...ona koju dodjeluje grad i ona koju dodjeljuje drzava-kako doci do njih?
...ona koju dodjeluje grad i ona koju dodjeljuje drzava-kako doci do njih?
pa onu od države na zdravstvenom kolko mi se ćini a onu od grada u gradskom kotaru si si prijavljena pa onda za misec dva dobiješ dopis da digneš novce na Banovini za ovo prvo dolazi na tekući
zahtjev se predaje u centru za socijalnu skrb, koliko se sjećam.Darijae prvotno napisa
Kopiram sto je MM nabavio od jednog prijatelja:
Dijete treba prijaviti na Socijalni pored Banovine jer grad poklanja 1360 kn.
Potrebno je donijeti:
- kopiju rodnog lista
- zdravstvenu iskaznicu majke (jer se njoj isplaćuje novac)
- formular se nalazi na šalteru
Ja sam se snašao bez iskaznice, izgleda da sve podatke imaju u računalu. Na šalteru treba pronaći svoje slovo prezimena, a ako taj šalter ne radi, može se ići na bilo koji.
Gradski kotar poklanja neka sredstva djetetu, pa je potrebno s kopijom matičnog lista djeteta i kopijom osobne jednog roditelja otići i na tu adresu. Tamo se ispuni molba. Na kućnu adresu će stići obavijest s kojom se treba otići u banovinu (blagajna, treći kat) po novce. Gradski kotar Bačvice dodijeljuje 1200 kn po djetetu.
Moje iskustvo jegodinu dana 'staro' ali... 1.360 kn daje država, 1.200 kn grad Split.
Državni dio 'tražiš' na HZZO-u, gradski - u 'pripadajućem' kotaru (prema adresi stanovanja majke).
Što se potrebnih dokumenata tiče, summer je točno napisala.
zahtjev se predaje na HZZO-u , samo što mi u Zadru tutinkie winkie prvotno napisa
zgradu zovemo socijalni![]()