Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Brazeltonov pristup spavanju

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Brazeltonov pristup spavanju

Da li je netko čuo nešto o ovome? Ima na ponudi knjiga u časopisu Moje dijete za srpanj, pa pitam.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel to naslov knjige? ako je moram priznati da mi zvuci prilicno blesavo. ko da se spavanju uopce moze nekako pristupiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm... meni "smrdi" na Ferbera, možda malo blaže... :/

http://library.adoption.com/child-de...le/3277/1.html

The following suggestions come from T. Berry Brazelton's Touchpoints: The Essential Reference to Your Child's Emotional and Behavioral Development (published in 1992 by Addison-Wesley). He is careful to say that helping your child develop self-comforting rituals for sleep will be a long and possibly difficult process. Although he offers guidelines, he is also careful to say that each situation is different and you as the parent should bear this in mind when implementing his guidelines.

Brazelton's guidelines include:

* Look at the child's day. Is she sleeping too long or too late in the afternoon? Babies older than a year should sleep one to two hours at most, beginning at approximately 1:00.

* Establish a relaxing, nurturing bedtime routine. Roughhousing is OUT, story time is IN.

* Get the child quiet, put him in his bed, and sit by him to assist with learning a comforting pattern. Pat, assure, and encourage with a "you can do it yourself" type of voice.

* Encourage her use of a particular "lovey" (Brazelton's word for special soft toy or blanket) as part of her self-comforting routine. A single special toy is better than many.

* Expect him to rouse and cry out every 3 to 4 hours. Greet this waking with as little stimulating intervention as possible. Don't take him out of bed to rock him. Instead, soothe and rub his back (side, legs, etc.) with your hand, but leave him in the bed. Stand by the bed, and tell him in an encouraging voice that he can fall asleep again himself, and that he will learn to do it.

* After doing this for a period of time, begin to stay out of the room when the child calls, calling to the child instead, saying that you are there and you care, but suggest she use her lovey.

* If the child doesn't settle down after 15 minutes of waiting for him to use the lovey (or any self-comforting behaviors the child may develop such as rocking), you may enter the room. But be brief! Pat and reassure the child verbally that he can fall back asleep. Encourage him to use the lovey.

Brazelton is careful to say this will be a difficult process, but that it will be rewarding for both child and parents in the end. He also says to give the child lots of credit during the day for her nighttime accomplishments.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A vidim da on ima pristup za sve: (s amazona):

People who bought this book also bought:
    • Touchpoints Essential Reference - P: Your Child's Emotional and Behavioral Development: Birth to 3 T. Berry Brazelton
    Discipline: The Brazelton Way, Advice from America's Favorite Pediatrician T. Berry Brazelton, Joshua Sparrow
    Calming Your Fussy Baby: The Brazelton Way, Advice from America's Favorite Pediatrician T. Berry Brazelton, Joshua Sparrow
    Toilet Training: The Brazelton Way T. Berry Brazelton, Joshua D. Sparrow
    Feeding Your Child: The Brazelton Way (The Brazelton Way Series) T. Berry Brazelton, Joshua D. Sparrow, Joshua Sparrow

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko da pristupa eksperimentu a ne djetetu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja kupila knjigu misleci da je ok
    I ok je.. ima puno korisnih savjeta, ali o tome KAKO uspavati dijete Brazelton i ja nismo na istoj valnoj duljini.

Davati djetetu razne tjesilice al da to nije mama jer naravo zelimo da nasa beba bude samostalna...
    :/

Pa kao... kaze.. roditelji se pitaju da li tp znaci pustiti dijete da place.. i ne odgovori na to vec kaze kako da budemo uz dijete, dragamo ga i pricamo mu al ga ne podizemo--- :?

moram ic,,

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a kakav je njegov pristup disciplini?
    knjiga je trenutno na akciji pa ako je ok uzela bih ju
    a ako je neko bezvezno treniranje strogoće, radije ne bih trošila 25kn
    recite da li se isplati pročitati ili?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupi radije "vaše kompetentno dijete" od Jespera Juula

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Kupi radije "vaše kompetentno dijete" od Jespera Juula
    njegove čitam posuđene iz knjižnice: vaše kompetentno dijete i ovo sam ja, tko si ti
    i čekam da budu na akciji jer bih voljela imati i svoje primjerke
    ali tog Brazeltona onda neću kupiti...
    (gledam akciju izvora znanja knjiga po 25 kn)

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

po meni svatko ima svoj pristup stavljanja djeteta na spavanje, tj svoj način uspavljivanja. i svako dijete je drugačije pa treba svoj pristup.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •