Stranica 1 od 11 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 507

Tema: kako odabrati sušilicu

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno kako odabrati sušilicu

Gledala sam malo po forumu,ali svi su više-manje zadovoljni sa svojim sušilicama.No,mene zanima na što treba obratiti pažnju,jer smo i MD i ja totalne neznalice što se tiče tehnike.Koje kvalitete da tražimo,kojih vrsta ima?Mi u principu imamo svu odjeću od pamuka,a tu su i platnene pelene,pa sada na što da obratimo više pažnje kod odabira.Puno hvala!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod izbora su presudni cijena i izvedba: kondenzacijska ili s crijevom. Ako imate kamo izbacivati zrak iz sušilice (prozor, ventilacijska rupa...) kupite ovu bez kondenzatora.
    Također je dobro provjeriti mogućnost stakiranja na perilicu, jer se tako uštedi hrpa prostora.
    Dobro je kod kupnje provjeriti ima li garanciju na remen u smislu odsustva azbesta.
    I to je to. Priremite se na veeeliku potrošnju struje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da je najbolje uzeti perilicu-sušilicu. Jedan uređaj, stane na mjesto perilice, pere i suši max. 5 kg. Mi imamo Candy i zadovoljni smo.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kolika je cijena te perilice/sušilice? i kako se s njom radi??hvala

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Super,hvala,ajde mi Davore,molim te preporuči nekog od proizvođača,za kojeg misliš da bi bio ok.To bi mi puno značilo,u subotu idem shopingirati,pa da mi bude lakše.Još jednom puno hvala,posebno Davoru!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čuj, to ti i nije neka posebna pamet. Najbolji izbor je ista firma od koje vam je perilica, pod uvjetom da postoji pravi pribor za stakiranje na perilicu. Ako ne, biraš najjeftiniju kojoj je tlocrt takav da se može nasaditi na perilicu. Znaš ono: "mijenjam kanarinca zelene boje za svinju od 150 kila, boja nije važna"

Frendovi su kupili sušilicu Gorenje uz koju su dobili gumene vakuumske pripijače i pomoću toga ju stakirali. Vjerojatno se mogu nabaviti kao "rezervni dio" za većinu sušilica pa ostaje kao kritičan jedino tlocrt poklopca postojeće vešmašine. Sušilice su prilično lagane pa težina nije problem.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Na žalost,nama je malo iznad veš-mašine bojler za centralno,tak da nam sušilica nebude stala.Morat ću smisliti nešto drugo.A i sa lovom smo kratki,tak da ću ganjati neku povoljniju.Još jednom puno ti hvala,obratit ću pažnju na ono što si mi sugerirao.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma jasno, ne postoje sušilice sa specijalnom tehnologijom razvijenom u NASA-i
    Najjeftinija je najbolja, a ako postoji dobar odvod za zrak - ne treba ni dodatni trošak za kondenzator. To mi je nekako i najbolje rješenje, jer se SVA prašina stjera van iz kuće - dakle najzdravije.

Dodatna dobrobit je drastično smanjenje količine prašine u kući. Upravo je nevjerojatno koliko prašine napravi veš kad se suši.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Još jedno pitanjce,da li je bolje uzeti posebno sušilicu,ili je danas tehnika toliko uznapredovala da su proizvodi 2u1,po kvaliteti kao i pojedinačni.E,a fakat sam laik!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj thora prvotno napisa
    Još jedno pitanjce,da li je bolje uzeti posebno sušilicu,ili je danas tehnika toliko uznapredovala da su proizvodi 2u1,po kvaliteti kao i pojedinačni.E,a fakat sam laik!
    Bolja ti je pojedinačna sušilica nego 2u1. Takva sušilica je u potpunosti prilagođena sušenju, ima veći bubanj pa stane više veša, veš je manje zgužvan itd.

Mi smo sušilicu strpali u špajzu jer u kupaonici nemamo mjesta, ali može i na hodnik ili gdje imate mjesta.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potpisujem brigitu 2

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bitan je promjer bubnja.
    Ne vjerujem da će tako skoro početi proizvoditi perilice s dovoljno velikim bubnjem za kvalitetno sušenje. Što manji bubanj, to zgužvaniji veš. Još uvijek je bolja cijena dva uređaja odvojena, nego jednog kombiniranog pa i to svakako ima značaja kod izbora.
    Imajte u vidu da sušilice proizvode puno topline, bez obzira na izvedbu.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Super,puno hvala!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Malo podižem:
    Je l Vaše sušilice stvaraju vlagu u prostoru? (toga me strah)
    I kakva je razlika između kondenzacijske i odzračne sušilice.
    Naime, koja i treba s obzirom na slučaj da Nemam kamo s cijevi koja bi trebala odvesti višak vode?

Ja bi Gorenje, u svakom slučaju, pa jedan od modela.

Ajde iskusni, pliz za savjet

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Odzračna sušilica ne stvara vlagu u prostoru, ali ga definitivno zagrije. Ako nemaš rupu kroz koju ćeš staviti cijev, onda trebaš kondenzacijsku sušilicu kod koje se voda kondenzira u posudu iz koje je izljevaš. Kondenzacijska je skuplja i troši više struje, pa je odzračna zgodnija. Moja sušilica je u špajzi i tamo nema prozora pa smo mi (zapravo MM) zbušili rupu u zidu promjera 10 cm i gurnuli cijev u tu rupu. Rupu smo zaštitili i uljepšali zaštitnom rešetkom izvana.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo isto kao i Brigita - sušilica je u šupi, izbušili smo otvor za zrak i prekrili ga s rešetkicama, pa se prostor uopće ne vlaži.

inače, imamo electrolux u koji stane 7 kila veša (znači fakat cijela mašina koju opereš) s velikim bubnjem tako da je odjeća poslije fantastična - nije nimalo zgužvana pa većinu toga uopće ne treba peglati.

neke kolegice koje imaju kombinirane nisu zadovoljne jer samo pola veša koji operu mogu ostavit i na sušenju pa tako žderu još više struje

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A o kakvoj to prasini pricate? Jel to leti po kupaoni ili gdje vec drzite susilicu, ili se ipak negdje skupi?

Ako kupim odzracnu sušilicu, a u kupaoni postoji prozor, koji je doduse na drugom kraju pa bi mi bilo malo nezgodno provuci cijev, dali je to o.k. ili bi u tom slucaju ipak trebala kondenzacijska? Totalni sam laik.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mene zanima ova tema jer u zadnje vrijeme razmisljam intenzivno o nabavci suslilice prije bebaca.

Netko spomenu veliku potrosnju struje - da li korist od susilice opravdava dodatni trosak?

Dalje, ako nije problem da li uzeti s kondenzatorom ili bez, koju odabrati i zasto?

Takodjer me zanima kakva su iskustva sa susenjem platnenih pelena u susilici? Zanima me cisto zbog onih brojnih slojeva u peleni - kako se to odrazava na duzinu susenja u odnosu na ostalo rublje?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nisam primijetila puno više struje, niti puno više vode zbog sušilice, ali štedim, ne peglajući :D (i struju i živčeke)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sanja30 prvotno napisa
    A o kakvoj to prasini pricate? Jel to leti po kupaoni ili gdje vec drzite susilicu, ili se ipak negdje skupi?

Ako kupim odzracnu sušilicu, a u kupaoni postoji prozor, koji je doduse na drugom kraju pa bi mi bilo malo nezgodno provuci cijev, dali je to o.k. ili bi u tom slucaju ipak trebala kondenzacijska? Totalni sam laik.
    prasina, odnosno mucice se skupljaju u filteru od susilice i taj filter svaki put nakon susenja ocistis

cijev je dosta kratka tako da ako ti je prozor daleko moras kupit kondenzacijsku (cijev se ne smije produzavat)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Nisam primijetila puno više struje, niti puno više vode zbog sušilice, ali štedim, ne peglajući :D (i struju i živčeke)
    potpisujem, olaksalo mi je zivot podosta

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo izračunali da ćemo za sušenje trošiti 50-100 kn struje mjesečno. Kad to usporedim sa sušenjem na radijatorima, svaki dan zakrčeni radijatori, pojačano grijanje, a unutra ipak hladno, užasna vlaga, gljivice na vanjskim zidovima, svako malo klinci poruše moki veš sa radijatora na pod, zimske jakne smo sušili danima...

Mi inače sušimo po noći kad je jeftinija struja. Sad još sušimo vani jer je lijepo vrijeme.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da iskoristim ovaj topic...
    molim vas, prosvijetlile me
    odlučili smo se za sušilicu, a kada postojeća perilica gecrkne onda bumo kupili novu, veliku, od 7,5kg (s time, da neće stati jedno pored drugog, nego jedno na drugo - sušilica gore, narafski)
    želimo isto šti i svi (valjda) - da radi što bolje, traje što duže, troši što manje i na kraju, ne najmanje važno, košta što manje
    uvjet je i da je kondenzacijska jer nemamo uvjeta za odzračnu (i zakaj to kaj nama treba mora biti skuplje?!)
    došli smo do gorenja D61212 http://www.gorenje.hr/11929?aid=8356 i D63225 http://www.gorenje.hr/11929?aid=8359
    e sad, druga je skuplja cca 50%
    da li su dovoljni programi koje ima ova prva?
    jer, nisam napomenula, meni vjera brani peglanje 8) ; a i moram paziti na svoje platnene pelenice
    info u dućanu je bila otprilike: sve vam je to isto, ali čim je lcd display sve je odmah skuplje - ok, slažem se (ali gdin, bez uvrijede ostalima, vjerovatno ne drnda doma s vešom, pa nije upućen u sve finese i nije bitno da li se mora peglati ili ne, kužite?)
    koja su vaša iskustva, pogotovo ako imate ove modele?
    koju kupiti?

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Bolja ti je pojedinačna sušilica nego 2u1. Takva sušilica je u potpunosti prilagođena sušenju, ima veći bubanj pa stane više veša, veš je manje zgužvan itd.

Mi smo sušilicu strpali u špajzu jer u kupaonici nemamo mjesta, ali može i na hodnik ili gdje imate mjesta.
    Slažem se definitivno

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sušilica može biti i iznad veš mašine , ukoliko se to prostorno uklapa, da nije kao šaka u oko .Kod nas je to bilo moguće izvesti , pa nam crijevo za odvod pare ide kroz prozor.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja razmisljam o susilici ponajvise radi vlage koju mi stvara ves dok se susi u stanu.
    Kako mogu uzeti jedino kondenzacijsku, ima li to smisla?

Ili sam dobila istu stvar.

:/

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naravno da ima smisla. Kondenzat se kondenzira u posudu, a tu vodu kasnije jednostavno izliješ.
    Pa ne ide vlaga opet u prostor.
    Mene jedino smeta što se prostorija jako zagrije kad radi sušilica.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad se i ja ubacujem.

Koje postoje na tržištu 2 u 1 da peru i suše istu količinu veša?

Zdenka spomnje Candy.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo kupili kondenzacijsku
    sve 5
    fino se grijemo, otvorim vrata od kupaone
    a po ljeti ionako imam balkon

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Sad se i ja ubacujem.

Zdenka spomnje Candy.
    ja sam prosli tjedan kupila 2u1, a na kraju sam odustala od te koje suse istu kolicinu jer u uputama ipak pise da je bolje smanjiti kolicinu robe za susenje. u opciji su bile candy koja pere i susi po 5 i ariston. odustala sam od njih i uzela boschovu koja susi 2,5 i genijalna je. pelene nakon manje od sat vremena izadju premekane i skroz suhe.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj lara26 prvotno napisa
    Sad se i ja ubacujem.

Zdenka spomnje Candy.
    ja sam prosli tjedan kupila 2u1, a na kraju sam odustala od te koje suse istu kolicinu jer u uputama ipak pise da je bolje smanjiti kolicinu robe za susenje. u opciji su bile candy koja pere i susi po 5 i ariston. odustala sam od njih i uzela boschovu koja susi 2,5 i genijalna je. pelene nakon manje od sat vremena izadju premekane i skroz suhe.
    koliko je ova boschova bučna?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj camel prvotno napisa
    Sad se i ja ubacujem.

Zdenka spomnje Candy.
    koliko je ova boschova bučna?
    uopce nije bucna, susilica je cak tisa od perilice. ne znam jel i inace tako. mi smo prije ove imali samo bosch perilicu i ova je tisa. digitalna je i meni se cini dosta jeftina za razliku od ostalih koje smo gledali, a s obzirom na kvalitetu.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    potpisujem, olaksalo mi je zivot podosta
    Isto tako :D

Naša je s kondenzatorom, whirlpoolova. Stala je na no-name mašinu koju sam od oćuha dobila u miraz
    Vlage nema niti malo, samo je u kupaonici temperatura za uzgoj kaktusa, a ima i prašine Puno

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ljudi pišu/pričaju o filterima, ja ga nigdje ne nalazim, ni u uputama

Imam Candycu 5/5

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imam Candycu 5/5
    to naucis gdje je kad ti prvi put popliva stan

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imam Candycu 5/5
    :shock: :shock: :shock:

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imam Candycu 5/5
    :shock: :shock: :shock:
    ma nisam mislila nista lose.
    moji roditelji su imali jednom poplavu, pa sam se sjetila naseg povratka od nekud u stan koji je bio nekoliko stepenica ispod zemlje, a ono plivaju slape, teke, krpe...
    mislim da je bilo zbog zacepljenog filtera.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Gdje da ga nađeeeeeeeeeeeem :?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

probaj pogledat na prednjoj strani ispod vrata bubnja, trebala bi bit vratasca u kutu masine ili po cijeloj duzini masine. bocno bi ih trebala moci otvoriti i zatim odvidati filter.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

na njihovim stranicama sam nasla da se filter nalazi s prednje starne perilice i da je na prikladan nacin skriven iza lako dostupne ploce. pise i da se lagano cisti pomocu opcije prethodnog ispustanja vode iz perilice rublja.
    nadam se da sam pomogla!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pronašla :D

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel moze susilica na balkon i onda samo crijevo prebacim preko ograde ?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A kiša, sunce, snjeg i led?
    Može ti smrznuti, dobiti sunčanicu, skupljati prašinu iz okoline......

Ne znam....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vidim da se Nika šali, ali moje pitanje je slično: ne bih držala sušilicu na balkonu (ipak, AndreaMa ) ali bi je, svakako, držala u podrumu.
    Sad me zanima: mogu li ti veliki kućanski aparati neometano raditi zimi u prostorijama koje se ne griju? Smetaju li im niske temperature? Pitam to zato, jer znam ljude kojima frižider nije hladio jerbo mu je u prostoriji bilo - prehladno. A namjeravam u podrum prebaciti i ladičar za zamrzavanje. Zna li netko? Inače, radi se o dobro izoliranom, ukopanom podrumu u kojem je ljeti ledara, a zimi.. pa recimo, malo toplije nego vani.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se fakat ne salim!
    jedna poznanica ju ima na balkonu, a u jednom ducanu reko ciko da moze na balkon.

pa ja pitam starije i sikusnije - mozda netko nesto zna zasto ne.

a kao nema se kaj smrznuti...?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja sestra je ima na balkonu, ali zivi u ST-u. Tako da za ove ovdje uvijete ne znam. Jedino sto je primjetila kao problem je da zimi dulje susi i kad je vani kisa. Naravno susilica je zaklonjena, i na nju ne pada kisa. NIka ti si u ZGB? Imas bas balkon ili lodju? jer ipak lodja je zapravo dosta zasticena, cak sam i ja razmisljala je staviti tamo, ali prevladala je opcija perilica i susilica u jednom.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam lodju koja je zatvorena.
    idem po sušilicu i to je jedino mjesto di ju mogu staviti.

javim kak susi na proljece

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može biti u negrijanoj prostoriji (ili vani 8) ) ali postoji mogućnost da se smrznu neki dijelovi jer u odvodima ima vode (npr. onom donjem filteru) i u dijelovima koji paru odvode u spremnik.
    ali ovo vrijedi za kondenzacijske, za ventilirajuće ne znam, možda su one drukčije "građe"

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma 2 u 1 je meni zakon. Nikada nisam primjetila razliku izmedju ove 2u1 i posebne susilice. Imas sada tih perilica-susilica dosta jeftinih, npr Pevec ima akciju Koncar perilice-susilice za 2800 kn, nije neka najbolja sto se tice energentske ustede ali je svakako jeftinija i imas garanciju 2 godine. Ja cu je i onako koristiti po noci kada je struja jeftinija tako da cu tu kompezirati.

Inace, nekada sam imala Ariston susilicu-perilicu i bila sam pre zadovoljna.

Pogledaj malo ovaj web page, ima puno proizvoda i opisa, a mozes sve kupiti preko neta i dostava je za 48 sati :

http://www.corbis.hr/index.php?main_...ndex&cPath=136

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A mene zanima...što stavljate u sušilicu osim robe,jel se dodaju neki omekšivači ili mirisi za odjeću.
    ja sam dugo godina dobivala odjeću od rodice iz inozemstva,to je bila super roba koji put nošena,koju bi ja naslijedila od nje.
    Nego...oni su robu sušili u sušilicama i ta je roba prekrasno mirisala...
    Neki super miris.

Stranica 1 od 11 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •