Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: opet škripi zubima

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno opet škripi zubima

Noćas je Ivan opet počeo škripati s zubima.
    Već sam mislila da ga je to prošlo jer je zadnja 3-4 mjeseca bio mir. I to se događa u par navrata kada spava. Da bi stvar bila bolja (ili gora), gornje zube, jedinice i dvojke uopće više nema. Istrunuli su mu valjda od bočice i sokova a to škripanje samo je ubrzalo da nestanu.
    Ima li netko iskustva s time ili savjet šta da radim.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moj sin je škripao...pa prestao. Kažu da je to povezano s nekim "stresom" ili promjenom u životu djeteta (preseljenje, rođenje brata/sestre, rastanak ili smrt bliske osobe). Kod nas nije postojao ni jedan od ovih uzroka i prestalo je spontano prije recimo 2 godine.

Znam da baš nisam pomogla...nadam se da će proći samo od sebe :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Promjenu smo imali. S 13 i po mj. dobio je sestricu i super je prihvatio. A što se tiče stresa, toga smo imali i previše, pa stoga mi se sada to škripanje zubima uopće ne čini čudnim. Tri puta je imao feb. konvulzije. Znači tri puta u bolnici po desetak dana, plus četvri put boravak u bolnici 5 dana, ali samo radi pretraga. Mislim da bi to i odraslom čovjeku bilo previše, a kamoli ne i malom djetetu. A i odlazak u vrtić je jakooooo teško prihvatio za razliku od svoje mlađe sestrice.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, znači i to smo rješili :D . Kad se malenome ponovo poslože sve kockice...svi ćete opet mirno spavati...

hurtifor

Početno mozda...

...stvarno ne znam sam sada pre neki dan videla u novinama nnaslov: "kada dete skrguce zubima- BRUKSIZAM.
    Nisam citala o tome ali ti probaj da nadjes taj pojam pa mozda ce ti pomoci. ako slucajno ne mozes da nadjes pogledacu ja po novinama pa cu ti napisati sledeci put.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Našla sam nešto. Iako nigdje nema o maloj djeci. Samo piše da se to javlja od 17 godine pa na dalje i spontamo prođe iza valjda 40-te.
    Ipak, hvala.

hurtifor

Početno joj...

...moj odgovor toliko kasni ali tako ti je to kada si mama 5 meseci starih blizanaca.Sve kasni (pocev od rucka)
    Vidis u ovim novinama sto sam ti pomenula pise da bruksizam nastaje kod male dece i da je povezan sa hronicnim stresom koji se zadrzava u detetu.
    Kazu da je nacin da se leci da se prica puno sa detetom o dogadjajima iz tog dana i tako dan za danom.
    Takodje je dobro opustati dete u kadi tople vode sa solima cetinara po 10 min i pred spavanje dati detetu nesto da sazvace- komad svezeg ne ribanog voca ili povrca (npr. sargarepe).
    kazu da bruksizam treba leciti zato sto su misici za zvakanje najjaci u citavom telu pa kada se oni grce zubi se toliko stiskaju da strada zubna gledj pa moze doci do stomatoloskih problema.
    Eto to sam nasla. Nadam se da sam pomogla.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i D je imao fazu skripanja sa zubima i tresenja. Ali kako došlo tako iprošlo.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja škripim oduvijek! :D Ljudi oko mene nisu mogli vjerovati šta radim. Nemam nikakvih problema već 30 godina. Moja frendica je dobila od zubara kao neki aparatić za to škripanje da joj se zubi ne oštre i to je to. Nekada se znam probuditi da me i vilica boli kako sam čvrsto stiskala zube. Ali ja se nikad nisam čula.
    Ne brini se. Svako ima nešto, a ako je to škripanje, ništa strašno
    (i ja sam čula da je povezano sa stresom)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja skripim i svojedobno sam imala gumene stitnike za zube (ko boksaci) po noci!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Daniel škripi zubima od kad su mu izbili gornji. Nisam ni znala da mu je izbio zubić nego sam čula da škripi pa sam ga tek onda opipala.

Sad ima 7 godina i dalje škripi. Pojeo si je kutnjake i sva sreća što redoviti stavljamo zaštitu pa tako "jede" samo zaštitu. Mi se moramo narućiti kod ortodonta zbog aparatića na gornjim jedinicama, a onda će dobiti i nekakvu gumenu presvlaku da si ne uništi zube škripanjem.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja skripim i svojedobno sam imala gumene stitnike za zube (ko boksaci) po noci!!
    Evo podizem opet ovu temu. Moja devojcica toliko skripi zubima da je uspela da slomi skoro skroz donju peticu (koja je i inace bila pokvarena). Sada treba da ide na snimanje pa ce joj dati aparat za zube da nosi po noci. Moj problem je sto imama iracionalni strah od rendgena narocito kada je moje dete u pitanju pa sam htela to nekako da izbegnem. Mozda da joj nabavim ove gumene stitnike... Bucka gde se to kupuje i da li ima i za malu decu ili samo za odrasle?
    Inace verujem da je ovo skirpanje stvarno od stresa posto ima malog brata od 17 meseci, a i krenula je ove godine u prvi razred...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •