-
prolaktin normalan a nude mi bromergon
Helpajte!
Situacija je ovakva: dojila sam dijete 2 godine, prestala sam prije 6 mjeseci a u cikama i dalje ima mlijeka. Izvadila sam prolatin 3 dan ciklusa (skupa s ostalim spolnim hormonima) i sve je u granicama normale. Nosila sam svom giniću te nalaze i on kaže da ti nalazi ne znače ništa, jer da prolaktin varira tijekom ciklusa te mi je dao bromergon (2 tjedna, 2x1 dnevno).
Dodatno, dao mi je uputnicu da napravim citološku analizu mlijeka (samo da isključi neko maligno oboljenje, rekao je da je to dio normalnog protokola kod iscjetka iz dojki i da će nalaz vjerojatno biti dobar).
Ne znam što bi radila... kako na jesen ponovo idem na potpomognutu, pokušavam dobiti Lučingera na telefon da se barem konzultiran s njim o tom bromergonu.
Imate li vi kakav pametan savjet?
-
Mliječni iscjedak i više od godinu dana nakon dojenja smatra se normalnom pojavom. Liječnik ti naravno ako se brineš uvijek preporuči obradu jer u vrlo malom postotku slučajeva može se raditi o koincidenciji i drugom uzroku.
U svakom slučaju uz bromergon će to vjerojatno promptno prestati, ali ako nisi sklona lijekovima, a i uzimanje bromergona nije uvijek ugodno, jednostavno zaboravi na problem koji to nije i uskoro će stati. Često je iscjedak potaknut i preosjetljivošću na vanjsku stimulaciju pa provjeri grudnjak i sl.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma