Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 51

Thread: zasto nije pametno ostaviti bebu u autu sa kljucevima

momze's Avatar

Default zasto nije pametno ostaviti bebu u autu sa kljucevima

Obicno postam na 'jesenskim bebama' no otvaram novi topik kako bi vise roditelja mogli procitati o mojoj gluposti.

Obzirom da zivimo na petom katu bez lifta, Zachova kolica ostavljam na parkiralistu ispred zgrade. Vec mjesecima svakodnevno radim istu proceduru - spustim se ispred zgrade, otkljucam auto, stavim Zacha u autosjedalicu i iz gepeka izvucem kolica.

Jutros sam to isto napravila i, kao i obicno, stavila svoj mobitel, novcanik i kljuceve od auta i stana u auto. Zapravo kljucevi su bili Zachu u rukama (tocnije, grizao ih je ) Kada sam htjela otvoriti gepek skuzila sam da je zakljucan..... u djelicu sekunde sam skuzila da je Zach automatski zakljucao auto, sa mojim mobitelom unutra, kljucevima od auta i stana (dakle, ne mogu u stan po rezervne kljuceve od auta).

Istog trenutka me je uhvatila takva panika. Auto je parkiran na suncu, mozete li zamisliti koja vrucina unutra! Pozvala sam prvog covjeka koji je prolazio i pokusali razvaliti vrata, pri tome se smijuci i kreveljeci Zachu da ne bi skuzio kako sam uznemirena. Nismo uspjeli, on mi je dao mobitel i nazvala sam MM-a koji SRECOM nije stavio mobitel na 'silent' obzirom da je bio na sastanku; koji je srecom odgovorio na poziv iako nije prepoznao broj; koji je srecom jutros ponio rezervne kljuceve od stana.

Trebalo mu je 5 minuta da dotrci sa posla. Zach je vec jako plakao, vidno se znojio, a ja sam umirala od straha da ce ispasti iz sjedalice (posto naravno nije vezan) i zaglaviti se izmedju prednjeg sjedista i autosjedalice. Vec sam bila pripremila kamen da razbijem straznje staklo, kada je MM dosao, zgrabila sam kljuceve od stana, otrcala na kat i (jos jedna nemoguca misija) pocela traziti rezervne kljuceve od auta. Nasla sam ih nakon minutu rovanja po cijelom stanu.

Nakon sto sam otkljucala auto, MM je uzeo Zach-a, meni su se noge odsjekle i sjela sam na pod i pocela plakati kao kisna godina.

Eto, sve se dobro zavrsilo. No, htjela sam podijeliti ove moje iskustvo sa vama - da se malo olaksam i da vam kazem da pripazite na ovakve i slicne situacije.

Asimon's Avatar

da se što prije oporavite od šoka!

summer's Avatar

momze, super sta je sve dobro zavrsilo

uh... meni su se oci napunile suzama samo citajuci....
    vjerujem da si premrla od straha...

Osoblje foruma tweety's Avatar

joooj momzeeee......želim ti brzi oporavak.
    puse za Z

Barbi's Avatar

Uh momze , sreća da je sve dobro i brzo završilo. Ja sam imala sličan incidnet, ali mi je srećom dijete ostalo vani sa mnom a sve stvari u zaključanom autu. I ne, MM se nije htio javiti nepoznatom broju na mobitel.

Darijae's Avatar

ufuf ....... glavno da je sve prošlo....

Quote Originally Posted by daphne
    uh... meni su se oci napunile suzama samo citajuci....
    I meni .

Dobro da je sve ok zavrsilo .

Arijana's Avatar

Oooo, pazim ja jako dobro, jer MM ima običaj zaključat ključeve u autu, a još nije "stigao" napraviti rezervni

Momze, mogu misliti kako ti je bilo. Ja bih bez razmišljanja razbila prednje staklo, a onda bih mislila kako sam mogla i drukčije

Sanja's Avatar

Glavno da je sve dobro završilo, mogu si misliti kako si se osjećala.

Jeste došli sebi od šoka?

Barbara1's Avatar

Brzo se oporavi od šoka i velika velika pusa Zachu

Osoblje foruma mamma san's Avatar

Momze, u potpunosti te razumijem! Ja sam sve isto prolazila sa Lovrom, autom i kolicima, samo sam imala sreću da mi se ništa toga tipa nije desilo!

Kasnije mi je postalo puno ugodnije nositi Lovru na meni u nosilici (marama) pa tako namjestiti kolica, nego si razmišljati da li će mi ostati u autu ako se nešto dogodi...

Velika za oporavak!!

Đizs.....momze, dok sam ovo čitala, sve me nekako steglo u grlu...sva sreća da je sve dobro završilo...Tebi i Zachu velika

kasiopeja's Avatar

joj, o ovom sam baš ja htjela danas pisat. Jučer sam Jakova stavila u sjedalicu i imao je moje ključeve u rukama igrajući se. Torba i mob isto u autu. Zalupim njegova vrata i krenem prema vozačevim i čujem klik.. i skamenim se!
    totalna panika... bezbroj mogućih situacija mi prođe kroz glavu. muž u Biogradu na putu. i krenem objašnjavat Jkovu da stiska ključ pa možda i otključa vrata prije neg mu kojim slučajem ne ispadne iz ruke i uspije.. O hvala Bogu!!

Tak da te totalno razumijem...
    a od šoka još ne mogu k sebi..

VedranaV's Avatar

Prijavljujem se u klub . Naša epizoda je s puta u Austriji, kad smo stali staviti lance za snijeg. Nas dvoje vani petljamo oko lanaca, a dijete nam se u autu igra. Odjedanput klik - stisnuo je zaključavanje na vratima. A ključevi u autu. Vani zima. Zvali smo OAMTC (mobitel nam nije ostao u autu na sreću), došli su za četrdesetak minuta i uspjeli otključati auto s nekakvom spravicom. Na sreću, V. više nije bio beba pa se nije prestravio, ali se dobro ohladio.

momze's Avatar

Kasiopeja, svaka cast! I ja sam Zachu pokazivala kljuceve i stavljala sebi prste u usta, misleci da ce on mozda dohvatiti kljuceve, no nista od toga...

VedranaV, ne zna se sta je gore - vrucina ili hladnoca.

Jesam, malo sam se oporavila od soka. Taman je dosla i teta cuvalica i kad je cula sta se desilo rekla mi je da popijem malo votke da se smirim. Naime, i njoj se prije nekih 20-ak godina desilo isto - otisla baciti smece van, vrata od stana se zalupila, kljuceva nema, a u stanu jednogodisnji sin pored otvorenih balkonskih vrata!
    Ona je otisla na posao do muza, no trebalo joj je sat vremena. Za to vrijeme su susjedi stajali ispred vrata i dozivali maloga. Sve je dobro proslo, no ona je kada je uletila u stan, popila pola litre votke da se smiri.

Quote Originally Posted by Arijana
    Momze, mogu misliti kako ti je bilo. Ja bih bez razmišljanja razbila prednje staklo, a onda bih mislila kako sam mogla i drukčije
    Znas kako je - prvih nekoliko sekundi panika i oduzetost, onda mozak pocinje munjevito raditi i praviti 'damage assessment risk'. Ja sam kamen pripremila, no to mi je bila zadnja opcija.

VedranaV's Avatar

Ma kakva votka, malo nekog finog čajeka koji smiruje i bit će bolje .

uf momze.......evo vam jedna ,i ne ponovilo se

Quote Originally Posted by Arijana
    Ja bih bez razmišljanja razbila prednje staklo, a onda bih mislila kako sam mogla i drukčije

A ja bih odmah sjela na plocnik i pocela plakati.....

Mony's Avatar

Joooj, momze
    Drago mi je da se sve dobro zavrsilo!!!
    Koji grozan osjecaj!
    Votku si fakat zasluzila!

Momze

Quote Originally Posted by ninet
    A ja bih odmah sjela na plocnik i pocela plakati.....
    Evo opet moje virtualne seke blizanke.

momze, užas i ja sam se rasplakala skupa s tobom na pločniku.

Njojza's Avatar

momze super da se sve zavrsilo brzo i sretno
    ja mogu samo misliti da ti je to kratko vrijeme bilo kao godine...meni bi bile..
    malom suncu

momze,

buby's Avatar

joj!
    , dobro je prošlo

bitno da je sve ok prošlo

momze za tebe i Zacha
    a za tetu cuvalicu i votku

bitno da je dobro završilo! Zachu!

Ovo je šokantno i za čitati....
    Hvala Bogu da je dobro prošlo!

marta's Avatar

Nama se dogodilo nesto slicno, doduse Lovro je tada bio stariji, on se zakljucao i svezao pojasom na prednjem sicu. Pokusavao je otvoriti vrata, ali zbog pojasa nije mogao doseci kvaku, a pojas nije mogao otkopcati.

Onda je neki tip na parkiralistu pomogao MMu da izvali staklo sa straznjih vrata. A MM je bio toliko izvan sebe da je zabrijao da ni s tim nismo nista napravili jer tko ce se provuci kroz taj mali prozor. A ja ga gledam ovako :? i gurnem ruku unutra i na kvaku otvorim vrata.

A sve je pocelo tako da je MM presvlacio Lovru na prednjem sicu jer su na straznjem sjedalice i pri tom eje odlozio kljuc na ono ispred suvozaca. Sva ostala vrata bila su zakljucana. Kad se okrenio da ubaci pelenu u kontejner koji je bio doslovno pol metra dalje, Lovro je sjeo, zalupio vrata i zavezao se pojasom. Ja sam u tom trenutku bila u ducanu kupiti vodu jer smo bili na putu. Znaci ni blizu kuce i rezervnog kljuca. Zvali smo i auto salone u blizini ali nam nitko nije htio doci otkljucati auto, odnosno samo jedni su nam rekli da mogu doci za 3-4 sata.

Sve u svemu, uzasan osjecaj. Drago mi je da je sve u redu. Sranja se dogadjaju, skrate ti zivot za par godina i onda vozi dalje.

lara01's Avatar

Momze, mogu samo pretpostaviti o kakvom šoku je bila riječ,
    ali mi je strašno drago da je sve dobro završilo

Arijana's Avatar

Quote Originally Posted by marta
    A MM je bio toliko izvan sebe da je zabrijao da ni s tim nismo nista napravili jer tko ce se provuci kroz taj mali prozor.
    Ajme, odvalila sam na ovo

To se i meni dogodilo kada je Jan imao nekih godinu dana. 4ti kat bez lifta. Sreća pa sam imala ključeve od stana i u stanu rezervni ključ od auta. Taj dan je MM išao u ZG, i ja mu rekla da uzme rezervni ključ i ponese neke stvari iz auta koje sam trebala donijeti od mame. Ali njemu se, srećom, nije dalo nositi ključ. A tako sam bila ljuta kad mi je rekao da neće....

Fidji's Avatar

momze, oblio me znoj dok sam čitala...
    Dobro da ti muž blizu radi, i da je sve ok.

Koliko je inače teško razbiti staklo na auto, ta su stakla jako čvrsta jel tak?

kloklo's Avatar

Ajme meni, koji si strah pretrpjela...uf, evo ti puno pusa tješilica x 100

marta's Avatar

na gotovo svakom autu se moze izvaliti staklo ili postoji caka kako se otvori. nas su odbili u auto salonima jer kao oni to ne rade. to su naime lopovskwe fore, medjutim mi slucajno pouzdano znamo da se to moze sa svakim autom. al nisu htjeli.
    pa smo se sjetili da se u biti ti mali prozori na vratima dostavnih vozila uglavnom uvijek mogu provaliti bez unistavanja.

Ajme strašno, ne mogu se ni stavit u tvoju poziciju...iako bi se to moglo i meni desiti jer imam neku blesavu tehniku s ključevima.
    Ali bitno je da je sve to prošlo u kratko vrijeme.

Mejra's mommy's Avatar

Joj strasno...ja sam ovo cesto zamisljala. Onda sam kupila magneticku kutijcu za rezervni kljuc: 'zalijepi' ispod auta i mirna si!

jadro's Avatar

Z

eto prednosti ne daljinskog zakljucavanja

josie's Avatar

jesus, ti ključevi su strava opasna stvar, bez zafrkancije.
    sreća pa je sve dobro završilo.
    još te zamišljam sa povećom kamenčinom u ruci, spremna za nasrtaj..

retha's Avatar

Citam i ne vjerujem,hvata me tjeskoba i panika,koja sreca da je kraj happy. Saljem
    Inace ja sam ogromna panicarka i zato sve milijon puta prije provjeravam da nebi doslo do ovakvih situacija jerbo mene takvo nesto ful raspameti i oduzme mi razum razmisljanja. Vjerojatno bi odmah odvalila prozor. E koja sreca da mi nemamo auto.

sjećam se kad je moj brat takvo nešto napravi..bilo je strke i vike..ali uz pomoć žice i kacavide se sve rješilo
    momze, šalejm vam za pretrpljeni šok jedan veliki poljubac

odra's Avatar

Joj, Momze, mogu misliti kroz što si prolazila! Pusa za happy end i malog miša!

Leina mama's Avatar

Default Re: zasto nije pametno ostaviti bebu u autu sa kljucevima

Sad mi je drago što imam stari auto i obični ključ a ni njega ne držim na istom privjesku s ostalim ključevima, jer moj tata ima teoriju da će se ključ od auta izviti, ako ga dok je u bravici, poteže sva sila ostalih ključeva. Osim toga, ja Lei dam ključeve od kuće da se igra s njima, a ovaj od auta ne dam, jer kad bih ga tražila nazad da krenemo, samo bih imala problema

Točno znam kako ti je bilo jer se i meni to dogodilo prije kojih mjesec dana.
    Vani je kiša lijevala i kako sam stavila Rianu u sjedalicu tako sam ispustila ključ da nisam ni skužila. Čim sam zalupila vrata ona su se zaključala (neki kvar sa elektronikom zbog vlage).
    Srećom, blizu je bio Opelov servis i dečki su došli za 10ak min i provalili u auto pa sam odustala od ideje da razbijem staklo.
    Isto sam stajala na ulici sa kamenčinom u ruci, kisnula i gledala kako mi dijete urla i pruža ručice prema meni. Prestrašno iskustvo.

Ajme Vlatka strašno...
    Jan je bio totalno cool i bila mu je fora da ja skačem s druge strane stakla...

momze's Avatar

uf Vlatka, grozno. srecom pa je padala kisa i nije bilo pakleno vruce. ja sam se bojala dehidracije - plac + velika vrucina, to mi je bilo koma.

anchie76's Avatar

Ajme, prestrasno... uf, drago mi je da je sve ok zavrsilo

bucka's Avatar

:D za happy end!!

Uf! Ja baš razmišljam o našem malom stanu i svim perlicama i kamenčićima koji više ne smiju bit okolo (MM izrađuje nakit ) a ključevi su mi do sada činili bezopasnima...

Nedavno je ušla glupa buba Eli u rukav pa sam je u roku tri sekunde skinula golu nasred ceste (šetnica uz more) naočigled uzneverenim turistima, al je bilo dovoljno izgovoriti ''buba'' i čulo se samo ''naturlich''...

Page 1 of 2 12 LastLast