Page 5 of 11 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 201 to 250 of 507

Thread: kako odabrati sušilicu

@n@'s Avatar

Kuglice: http://www.dryerballs.co.uk/

Potrošnja sušilice je 2,25kWh. B i C klase POČINJU od 3 s tendencijom čak prema 4 ili preko 4, kako koja.
    Prima 6 kg veša.

Ovca_i_janjad, ja mislim da ima smisla koristiti sušilicu, znatno reducira to razvlačenje robe po stanu, zaobilaženje i preskakanje stalaka za sušenje, a smanjuje i količinu prašine u stanu.
    Također, grijanje slobodno smanjiš ako je misliš koristiti redovito.

@n@'s Avatar

Zaboravila sam staviti link na sušilicu: http://www.blomberginternational.com...r/TKF1350S.htm

Davor's Avatar

Kuglice mi izgledaju fora. Ima li ih kod nas za kupiti? Kako si nabavila svoje?

@n@'s Avatar

Ne znam ima li ih kod nas, nisam dosad čula. Ja sam ih kupila vani, kao i svašta u posljednje vrijeme. Koma je ponuda takvih nekakvih sitnica kod nas.

Potvrđujem! Već mjesecima usput pratim i najmanja potrošnja bila je 3,26 kWh.
    @na, hvala!

nenaa's Avatar

Tower centar, SEMERARO. Ja sam tamo kupila mirisne vrećice za u sušilicu.

@n@'s Avatar

Čula sam da su mirisne vrećice toksične. Iako ne znam puno o tome, osim što sam čitala po netu i čula.

Osoblje foruma spajalica's Avatar

Quote Originally Posted by ovca_i_janjad
    ima li smisla imati sušilicu u velikom stanu s centralnim grijanjem i nadsvođenim balkonom, na sj. jadranu?

pitam jer mi je dosta rastezanja robe, ali ostale okolnosti govore da bih samo gnjavila okoliš dodatnom potrošnjom energije
    moja sestra zivi u istim uviijetima kao i ti i koristi susilicu vec 4 godine. prestrena je, a stavila ju je na taj nadsvodjeni balkon.
    moja u ZGB takodjer stoji na balkonu i za sad radi super.

Quote Originally Posted by spajalica
    Quote Originally Posted by ovca_i_janjad
    ima li smisla imati sušilicu u velikom stanu s centralnim grijanjem i nadsvođenim balkonom, na sj. jadranu?

pitam jer mi je dosta rastezanja robe, ali ostale okolnosti govore da bih samo gnjavila okoliš dodatnom potrošnjom energije
    moja sestra zivi u istim uviijetima kao i ti i koristi susilicu vec 4 godine. prestrena je, a stavila ju je na taj nadsvodjeni balkon.
    moja u ZGB takodjer stoji na balkonu i za sad radi super.
    imamo dvije kupaonice, malu i veliku. mala je za veš-mašinu, sušilo, rezervni wc i prljavu robu. grijemo je samo zbog robe, ako se ništa ne suši zatvorim ventil. ima mjesta za sušilicu

ali imamo i unutrašnje stepenice na koje samo prebacimo posteljinu i suha je za dva sata. no, i bez toga ostaje mašina robe dnevno, ne znam ni ja otkud

razmišljamo

Davor's Avatar

Nama je sušilica bila na balkonu nekoliko godina i sve 5 osim što su plastični dijelovi požutili od sunca.

ivancica's Avatar

Nikako da vam javim da sam konačno kupila onu sušilicu za koju sam vas pitala ima li tko:

http://www.electrolux.hr/node38.aspx?productId=14016

Iako je Electrolux, nadam se da će me dobro služiti i da neću imati problema.

Inače, ja sam oduševljena istom, stvarno oduševljena. Apsolutno niti jedan komad odjeće mi se pri sušenju nije skupio, što me bilo strah jer ona stara kombinirana Indesit je skupljala sve živo. Zatim, osim sušenja, možeš u njoj peglati već osušen veš, kompletno sve- od potkošulja do poseljine. Samo složiš poslije. Veš uopće nije topao kad ga vadiš, već hladan, stroj stalno upuhuje hladan zrak kad završi fazu sušenja, i okreće ga dok ne izvadiš. Pegla i košulje- ja samo ubacim osušenu košulju i stvarno ju ok ispegla osim što se ipak moraju zapeglati rukavi na crtu i možda malo oko gumbića.(meni je to spas jer mm svaki dan nosi košulju i kravatu na odijelo za posao.

Možeš prozračivati robu koja stoji npr. kapute- sad prije zime sam ih vadila iz ormara i prozračila- dobili fini svježi miris. Isto možeš sušiti i prozračiti tenisice(oni koji imaju sportaša u kući znaju što to znači)

Uglavnom, skupa je, stvarno preskupa. Dugo sam dvojila hoću li ju kupiti ili ne, ali nisam požalila niti kune- vrijedi stvarno svaku. Ja sam se spasila u svakom pogledu. O svakodnevnoj količini veša po raširenim sušilima u stanu i gomilama neopeglanog veša neću niti počinjati-ubijalo me.

koliko rublja suši i kolika je potrošnja?Cijena? 8)
    prema svemu navedenom, sušilica je za poželjeti.

našla sve podatke osim cijene... 8)

ivancica's Avatar

Ja ne gledam baš nešto na potrošnju uređaja općenito . Meni je bitno da mi uštedi vrijeme i živce, na ovo zažmirim i platim ali sam sretnija.

Cijena je uf. Ali vrijedi. Mi uzeli na rate i nije onda tako strašno.

Scila's Avatar

Default gorenje

Evo čitam vaše postove pa me zanima ima li tko gorenje D61112-odzračnu sušilicu jer ju namjeravam kupiti pa me zanimaju svi komentari za ovaj model, hvala.

<@n@, imaš pp!

Nataša,Sarajevo's Avatar

Quote Originally Posted by brigita2
    I ja imam Quadro veš mašinu i to je zadnje sranjex definitivno. Ne preporučam nikome. Iako je stara samo godinu i pol sva je pohrđavila. Iako ne koristim omekšivač, posudica za omekšivač se zaštopala i sad kad otvorim posudicu za prašak moram paziti da me ta voda ne polije po nogama. Posuda za prašak se teško zatvara jer ne paše u otvor. Šareni veš na 40 stupnjeva pere 2 i pol sata, zavjese se peru satima. Bučna je tako jako da je se dobro čuje i kroz dvoja zatvorena vrata. Sva sreća da živim u kući inače bi susjedi stalno priogovarali.

Pokvarila se nakon samo 2 mjeseca. Serviseri su nabavljali novi programator i montirali ga nekoliko puta, popravak je trajao mjesecima. Tada smo mi inzistirali na novoj veš mašini, pa je i odobrenje iz Zagreba trebalo čekati čitavu vječnost. Kad smo dobili odobrenje iz Zagreba (nakon što sam ja nazvala tipa u Zagreb i zahtjevala da se to riješi), MM je trebao otpeljati pokvarenu veš mašinu natrag u trgovinu da bi dobio novu (kad voziš mali auto i to je problem).
    Brigita, mila, nemoj da se ljutiš, ali JA SAM OPLAKALA OD SMIJEHA

Nadam se zaista da si u međuvremenu riješila sve navedene probleme

Quote Originally Posted by donna
    ja uvijek furam na isti program onaj pamuk pa na skroz suho to traje jedno 2 sata ako ne i duže ..e sad za ručnike je to ok ali za hlače,majčice i ostalo i nije...jer sve se smanjilo ..MM ljut jer su mu košulje sada male i rifle isto
    Ovaj problem imam i ja s tim da je moja zannusi(zte 270).Skupila mi je svu robu osim one koja je kupljena u HM-u.Recimo,obične pamučne majice(benetton,esprit....),rukavi su trifrtaljni,dođe mi do pupka....MM-ova Nike gornji dio trenirke se toliko skupio da bi ju moj mali nečak mogao nositi.
    Pokušala sam sinoć stavit na "slabiji" program ali to me živcira jer mi je sad veš na pol suh i moram ga ili osušit na štriku ili opet u sušilicu. :/
    Ima li itko takvu sušilicu ili rješenje za taj problem?

mi smo na kraju kupili Miele (za 6 kg robe), kondenzacijsku, jer Miele od Nove godine prestaje proizvoditi odzračne, a i nismo imali gdje s odzračnicom. Ja ne mogu vjerovati kako je to predivna stvar! Stalno koristim program za najjače sušenje pamuka (Schranktrocken +), nikada još nije bilo presušeno ili zgužvano, smanjile su se neke stvari na način da su manje za možda pola broja, kao da su oprane na višoj temperaturi. Jedino pletenine, dječje kaputiće, najlonke ili ne sušim u sušilici ili ih stavim na program za vunu. Zahvaljujući sušilici još manje grijemo (iako imamo centralno) jer mi ne treba grijanje za sušiti robu. Predobro.

Quote Originally Posted by ivancica
    Ja ne gledam baš nešto na potrošnju uređaja općenito . Meni je bitno da mi uštedi vrijeme i živce, na ovo zažmirim i platim ali sam sretnija.

možeš li mi molim te reći jeli bučna puno????

Nakon 16 godina druženja s Candy sušilicom i perilicom koja, btw, nije mogla osušiti ni dva para gaćica kupila sam Ariston, novi model, pere 8 kila suši 6.

Prethodno sam cca godinu dana mozgala , surfala, tražila i predomišljala se....i evo je..pere super i suši super.
    Mislim ono, u Dalmaciji sam, nije da sam ludo potrebita imati sušilicu, ali kad je godina ovako gnjila kao sada, sa dvoje tinejđera..zbilja mi treba.

Tetka's Avatar

Quote Originally Posted by mimoza
    Ima li itko takvu sušilicu ili rješenje za taj problem?
    Ja stavim "fine" stvari po 2-3 puta na 30 minuta. Tako mi se stvari ne stisnu od prevelike vrucine, ne ostete se a osuse se. Jedino nekad zaboravim ponovno upaliti masinu pa zna ves stajati citav dan polusuh u susilici.

roby's Avatar

Quote Originally Posted by Krampus
    Nakon 16 godina druženja s Candy sušilicom i perilicom koja, btw, nije mogla osušiti ni dva para gaćica kupila sam Ariston, novi model, pere 8 kila suši 6.

Prethodno sam cca godinu dana mozgala , surfala, tražila i predomišljala se....i evo je..pere super i suši super.
    Mislim ono, u Dalmaciji sam, nije da sam ludo potrebita imati sušilicu, ali kad je godina ovako gnjila kao sada, sa dvoje tinejđera..zbilja mi treba.
    molim te reci mi dali tvoja gužva?Ja imam isto tu perilicu-sušilicu koja kad do kraja osuši veš sve pogužva. Neki dan sam uniforme ponovno bacila na ispiranje jer su bile tako zgužvane da ih nisam mogla niti opeglati.

babel's Avatar

Zna li itko kakva je Beko sušilica?

Quote Originally Posted by roby
    Quote Originally Posted by Krampus

molim te reci mi dali tvoja gužva?Ja imam isto tu perilicu-sušilicu koja kad do kraja osuši veš sve pogužva. Neki dan sam uniforme ponovno bacila na ispiranje jer su bile tako zgužvane da ih nisam mogla niti opeglati.
    Ajme sorry tek sam sada ovo vidjela..
    Da..ukoliko staviš na Cotton da..ukoliko stavim na sintetiku ne..bude odlično..
    Kad je automatsko sušenje nakon pranja onda ne mogu birati sušenje pa taj program nikad ne koristim na taj način, nego sačekam da opere proberem šta mi terba osušiti i stavim na laganiji program.
    Inače, na pamuk obavezno gužva..ali mislim da gužva baš svaka sušilica jer je tu temperatura takva..

Još nešto...
    Na program pamuka i sušenja pamuka ona obaveznoodradii jošjednu centrifugu od 1400 okretaja što dodatno zbužva veš..na sintetici ne radi tu centrifugu..

LIMA's Avatar

Quote Originally Posted by Davor
    A zapravo je puno bolje pitanje - kuda idu ta vlakna kada se suši na štriku, po mogućnosti usred sobe. E, pa u tvoja i djetetova pluća, po tepisima, podovima, namještaju... i u tom slučaju se to zove prašina.
    Slobodno se zaprepasti koliko je manje prašine u kući nakon što si nabavila sušilicu.
    Spremam se na kupnju sušilice ali nikako da se odlučim... ponovno iščitavam ovu temu i moram debelo potpisati ove Davorove riječi.

Otkad je zahladilo i veš ne sušimo više na balkonu nego nam je sušilo za rublje u radnoj sobi pokraj računala, temperatura čipa grafičke kartice nam se zbog prašine tjedno podigne za više od 20 stupnjeva!!! Toliko nam se nije zagrijavao komp ni ljetos kada su bile najveće vrućine, jer ventilator ne može ohladiti kad je sve puno prašine. Što da vam kažem, mi kada usisavamo stan muž otvara kućište kompa i usisava ga unutra - a sve zbog sušenja rublja u sobi!

Ja sam u ST i sušilica se ovdje smatra prese*****em...ali..
    Meni je zbilja dosta ove zime i ove kišurine..ove vlage i ciljanja kad da perem a kad da ne perem..a tek mogu zamisliti kako je vama koji ste u hladnijim predjelima.

Ovo s 8 kila me spasilo.Prije sam prala prisječno dvije mašine od 5 kila u 3 dana...sada je to puno rijeđe..
    TO vidim kao debelu uštedu...jer pere jednako vremenski kao što je prala i stara...a opere više..

Što se sušenja tiče nikad se neću pokajati...čak se nisam kajala ni sa starom koja je jedva sušila 2 kila.

Default re

krampus, zadovoljna si s aristonom?
    ja sam se zapalila za aeg, ali suši samo3, pere 6, zato mi je ova ariston prihvatljivija
    ja imam aristonov frižider, srebrni, ogromni i kupili smo ga jer nam je stvarno bio lijep, ali radi ko traktor (mislim, nije baš, ali...)
    uvijek me strah tih talijana, mislim vrhunski su estete, ali ?

VRLO

moj stari kućni meštar je rekao kupi..nemoj se misliti kupi...to su kaže robustne kvalitetne makine..i osim što je ST do nedavno bio lošije pokriven djelovima(sad više nije) kaže da nema razloga sumnjati u kvalitet

i da dodam...ova zbilja suši 6 kila...niej nikakva patka, niti išta slično..
    naravno, treba paziti da se ne stave debeli ručnici sa tankim vešom, jer će loše osušiti..ali suši sve što staviš u nju i ulaz u bubanj je ogroman...što je meni izuzetno važno radi raznoraznih ukrasnih prekrivača koje sam do sada prala na ruke..pa raznih jakni i slično..

vrlo je tiha osim kad radi 1400 okretaja centrifugu a tada zvuči kao Boing 747 koji rula pistom
    kad je na manje onda se ne čuje...
    i nervira me što se skoro kod svih strojeva vrata otvaraju na lijevo a ja baš trebam na desno.

niej komplicirana za korištenje i ima odličan displey

Default re

zvuči super
    naravno, i meni bi trebala vrata za desno, ali nema veze
    sad kad kažem mm da bih ariston :shock:
    ja svaku proučavam danima i onda pređem na drugu 8)

ivancica's Avatar

Quote Originally Posted by YO
    Quote Originally Posted by ivancica

možeš li mi molim te reći jeli bučna puno????
    Sori, ja tek sad vidim.

Ne, uopće nije bučna.Uopće ju ne čujem, a stoji mi u vešeraju u koji ideš iz trpezarije koja je spojena s dnevnim boravkom. I kad ostavim vrata pritvorena isto se ne čuje, ma nemam zamjerke po tom pitanju. Čuješ samo signal kad je sušenje gotovo, onda pištanjem javlja. Ali i to se može isključiti.

Ja gotovo sve sušim na programu za pamuk, osim npr. mm-ovih sportskih dreseva (onih skupih i finih da me ne ubije ak se slučajno što desi). Sušim čak i najlonke, i sve ono što ima u sebi neki udio sintetike ili lycre.

babel's Avatar

Krampus koliko si platila ariston sušilicu?

Ariston perilica i sušilica...model 8/6...novi...4850 u Ecosa prije 15dana

babel's Avatar

E hvala ti
    Još nešto, di je točno taj dućan u Splitu?
    Mogu kupit odvojeno perilicu i sušilicu?

Ecos kod Mercatora..dole di su garaže...i di je Guliver eenrgija
    Ne znam za odvojeno...ja sam od te verzije osustala em radi rasprava vezano za kondenzacijske i ventilirajuće sušilice...em radi prostora..em radi odvoda...i na koncu šta će mi to kog vraga

babel's Avatar

Ma neman pojma ni sama. Negdi san čitala da su bolje odvojene.
    Vidiš imaš pravo to za odvod. Jel može stvarno 8kg. oprati i osušiti?
    Najvažnije mi je ubiti da dobro pere. Mislila san kupiti Beko (čula da su mašine dobre) ali sada više nisan sigurna...
    Oprosti ako san negdi priskočila, koliko troši struje i vode?

Ovako

za struju me nije brige, jer perem po noći a kategorijaj e A
    osim toga trošim svakako manje , jer perem 8 kila umjesto 5 a pere jednako sati pa ti sada računaj...

I da stvarno može oprati 8 kila..čemu sumnja u to ali osušit može samo 6 kila.

Beko imam suđericu i sasvim je ok..nemam primjedbi..

babel's Avatar

Sumnja je tu zato šta će mi ta mašina služit za poluprofesionalne svrhe. I zato mi je naravski bitno i koliko troši i koliko stane u nju.
    Neću morat baš birat da stalno bude uključena po noći kad je jeftina struja. Mislin da bi mi ipak bile bolje odvojene mašine :/ Ali ako se pridomislin bar znam di je Mercator
    Hvala ti.

aaaaa...sorry pa šta odma ne kažeš koje su "svrhe " u pitanju

babel's Avatar

Ma ok je, ja san kriva Čisto su me zanimala vaša iskustva sa sušilicama.
    Kada buden išla u St., otići ću do Mercatora i baš vidit ima li Ariston odvojene mašine, a ako ne mislin da ću kupit sve od Beka.
    Candy nije nešto koliko čitan a Zanussi ja iman, pokvarila se nakon 2mj...
    Protekla :/

dobro se samo raspitaj oko ventilirajućih i kondenzacijskih sušilica...i šta im sve treba da bi radile kako spada

a kad kupuješ konkretno perilicu jako je ,barem meni, važno da ima veća vrata..

evo ti link na propero...imaju dobru ponudu sve skupa

http://www.propero.hr/kategorije.e3c..._susilice.aspx

i evo ti link na savjete

http://corbis.bloger.hr/post/susilic...da/905504.aspx

ewa's Avatar

Podižem

konkretno zanima me Miele sušilica ili Wirlpool...ajmo iskustva da ne tražim ponovo...ssssssssooooooooorrrrrryyyyyyyyyy

Cubana's Avatar

Ja imam Whirlpool, AVZ 7468 kondenzacijsku, stane 6 kg. Imam ju nekih 2 mjeseca i od tada sam peglu 2 puta koristila. (Kriva procjena za stolnjak i košulja MM).

Quote Originally Posted by ewa
    Podižem

konkretno zanima me Miele sušilica ili Wirlpool...ajmo iskustva da ne tražim ponovo...ssssssssooooooooorrrrrryyyyyyyyyy
    podižeš odakle

i sorry niej ti baš usporedba miele i wirpoola barem ne po dvostrukoj razlici u cijeni

ewa's Avatar

Zašto misliš da uspoređujem :/ ...samo se interesiram, ne brini znam dobro cijenu i jedne i druge

a podižem...ma ne ne da mi se ...

ewa's Avatar

u biti nemam uopće iskustva sa sušilicama, čula sam pohvalu od frendice za Miele (ima ju)..a po cijeni sam si zapikirala jednu od Whirpoola od nekih 3800 (ipak nije duplo) pa eto zato sam navela te dvije

..možda za tih 3800 mogu kupiti neku puno bolju..iskreno nemam pojma, ????

Page 5 of 11 FirstFirst ... 34567 ... LastLast