Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 507

Tema: kako odabrati sušilicu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

...tražila sam po postovima ali nigdje nisam našla da se spominje buka sušilice :/ ???!?!?!Mi se dvoumimo između Candy i electroluxa a bitno nam je da nije bučna jer će stajati kraj dječije sobe!!!!!!!Zna li netko o tome što :? :?po čemu znate koliko je bučna sušilica???

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nemam pojma po cemu se to zna :/
    Ja odskora imam Candy,i takodje stoji prekoputa decje sobe,ali u ostavi,znaci,zatvorena je kao kad bi bila u kupatilu.I ne smeta bebi.
    Ja spavam s bebom i malo me zivcira njen zvuk,ali mi ne smeta kad zaspim.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sušilica manje-više samo šumi i ne radi neke ritmične iritirajuće zvukove.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala Davore!!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i ja sam se dala u kupovinu.

prvo ću kupiti sušilicu, a kroz neko vrijeme i novu perilicu.

trenutno imam ariston kombiniranu i mrzim je!

za sušilicu sam mislila dati max 3000kn, možda beko :/ ako odlučim više, bit će to miele i ni jedna druga.

perilicu ću uzeti miele.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    osim ako je bosch pa jedno stoput mora javiti da ce uskoro zavrsiti. i da je zavrsila. pa jos koji put ak nismo culi. tak.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    osim ako je bosch pa jedno stoput mora javiti da ce uskoro zavrsiti. i da je zavrsila. pa jos koji put ak nismo culi. tak.
    ja još nisam kupila, a u međuvremenu crkla erilica pa mislim da ću danas u potragu.

sama se dvoumim.

uzela bih Miele, ima u technomaxu perilica za 6 kg 6500 kn, a za 7 kg je 8300. e sad, isplati li se dati skoro 2000 kn više za 1 kg robe :?

kod sušilica je situacija 5337 kn za 6 kg i 6555 za 7 kg.

dajte, pomagajte vi što imate perilice i sušilice za 6 kg, stane li u njih prekrivač ili deka za dupli krevet, odnosno, stane li u ovu od 7 kg :?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

...moja perilica pere 6 kg robe i nemože mi stati deka za bračni krevet.Susjeda ima perilicu koja pere 7kg i tvrdi da obere deku za bračni krevet :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

*obere-opere

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

a ja pitala prijateljicu i kaže da je u svojoj od 7 pokušala oprati deku i izazvala poplavu :shock:

uglavnom, kupila sam miele, 6 kg, košta 6500,00 kn, sušilicu isto miele 6 kg od 5340,00 kn al je nemaju na lageru pa ćemo je pričekati 10-ak dana

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    a ja pitala prijateljicu i kaže da je u svojoj od 7 pokušala oprati deku i izazvala poplavu :shock:

uglavnom, kupila sam miele, 6 kg, košta 6500,00 kn, sušilicu isto miele 6 kg od 5340,00 kn al je nemaju na lageru pa ćemo je pričekati 10-ak dana
    javi kako te služe...
    vidim da Miele ima perilica i sušilica u rasponu "od do", u čemu je razlika? više programa, veće količine rublja? da li je u principu (za nas koji volimo jednostavno 8) ) dovoljno uzeti ove "jeftinije" modele (njihove, a inače skuplje od ostalih brandova)?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naša Miele sušilica pripada ovoj najjeftinijoj skupini, 6 kg, oko 6 000 kn, više se ne sjećam točno. Tiha je, suši nepogrešivo dobro, ne gužva osim ako ne pretrpam, a i onda tek malo. Nema nikakvu digitaliju, ali ima senzor vlažnosti što je savršeno jer mogu staviti 2 kg na najjači program - jednostavno će zavšiti za pola sata.

Odlična!

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja imam perilicu Miele 6 kg nekih 6 mjeseci a sušilicu 2 mjeseca, isto od 6 kg i zasad sam prezadovoljna. Stvarno preru i suše bez zamjerke, samo da potraje!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ajme hvala vam, nadam se da se nisam zaznila, jer, nekako mi se nije davalo cca 4.000 kn više za saćasti bubanj i 1 kg veša više

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko godina garancije daje Miele?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    2

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da je to bačeni novac. Jedan sat sušenja uz prosječnu snagu od 1kW košta 0,92 kn po skupoj tarifi, a to ti je otprilike jedno sušenje. Dakle, moja zanusica koja je koštala manje od 2000 kn ima fore osušiti 4000 punjenja dok dostigne trošak koji generira tvoj Mile prije nego osuši i prvi par čarapa. Skupa bijela tehnika apsolutno nikada neće biti u stanju nadoknaditi cijenom jeftiniju, bez obzira u kakvom ekonomičnom razredu radila ili jamstveni rok. Čak i kad se uopće ne bi kvarila - ljudski život je prekratak za zapaziti prednosti.

Istina je da sam joj već dva puta (vlastoručno!!!) mijenjao remen, ali uz staž od preko 10 godina i cca 4000 osušenih rundi - već se višestruko otplatila.

DA, 4000 kn veća cijena se potroši u struji nakon cca 10 godina (!!!) korištenja.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    2
    Samo?
    Pa netko je rekao da daju 10... :?
    Ili sam ja prolupala.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

prolupala si

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote]Mislim da je to bačeni novac.

No, no

Imam Miele a susjeda ima sušilicu Wirpool, nebo i zemlja....

Počevši od vremenskog trajanja sušenja, kvalitete osušene robe, potrošnje struje, glasnoće..i da ne nabrajam.

Tako da ne žalim ni posljednje lipe koju sam izdvojila za moju frendicu Miele

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ups...sorry

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma skužio sam. Mislim da se ne treba opravdavati ako ti se stroj sviđa i ako ga doživljavaš kao super. Odlično je kad se čovjek sprijatelji s pokućnom mehanizacijom, jer u suprotnom - samo problemi. Zadovoljstvo i mentalno zdravlje vrijede novaca i zato često ističem WAF kao presudni faktor kod odabira.

Ušteda ne bi trebala biti vodeći adut kod odabira jer ne postoji. Svaku "uštedu" se debelo plati nečim drugim, obično novcem. Na primjer štedljiviji energetski razred znači toliko marginalnu uštedu da se razlika u cijeni ne može dostići ni u 3 života. Doslovno. Kod suđerica se ušteda plaća lošijim pranjem na ekonomskom programu, a to u konačnici znači veći utrošak deterđenta - koji je puno skuplji od ušteđene struje. To znači da više potrošiš na pranje suđa, više onečišćuješ okoliš, ali zato ušparaš 5 lipa struje po pranju. To i nije neki uspjeh.

Mi volimo našu sušilicu. Zovemo ju Sahara, a vrući program zovemo Hamsin.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi volimo našu sušilicu. Zovemo ju Sahara, a vrući program zovemo Hamsin.
    za ovo sa Saharom...zvuči mi poznato

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da je to bačeni novac. Jedan sat sušenja uz prosječnu snagu od 1kW košta 0,92 kn po skupoj tarifi, a to ti je otprilike jedno sušenje. Dakle, moja zanusica koja je koštala manje od 2000 kn ima fore osušiti 4000 punjenja dok dostigne trošak koji generira tvoj Mile prije nego osuši i prvi par čarapa. Skupa bijela tehnika apsolutno nikada neće biti u stanju nadoknaditi cijenom jeftiniju, bez obzira u kakvom ekonomičnom razredu radila ili jamstveni rok. Čak i kad se uopće ne bi kvarila - ljudski život je prekratak za zapaziti prednosti.

Istina je da sam joj već dva puta (vlastoručno!!!) mijenjao remen, ali uz staž od preko 10 godina i cca 4000 osušenih rundi - već se višestruko otplatila.

DA, 4000 kn veća cijena se potroši u struji nakon cca 10 godina (!!!) korištenja.
    ali pretpostavljam da je prednost i u "bolej osušenoj" robi
    manje peglanja i sl., ne?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa

ali pretpostavljam da je prednost i u "bolej osušenoj" robi
    manje peglanja i sl., ne?
    Ne kužim kakao to misliš "bolje osušena roba"?
    Svaka sušilica osuši koliko ti želiš.
    Mi imamo najjeftiniju Elektroluxovu sušilicu, kupili smo je za 1700 kuna i još dobili peglu uz nju besplatno.
    Evo je, već šestu godinu fercera bar jednom dnevno i to vani na terasi i roba mi se savršeno osuši.
    Što se peglanja tiče, sve ovisi koliko si picajzlasta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

electrolux ne bih vise da mi ju daruju, da oni stavljaju ves u nju i placaju sve rate struje odsad do vjecnosti. ne mogu ih smisliti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dakle, za tebe electrolux ima niski WAF i to je odličan primjer sukoba domaćice s pokućnom mehanizacijom. Toliko neprijateljstvo je bolje izbjeći makar se alternativu platilo suhim zlatom - manja je šteta.

Što se tiče osušenosti robe, ne sjećam se da se izražava kunama

To je kao trbobolja; može te boliti drob ili abdomen, ali abdomen bolje zvuči. Bolni drob se liječi mirogojčekom, a za bolove u abdomenu treba otići na pretrage u Zürich

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dakle, za tebe electrolux ima niski WAF i to je odličan primjer sukoba domaćice s pokućnom mehanizacijom. Toliko neprijateljstvo je bolje izbjeći makar se alternativu platilo suhim zlatom - manja je šteta.
    upravo tako!
    za mene niski WAF ima ariston

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pod "bolje osušenom robom" mislila sam na mogućnost da imaš 1000 i jedan program koji regulira što želiš
    moja trenutno nema i nakon 5-godišnjeg druženja s istom, ni dan danas ne znam kakvo će mi rublje izaći
    (možda sam u startu trebala bolje čitati upute?)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... ili izabrati neku koja ti se više sviđa. Takva bi sigurno radila bolje

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Kompaktna sušilica

Obzirom da smo zatrpani vešom nakon rođenja mišice, upravo istražujem koje su nam opcije za dodavanje sušilice našoj obitelji

Inicijalno je pala odluka da kupimo 2u1 perilicu i sušilicu, jer smo zaključili da nemamo dovoljno prostora (čak ni za stekiranje sušilice na perilicu). No nakon malo istraživanja skužila sam da postoji Electroluxova kompaktna sušilica: http://www.electrolux.hr/node38.aspx?productId=12902 To bi nam izgleda stalo na perilicu, a vidjela sam da je mama courage prodavala ovakvu...
    cure, moja elektroluxova sušilica je još uvijek na prodaju. nikad korištena, al joj prošla garancija. čista kao suza, malena (s metalnim dijelom za objesiti je). koga zanima nek se javi na pp.
    Mama courage, ako još pratiš temu (ili ako još netko ima iskustva s ovom sušilicom), pliz javi zašto si ju prodala? Jesi bila zadovoljna s njom, i bitno mi je da li ju je moguće montirati na perilicu (jer svugdje spominju montažu na zid, to nam nije opcija)?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

... ili izabrati neku koja ti se više sviđa. Takva bi sigurno radila bolje

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

došla je moja Mieleica :D i odradila svoje prvo sušenje

mogu reći da sam za prvi put zadovoljna.
    moram je još malo skužiti pa bih molilla ponosne vlasnice sušilica, pogotovo Miele T 7644 C za tips & trics što boljeg sušenja

hvala

e da, malo sam se preračunala u mjerama, tako da mi jedva stane u predviđeno mjesto i ne mogu otvoriti vrata elementa ispod sudopera :/
    mislim da će sušilica dobiti mjesto na sred hodnika

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Daj pofotkaj, možda ima nade.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Daj pofotkaj, možda ima nade.
    ma nema šanse, "rupa" je duboka 60 cm, široka 62 cm, a mašina je duboka (s vratima) 63, široka 60 :/

ili da pofotkam da se malo smijete

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako god, a nagovaram te da fotkaš jer mi nije jasno što ne paše. Možda ima rješenje.

Ako nema barem ćemo se malo smijati

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jel drži tko sušilicu na otvorenom balkonu?
    I kako ste to izveli?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na otvorenom ne, navodno nije preporucljivo. imali su moji na balkonu zatvorenom prozorima. sve ok.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

na otvorenom ne, navodno nije preporucljivo. imali su moji na balkonu zatvorenom prozorima. sve ok.

Mislila sam na odzračnu!
    I držat ju na otvorenom balkonu, ali naravno zaštičenu od kiše i snijega.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ova naša je odzračna i godinama je obitavala na balkonu. Izravna posljedica je da svi plastični dijelovi požute od sunca, ali na sušenje odjeće to nema previše utjecaja. Gledaj ipak crijevo sprovesti izvan balkona jer se inače na balkonu skuplja prašina.

Vjerojatno plastika ne bi ni požutila da smo ju nečim pokrivali dok se ne koristi.

Potom smo skužili da je možemo stekirati na vešmašinu i od tada je u kupaonici.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A kaj velite na opciju da stoji u spavačoj sobi kraj prozora, a kada ju koristim crijevo provedem van kroz prozor?

Tako bi htjela imati sušilicu, a nemam ju baš gdje staviti, baš sam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj paws prvotno napisa
    A kaj velite na opciju da stoji u spavačoj sobi kraj prozora, a kada ju koristim crijevo provedem van kroz prozor?

Nikako :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kondenzacijsku ne zelis?

draza mi je ideja o stajanju na balkonu nego u spavacoj sobi.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a kondenzacijsku ne zelis?

draza mi je ideja o stajanju na balkonu nego u spavacoj sobi.
    Da bi ju stavili na balkon, treba previše zahvata naprviti na balkonu da bi ju zaštitili i mislim da bi to koštalo poprilično, a i neda mi se bakčati još i sa tim.

Čak razmišljam o ideji da izbušimo rupu baš za cijev, valjda se to jednog dana može nekako začepiti kada nam više neče trebati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije stvar u našinu odvođenja vode iz sušilice, nego u prašini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo izbusili rupu za cijev u kupaonici, novoj.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo izbusili rupu za cijev u kupaonici, novoj.
    E super, reci tko Vam je to bušio, može na pp broj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha, to nam je 'u paketu' s adaptacijom, neki od majstora, fakat ne znam

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ne znam tko, al jedna je forumašica rekla da njena suš stoji u dječijoj sobi i da normalno radi dok djeca spavaju, da im ne smeta.

e sad, kad i di sam to pročitala, nemam pojma :/
    uglavnom, moja završila u hodniku.

preprezadovoljna sam, osim što hodnik izgleda bezveze, al nije me baš briga

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam tko, al jedna je forumašica rekla da njena suš stoji u dječijoj sobi i da normalno radi dok djeca spavaju, da im ne smeta.

e sad, kad i di sam to pročitala, nemam pojma :/
    uglavnom, moja završila u hodniku.

preprezadovoljna sam, osim što hodnik izgleda bezveze, al nije me baš briga
    Meni ovo fakat zvuči nemoguće.

Sušilica ispušta vrući zrak i ronda, tutnji, ne glasno, ali može se načuti i kroz zatvorena vrata, k tome se čuju patenti i metalna dugmad kako lupa. Kad uđem u kupaonicu opali me vrući zrak, ako nisam otvorila prozor.

Pojma nemam kako je moguće da taj uređaj stoji u dječjoj sobi, a pogotovo da djeca spavaju uz nju.

Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •