Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 84

Tema: Kome još treba auto sjedalica?!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kome još treba auto sjedalica?!!!!

:shock: :shock: :shock:

Ne ne nije provokacija!!

Oduševljena pregledom auto sjedalica, odlučila sam sve koje poznam pozvati da i oni dođu u subotu provjeriti kako im je montirana i da li su im klinci sigurni. Stvarno sam bila šokirana reakcijama.
    Kako radim u vrtiću, velikoj većini roditelja sam rekla za pregled (letke i plakatiće nismo smjeli staviti )i velika većina od te velike većine je samo komentirala kako su oni stolicu stavili po uputstvima i da njima nitko neće pametovati o tome. Postojala je i skupina roditelja (ne prevelika, ali opet..) koji su rekli da stolicu uopće ne koriste, da dijete ne voli sjediti u njoj. i nekolicina onih koji su rekli da bi voljeli doći jer da se to stvarno čini korisno. (Koliko sam uspjela vidjeti u subotu, nitko od mojih klinaca i roditelja nije bio )

Kolegica sa posla, ima curicu od 9 mjeseci, je komentirala: "Ja znam da je naša stolica 100% krivo montirana, ali kome se da trošiti subotu popodne na neki bezvezni pregled?!!" Ja naravno ostala šokirana, jer bih ja za svoje dijete otišla i na mjesec.

A zašto sam ustvari odlučila napisati sve ovo je bio komentar jedne vrlo mlade mame dvojice dječaka (2,5 god i 2 mj). Dakle priča ide ovako:
    Živim doslovce 100 metara od vrtića. Taj dan sam bila u gradu autom, pokupila MM sa posla i došli po Lauru u vrtić. Otvaram ja vrata od auta, ona lijepo ulazi, sjeda u svoju stolicu (za drugačiju vožnju autom ona ni ne zna!!), ja ju zakopčavam i da ću sjesti naprijed na svoje mjesto, ta mama mi dobaci: "Pa teta ti nemaš ni 100 m do kuće, a stavljaš i vežeš dijete u stolicu!" Na što sam joj ja odgovorila "Stolica uvijek i bez iznimke!!" A ona će meni "Kako si ti zločesta mama!"
    Drugi dan je došla u vrtić i ponovno me u nevjerici pitala šta ja stvarno uvijek vežem Lauru, Na što sam joj ja opet dala isti odgovor. A ona je komentirala kako ona ima velikog Jeepa, da vozi oprezno i da se njenoj djeci ništa ne može dogoditi - stariji sjedi na stražnjem sjedalu, a mlađi je u onoj maloj stolici (0-13) niti je on vezan, niti stolica.

I zato ja vas sada pitam, kome uopće danas treba autosjedalica, osim nas nekolicine koji očito imaju viška novaca za bacanje, pa se eto bahate sa kupovinom nekih apsolutno nepotrebnih stolica za sigurnost naše djece!!!??!!!

Vjerujem da i vi imate sličnih priča, nažalost.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

žalosno!zbilja žalosno što smo još uvijek takvi primitivci!

No,s druge strane,vjerujem i nadam se da će oni roditelji koji vode brigu o svojoj djeci i čuju za pregled,drugi put doći u većem broju!!!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

winnie- pa fino im reci da je vožnja djece u autosjedalici zakonom propisana.
    ako im se fućka za sigurnost vlastite djece, možda ih ne svrbi toliko novčanik.
    u svakom slučaju, pretužno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strašno
    dobro josie kaže reci im za zakon i kazna koja ih slijeduje, jer takvi su garantirano osjetljivi na novčanik. Kosa mi se na glavi diže.
    najtužnije mi je što se nađe neki takav biser koji te smatra nenormalnom jer štitiš svoje dijete, ma jooooj strašno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    winnie- pa fino im reci da je vožnja djece u autosjedalici zakonom propisana.
    ako im se fućka za sigurnost vlastite djece, možda ih ne svrbi toliko novčanik.
    u svakom slučaju, pretužno
    Žalosno je da oni nikad neće dobiti kaznu za takvu vožnju.

Mama je zločesta zato što veže dijete u auto stolicu?! (treba mi smajlić koji se lupa čekićem po glavi)

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jos kad imate takav par 'pametnih" u uzoj familiji. ..
    deca su bila 8 dana kod babe i dede u drugom mestu. naravno da je mm premestio sedista iz naseg u njihov auto cim smo stigli tamo. oni inace zastupaju teoriju o sedenju u krilu, pa jos i napred(!) uz objasnjenje kako je i njihov sin tako, pa mu evo nista ne fali. i sta ce dete od 7 godina u autosedistu.
    7 godina vec tupim o potrebi za sigurnoscu. nekad su postovali moju molbu da propisno voze decu, nekad ne. ove godine sam im uslovila ostanak devojcica kod njih sa nekoliko stvari:
    1. voznja vezane dece
    2. sesiri i krema za suncanje
    3. redovno pranje zuba.
    pristali su, nerado. sta su pricali o meni, bas me briga. meni je najvaznija sigurnost moje dece, posebno kad me nema u blizini.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sve se bojim da će ta mama jednog dana ipak shvatiti što se sve može dogoditi, samo da ne bude kasno...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj winnie, svaki dan gledam moju šogoricu - curka od 6 godina na suvozačkom mjestu, mala od 2 godine u njenom krilu drži volan. i tako do vrtića... ujutro, popodne. sjedalica je bila jedno vrijeme u igri, recimo do godinu dana starosti.
    stiglo je ljeto, pa se sad sve tri voze na motoru. starija otraga, a manja ispred, vezanaza mamu onim pojasom što štiti bubrege. ajde dobro, obje imaju kacige na glavi, doduše malo prevelike.
    eto, tako je to. živimo u istoj kući. mi smo frikovi koji trpaju dijete po vrućini u sjedalicu, koriste platnene, doje još uvijek... popis bi bio predugačak. a u garaži stoji pano na kome su naljepljeni dijelovi brošure o autosjedalicama.

nažalost, jako je teško promijeniti svijest naših ljudi. u mom slučaju nije upalila ni priča o zakonu i kaznama.

a na pregled dođe winnie, sa sjedalicom koja je skoro savršeno montirana ili paulita... btw paulita, a di je slikica lovre u novoj sjedalici

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma ja sam znala upozoriti roditelje (koji su mi prijatelji ili rodbina, na žalost :/ ) o važnosti autosjedalice, njezinom pravilnom postavljanju radi sgurnosti njihove djece.
    A oni me samo blijedo gledaju. Ne dolazi to njima do svijesti.

Obavezno sam spomenula zakon, ali ne boje se oni, odgovorilli bi samo 'Ah, ko da ti to policija gleda!'
    Što je, na žalost, točno. Još nisam čula da je netko kaznio vozača zato jer nepropisno vozi dijete. A trebali bi, mislim da bi se nakupili novaca.
    Ili da postoji reklama kao što je bila 'Pametni znaju čemu služi pojas'

Tada sam shvatila da u svojoj sredini jedino ja i MM pazimo na to, samo zato čitamo Rodu.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa
    Tada sam shvatila da u svojoj sredini jedino ja i MM pazimo na to, samo zato čitamo Rodu.
    samo zato što čitamo Rodu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma ljudi moji, pa zar ti roditelji ne shvacaju u kakvoj su opasnosti dijeca. ne mora biti brzina da izlete-..................strasno kako su neodgovorni. moj toncek ne zna za drugu voznju osim sjedalice i tako ce ostati

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    paulita, a di je slikica lovre u novoj sjedalici
    Pa ja ga još nisam fotkala, a ako misliš na ono što su ga rode slikale, nemam pojma. Sve se nadam da će na portalu pisati nešto o pregledu u Rijeci...

E, kad se već priča o policiji, kaznama, da li bi se moglo malo urgirati kod njih da se malo više obrati pozornost na autosjedalice i na njihovu važnost. I naravno, na to da se krivci opale po novčaniku. Znam da ima puno ljudi kojima je ta investicija zaista velika, ali netko tko vozi jeep, sigurno ima para za prosječnu sjedalicu. I za kaznu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    E, kad se već priča o policiji, kaznama, da li bi se moglo malo urgirati kod njih da se malo više obrati pozornost na autosjedalice i na njihovu važnost.
    Hmmm... a kad ti velim da ja u susjedstvu imam 3 policajca (2 ženska, 1 muško) i da ovo dvoje koji imaju djecu svoju voze k'o krumpire.
    "To ih sve tiska. Ovak' imam mir dok ih vozim".

Nadam se da neće doživjeti kakvu nesreću pa imati mir zauvijek

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Citiraj Paulita prvotno napisa
    E, kad se već priča o policiji, kaznama, da li bi se moglo malo urgirati kod njih da se malo više obrati pozornost na autosjedalice i na njihovu važnost.
    Hmmm... a kad ti velim da ja u susjedstvu imam 3 policajca (2 ženska, 1 muško) i da ovo dvoje koji imaju djecu svoju voze k'o krumpire.
    "To ih sve tiska. Ovak' imam mir dok ih vozim".

Nadam se da neće doživjeti kakvu nesreću pa imati mir zauvijek
    Eto ti našeg svijeta.... :/ . Ali tako nešto sam i predpostavljala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Paulita, ali definitivno JESI u pravu i stvarno bi se trebali zakoni provoditi u praksi.

Ako je u ovoj državi važnije opaliti nekoga po džepu zato jer ima kutiju prve pomoći s krivim flasterima, nego zato što ugrožava život svog djeteta - onda je nešto postavljeno naglavce!

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je došlo da plačem dok su mi pisali kaznu jer po danu nisam imala upaljena svjetla,a pored mene prođe auto sa djetetom naprijed mami u krilu i nikom ništa!
    policajac nije ni trepnuo. valjda taj dio nisu ni pročitali u zakonu, pa ne znaju da postoje kazne i za takve slučajeve.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Na žalost, kad pokušaš s ljudima pričati o autosjedalicama reakcije su svugdje iste, možeš se sporazumjeti jedino s roditeljima na ovom forumu. Drugi te svi gledaju :shock: kao da si pao s Marsa i odmah je prvo "Što misliš da ne znam dobro voziti, pa vozim oprezno" i "pa tu 100m do dućana ne bude ništa bilo"

Meni već dvije godine svaki put s istim ljudima ista pitanja, isto čuđenje i isto ja maltretiram dijete što je vezano i sve to remenje tiska, ne može disati koliko ga stegnem...

Ima nas premalo da bi se borili s vjetrenjačama, ali važno da nas ipak ima što pokušavamo, pa jednog dana možda se i svijest ljudi malo promijeni, ako ne prije kad im dijete pogine

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

samo jedna rijec-strasno

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

eto, moja sestra ima curicu od 6 godina i blizanke od 1,5 godinu i one (blizanke) uredno imaju as, ali-ONE NIKAD NISU VEZANE U NJIMA, A NITI AS U AUTU. i nije vrijedilo niti moje kvocanje-osjećam se ko kvočka
    i kad smo išli na more, kaže ona-pa izvadi F iz as ako mu se ne bude dalo bit unutra ili ako bude plakao. Šta mislite, naravno da je nisam poslušala-moje dijete, moja odgovornost!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nekidan smo bili u posjeti kod moje sestrične. ima troje djece od 7 god, 4 god. i mali bebač od 2,5 mjeseca. Niti jedno se ne vozi u autosjedalici.
    Curice sjede, a bebica mami u krilu . Moram spomenuti i to da je tata policajac .

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram vam sad ispričati i nešto smiješno...
    U našem pješčaniku se često igra curica od 10 godina sa mlađom sestrom i bratom...

Jednog dana prolazim ja onuda autom, a oni se sjatili oko nas i gledaju Leonu u sjedalici i krenu zapitkivat ka je to, čemu to i tak...
    Pitam ja malenu zar oni nemaju sjedalice, ni ovaj najmlađi...veli ona: neeeeeeeee, nikad nismo imali...

I sad ja krenem sa spikom koju sam nadam se prilagodila djetetu, ali sve u stilu kak bum joj drugi put donijela knjigicu u kojoj sve piše zakaj je opasno voziti djecu bez sjedalice i nek to odnese mami i tati da pročitaju

I na kraju onak bezveze pitam: a koji auto vi imate?
    A malena će: pa mi nikad nismo imali auto!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Moram vam sad ispričati i nešto smiješno...
    U našem pješčaniku se često igra curica od 10 godina sa mlađom sestrom i bratom...

Jednog dana prolazim ja onuda autom, a oni se sjatili oko nas i gledaju Leonu u sjedalici i krenu zapitkivat ka je to, čemu to i tak...
    Pitam ja malenu zar oni nemaju sjedalice, ni ovaj najmlađi...veli ona: neeeeeeeee, nikad nismo imali...

I sad ja krenem sa spikom koju sam nadam se prilagodila djetetu, ali sve u stilu kak bum joj drugi put donijela knjigicu u kojoj sve piše zakaj je opasno voziti djecu bez sjedalice i nek to odnese mami i tati da pročitaju

I na kraju onak bezveze pitam: a koji auto vi imate?
    A malena će: pa mi nikad nismo imali auto!
    ajooooj!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mi isto tako dino stalno vozimo u autosjedalici, sada jedino što kod nas takvih pregleda autosjedalica nema , tako da i ne znam jesmo li je dobro stavili, ali se iskreno nadam da jesmo. Vjerujem da kada bi i postojali ti pregledi malo ljudi bi i došlo provjeriti autosjedalice. Nas su u čudu gledali kada smo kupili autosjedalicu kada je dino već mogao fino sam sjedeti sa nekih sedam mjeseci, jer mnogi je nisu kupili dok im djeca nisu napunila godinu dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ra prvotno napisa

a na pregled dođe winnie, sa sjedalicom koja je skoro savršeno montirana ili paulita...

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam pitala svoju šogoricu zašto svoju curicu od 3 godine ne vozi u sjedalici, a ona mi odgovori da je as u drugom autu! Pa da, teško je izvaditi sjedalicu i montirati je u drugi auto... Samo da napomenem da se mala vozi tako da stoji na podu između sjedišta i gleda van prema komandnoj ploči. Užas... Zato sam ja pripremila rodinu brošuricu o as pa joj možda dođe iz g... u glavu!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadnji tjedan u sestom mjesecu, vruce ko u paklu. odemo popodne s djecom na more i tamo nadjemo jednu vrticku mamu s djecom. i tako sjednemo u plicak i pricamo o vrucini i tome kako se klinci ujutro u vrticu hlade u bazenu. a ta mama ce:

- pa bolje bi im bilo da ih potrpaju u aute i dovedu na more. lakse bi bilo i njima (tetama, op.p.) i djeci, a ne da se tamo kuhaju u onom vrticu. ali ne, nasla se neka budala koja je zabranila da tako voze djecu i sad svi moraju ostati u vrticu...
    - ja zinem s osmjehom na licu da joj kazem...
    - ne znam stvarno zasto je to tako bitno, bolje da se tamo svi kuhaju zbog neke budale...
    - ja opet zinem s osmjehom na licu da joj kazem....
    - ali ne, nasla se budala i zabranila i sad sva djeca moraju patit!...
    - napokon uspijem nesto reci a ne samo zinut: ja sam ta budala koja je zabranila da joj djecu tako voze. i ne samo ja. zabranio je i zakon. a zbog moje djece ne pate svi. ja sam rekla da ne smiju moju djecu tako vozit. ne tudju. a ako treba bilo gdje ici - ja cu doci i odvest svoju djecu iskljucivo pravilno vezane u sjedalicama. ostala djeca neka se voze po dogovoru s roditeljima...

nista to njoj nije znacilo. i nikad ni nece. ja sam (i mm skupa samnom) samo jedna frikusa koja uvijek i bez iznimke veze djecu u autu, koja im nikad nije kupila smoki, koja koristi platnene pelene (ludaca jedna, tu vec nisam samo budala ) i tako...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma ja sam ponekad ponosan roditelj, koji čini sve koliko može da bi djetetu osigurao siguran život. I ne smeta mi da me onda zovu budalom i slično. Naravno, ponekad se osjećam kao da se borim s vjetrenjačama....a bar postoji ovaj forum gdje se svi donekle razumijemo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kakve ja sve komentare nisam cula na svoj racun zato sto mi kikica sjedi u sjedalici na straznjem sjedistu U SREDINI (ajme pa kako u sredini!!) i SUPROTNO OD SMJERA VOZNJE :shock: Nemajka!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno as

kod mene u autu 3 generacije sjedalica: za bebu od 16 mjeseci, za gđicu od 6 godina i za gđicu od 8 godina. i sve se voze sretne i zadovoljne i zavezane... od kad su imale 3 mj su u sjedalicama, dotad su bile u košari od kolica koja se montira uz pojas.
    još mi je u glavi situacija od jučer kad mi je sa sporedne ceste doletio luđak s namjerom uzimanja prednosti a na zadnjem sjedalu ima ponosno neku mrak sjedalicu a mali sjedi mami u krilu... :shock:

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo u našem malom mistu jedini koji ovoliko
    dijete voze u autostolici
    poneko manje dijete je zavezano u AS a oni šta idu u vrtić
    znači od 3g niti jedno ali niti jedno

policajci i kazne,ha,ha,ha šala mala
    mene je jedan kad sam mu pokušala reći da stavi dijete u as jer je to sigurnije počeo ubjeđivati da je dijete sigurnije bez autostolice i kako je to dokazano
    i šta reći na to
    brošuru sam odnjela u vrtić ali ni od toga nema puno koristi

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno as

opet ja sa svojim dozivljajima...
    jutros se vozim na posao i ne mogu vjerovati!!!! iza mene auto, na suvozackom sjedalu mama koja drzi skroz malu bebu u rukama!!!! ne mogu vjerovati... doslo mi da stanem, izadjem iz auta i vicem na njih!!! no, nazalost, poklopila sam se usima i mislila da je svatko odgovoran za srecu, sigurnost itd. svoje djece...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

ja sam ta budala koja je zabranila da joj
    :D

policije niti nema u blizini vrtića :/
    bar ja nikad nisam vidjela.

u našem vrtiću isto jedino mi (isto sam budala za 500 m ) vežemo djecu.
    4-5 auta na 10 ima sjedalice (montirane ili nemontirane) u autu, ali ne vozi djecu u njima

a ja osobno sam vidjela samo jednom (!!) da mama veže dijete

(govorim u vremenu kada ostavljam i kupim svoju djecu)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo me zove MM i govori:

"Kakvi ljudi! Daj zamisli! Lik sa malim JEDNOGODIŠNJAKOM dođe do svojeg auta (Strossmayerov trg!), otvori suvozačka vrata, ubaci klinca na suvozačko mjesto, on ode do drugih vrata, sjedne u auto, upali auto i krene!!!! Dijete totalno slobodno na suvozačkom sjedalu, malo pomaknutom nazad..valjda da ima veću udaljenost do kokpita ako zakoči (i bolje strada!)"

Prežalosno! Prežalosno! prežalosno!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isuse, mamma san, užasno :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jučer ostala pos***a kad sam jednoj poznatoj mami rekla da to što radi nije u redu - vozi tromjesečnu bebu koja sjedi u svojoj sjedalici u smjeru vožnje (aj' bar nije na prednjem sicu)
    na moj komentar je odgovorila da kako će je voziti okrenutu u smjeru suprotnom od smjera vožnje kad ju onda neće vidjeti (i to mi ljutito objašnjava)
    i onda me još MM opere da što se ja nerviram oko toga

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jučer gledam policajca kako ponosno vozi dragu sa
    sinom od 17mj na prednjem sicu,ako se šta desi da ga mama
    zgnječi odzada a zračni jastuk od naprijed
    i kome će on naplatiti kaznu ili upozoriti?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja svaki dan gledam mamu kako parkira ispod mog prozora auto u kojem je nevezana sjedalica i dijete u njemu NE VEZANO!!! "a čuva ga seka, neće mu ništa bit"

a šta reč

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    ja svaki dan gledam mamu kako parkira ispod mog prozora auto u kojem je nevezana sjedalica i dijete u njemu NE VEZANO!!! "a čuva ga seka, neće mu ništa bit"

a šta reč
    Majko moja, ljudi jednostavno nisu u stanju shvatiti kakve su to strašne sile u trenutku sudara...da dijete King Kong drži u naručju ne bi ga mogao zadržati kad poleti naprijed

Trebalo bi puštat crash testove prije dnevnika, možda bi im strah otvorio oči :/

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Majko moja, ljudi jednostavno nisu u stanju shvatiti kakve su to strašne sile u trenutku sudara...da dijete King Kong drži u naručju ne bi ga mogao zadržati kad poleti naprijed

Trebalo bi puštat crash testove prije dnevnika, možda bi im strah otvorio oči
    Ljudi ne znaju ili i ne žele znati. Ja isto nisam imala pojma dok nisam naišla no Rodu. Ljudi uopće ni ne razmišljaju o tome dok im netko ne veli, a i onda pola prečuju.
    Moja sveki je isto mislila da je dovoljno kupiti sjedalicu i ona bi ju stavila u auto bez pojaseva, dok joj i pola familije nisam objasnila da se sjedalica mora nečim vezati inače nema smisla.

Ovo s testovima prije dnevnika je super ideja. Možda bi onda nekima došlo do mozga. Ja recimo puno svima pričam ali imam feeling da si misle samo nek ona blebeće, ja ću po svom, kak dosad nikom ni bilo ništa.

Tak mi recimo tek nedavno jedan tata (nakon što ja već više od dvije god pričam o sjedalici) rekao da je skužio značenje sjedalice (i odmah su kupili dvije nove za aute, umjesto neke stare :D ). Ali prije toga mu dijete skoro poginulo jer išao samo 500m do dućana, sjedalica nevezana i dijete nevezano. Izletio pješak na cestu gdje nema pješačkog, morao naglo kočit i naravno dijete udarilo u prednji sic i još ga poklopila sjedalica. Tek odonda vežu dijete uvijek i pravilno su montirali nove sjedalice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mina prvotno napisa

Ljudi ne znaju ili i ne žele znati.
    Uglavnom ne žele znati, jer je tako lakše! A ako im bilo šta kažeš, onda guraš nos tamo gdje ti nije mjesto.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sjećam se kad sam ja na jednom odmorištu uz autoput u Njemačkoj vidla veliki plakat. Dijete sjedi zakopčano u autosjedalici, a iz ruke mu izlijeće plišani medo kojeg je malac očito držao u ruci. Ono, kao da je fotkano u trenutku sudara. Ne znam što je pisalo na tom plakatu, ali slika mi je ostala u sjećanju. Ponekad slike govore više od brošura i duže se pamte.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[quote="mina"]
    Tak mi recimo tek nedavno jedan tata (nakon što ja već više od dvije god pričam o sjedalici) rekao da je skužio značenje sjedalice (i odmah su kupili dvije nove za aute, umjesto neke stare :D ). Ali prije toga mu dijete skoro poginulo jer išao samo 500m do dućana, sjedalica nevezana i dijete nevezano. Izletio pješak na cestu gdje nema pješačkog, morao naglo kočit i naravno dijete udarilo u prednji sic i još ga poklopila sjedalica. Tek odonda vežu dijete uvijek i pravilno su montirali nove sjedalice
    Na žalost, mora se ovako nešto ružno desiti da bi shvatili čemu služi autosjedalica.

Neki dan vidjela sam mamu kako vozi (i to dosta brzo) curicu oko 4 god. straru, bez autosjedalice, nevezanu, stajala je odostraga u sredini naslonjena na prednja sjedala. Da se desio sudar malena bi sigurno izletila kroz šoferšjabu van. Strašno!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nećete vjerovati ali po prvi put sam jučer u Sarajevu vidjela jednu majku kako vozi dvoje djece možda od 7 do 10 godina koji uredno vezani sjede na zadnjem sicu, prijatno sam se iznenadila i možda to znači da su ljudi počeli razmišljati, ali vjerujte mi da ih je još puno puno skoro svi koji djecu voze kako ste vi gore opisali

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj bera prvotno napisa
    nećete vjerovati ali po prvi put sam jučer u Sarajevu vidjela jednu majku kako vozi dvoje djece možda od 7 do 10 godina koji uredno vezani sjede na zadnjem sicu, prijatno sam se iznenadila i možda to znači da su ljudi počeli razmišljati, ali vjerujte mi da ih je još puno puno skoro svi koji djecu voze kako ste vi gore opisali
    evo meni stigla prijateljica iz SA sa djetetom od nepune 3g i nepunih5
    naravno oboje bez autostolice
    pitam je ja pa kako te nije strah,a ona ajde ko će još o tome razmišljat
    jednostavno ne želi znati i zabija glavu u pijesak kao noj
    ali isprintala sam i dala joj rodinu brošuru o autostolicama pa neka barem
    malo misli
    a najgori mi je argument joj pa ne bi ti oni sjedili mirno

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I da kad sam joj počela objašnjavati kako je dijete sigurnije
    u autostolici,odmahnula je rukom i kaže to ti proizvođači autostolica
    izmišljaju

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

te bi se brošure trebale dijeliti još u rodilištu.djeca moraju u autosjedalicu od prvog dana i mislim da se neće dogoditi da jednog dana ne žele biti u autosjedalici.moja curica se jednom vozila u bakinom autu njoj u krilu(silom prilika) i cijelim putem se grčevito držala za baku i plakala.imala je tada 10 - tak mjeseci.
    mi smo imali autosjedalicu i za najstarijega (prije 13 godina).nitko mi tada nije morao puno objašnjavati da je to bolje nego da mi skače po sicu.doduše tada nisam puno znala o atestima , raznim proizvođačima itd.kupili smo u italiji neku stolicu i poslužila je svrsi.bolje neka nego nikakva.
    sada razmišljam o kupnji još jedne stolice za drugi auto.nije mi baš jasno koja je razlika između onih od 2000 kn i onih od oko 600 kn.čitam ja tu na rodama o tim oznakama koje treba tražiti, ali mi se čini da danas sve imaju tu oznaku.neki dan je moja sestrična u turbolimaču kupila stolicu za 300-tinjak kuna.ja :shock: jer stolica izgleda solidno.toliko je koštala jer je dizajn presvlake malo demode.malo sam otišla s teme,ali želim reći da bi si svi koji imaju auto mogli priuštit i stolicu.
    da završim s malo optimizma-u mojoj ulici je puno bebača i svi u autima imaju stolice u kojima se voze vezani. :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma i kada nemam novaca za svoje dijete uvijek imam kao i za njegovu sigurnost, ja da sam ikako mogla kupila bih sjedalicu i prije njegovog rodjenja hehehehhe ali i kada smo je kupovali nismo bash bili pri parama ali zato imaju kartice :D i ali bitno je da on ima autosjedalicu, a ja ću kako znam plaćati karticu pa makar se odrekla svega, ali malo dobre ekonomije i sve se stigne

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i zaboravih za blesavu Sarajku ima još takvih npr. moja rodica sada joj djeca imaju 6 i 8 a nikada ama bash nikada nisu se vozile u autosjedalici (kaže preskupo)

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

neću niti čitati sve ove vaše priče jer se samo uzrujavam.
    dosta mi je da se sjetim one sirote curice koja je poginula prije nekoliko godina na putu na krstitke dok ju je baka držala u naručju na stražnjem sjedalu.
    pun mi je kufer lobotomiziranih ljudi i da im ja solim pamet. najviše što mogu je da se kod mene djeca u autu voze isključivo po propisu, i moje i tuđa.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je svekar kad sam prebacivala sjedalicu iz naseg u njegovo auto ,jer smo njegovim(koje ima klimu) isli na Bundek,rekao "ako ga ti ne moes do tamo drzat u rukama,ja cu!!!"Jos uvijek mi na sam spomen njega i sjedalice izlijece vatra kroz usi.
    (Sta je najbolje,taj isti vozi manje od 90km/h na autocesti skroz novo jako auto,jer je ekstra panicar..ali ono sto JA govorim,to,naravno,ne dozivljava.)
    O tome da je pricanje drugima o AS cista borba s vjetrenjacama..

Zbilja bi se zakon morao malo vise o tome brinut,samo da neko opali kretene po djepu,da vidis kako ce vezat djecicu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •