Kako idući tjedan idemo na more - Pula - lijepo molim mame iz Pule ako može savjet za nekog pedijatra, ako ne daj Bože, zatreba.
I di je tamo hitna, a za ostale slučajeve - može i privatni pedijatar.
Hvala unaprijed.
Kako idući tjedan idemo na more - Pula - lijepo molim mame iz Pule ako može savjet za nekog pedijatra, ako ne daj Bože, zatreba.
I di je tamo hitna, a za ostale slučajeve - može i privatni pedijatar.
Hvala unaprijed.
Hitna pomoć je u Puli na dva mjesta, u staroj i u novoj bolnici. Obzirom da ima više naziva, napisat ću ih sve koje znam. Stara bolnica se zove još i "ona u Zagrebačkoj ulici". Nova bolnica je još Mornarička bolnica ili Vojna bolnica. Nalazi se u Negrijevoj ulici (Aldo Negri). Nemam pojma koji je službeni naziv ti bolnica.
Mislim da se u novoj bolnici dugo čeka na hitnoj. Ne bih preporučila.
Mogu ti napisati imena par "socijalnih" pedijatara, premda mislim da vjerojatno baš taj na godišnjem ili nije u smjeni ili nešto slično. Ako već ideš socijalcima, odi u Dječji dispanzer, Istarska 13 (blizu Arene s obalne strane) ili u Zdravstvenu stanicu Veruda, Palladiova 22 (Veruda), pa koji radi - radi.
Znam još jednu dobru privatnicu, javlja se na telefon u svako doba, mogu ti poslati na pp. A znam i jednu pedijatricu homeopaticu. Isto na pp.
thnx cure,
mendula, jel može na pp ime pedijatrica
čekaju nas pregled za 3 godine za veliku princezu i prvi pregled za malog princa, i tražimo pedijatra (socijalnog) u puli ili pak bilo gdje južno od pazina koji je malo širog pogleda na svijet u smislu da razgovara sa roditeljima i nije u nekoj konstantnoj gužvi, ne smatra da je čokolino dobra prehrana za dijete od 6 mjeseci i otvoren je prema ne-cjepljenju.
možda tražim nemoguće, ali možda takav postoji?! sugestije?
i ja sam u potrazi... kod socijalnih sumnjam da ikoji ispunjava ove uvjete, pogotovo obzirom na ispunjenost kvote pacijenata po doktoru, a od privatnika sam dobro čula o ped. Tatjana Ravnić-Bunčić, ali ne znam iz 1.ruke...Danci_Krmed prvotno napisa
ako nadješ "nemoguće", javi i nama![]()
Najbliža tvojim zahtjevima je ipak dr. Barac, ali je ona sada privatnik.
Dr. Ravnić je zasigurno vrstan pedijatar što se tiče dijagnostike, ali mislim da je daleko od otvorenog pristupa kakav ti tražiš.
Mi smo kod dr. Medice, zato jer nam je dobra dr. Klašterkova koja radi kod njega (a i djeca su navikla na nju još od vremena kada je radila kod dr. Barac), ona je također klasičan pedijatar, ono cijepljenje, antibiotici i sl, ali ne forsira ništa, nenametljiva je i možemo se sa njome sve dogovoriti.
Iako, mi djecu cijepimo, ne odbijamo apriori lijekove, već samo pokušavamo izbjeći one nepotrebne, pa nam puno znači to što nam ona npr. bez problema da uputnicu za briseve prije nego krenemo sa antibiotikom.
Kada nam treba drugo mišljenje, odemo privatno kod dr. Barac.
dr medica je u dječjem dispanzeru preko arene, a di je dr ravnić?
Nama je dobra dr. Oparnica. Jako ugodna i uspostavila je dobar kontakt s malcem odmah od pocetka (iako, nismo se bas vidjali jer nam nije trebala). Ona je odmah kod Arene.
mi smo kod nje isto ali od kad mi je rekla da A. treba jesti čokolino sa 5 mjeseci kao obavezni jutarnji obrok nemam baš neko povjerenje u nju. doduše, nismo je duuuugo vidjeli i kada smo je vidjeli uvijek je to bilo za sistematske preglede, nikada zbog bolesti (tada uglavnom idemo kod dr barac)
Stanicu kod Arene nešto renoviraju, ne zna se do kada. Oparnica (sam dobro napisala :? ) je sada u domu zdravlja u Flanatičkoj, a Medica & co. su na Verudi u Palladijevoj, di je i Vidulinka.
Mislim da su od ponedeljka napokon gotovi godišnji.
Iskreno mislim da je svaki pedijatar dobar na neki način ali se opet nađe nešto u čemu se mama neće slagati. Sreća da imamo svoje glave pa možemo same nešto zaključiti kao npr. ne davati čokolino![]()
Oparnica je nama na zamjeni za go preporučila alergotest zbog AD-a, a mala će sada 6 mjeseci. Već znam da Klošt. neće biti za to jer ona vjeruje da će se do godine ili 3 povući. Ja kao mama se slažem sa obje, mislim da bi alergotest možda mogao nešto pokazati, ali istovremeno mislim da kod AD-a nema previše koristi jer se kod tako male djece alergije mijenjaju pa se poput Klošt. nadam i želim nadati da će proći s vremenom.
A da, ovo nije forum o Atopičnom dermatitisu, to je skraćenica AD![]()
Ali da li je moguće tako skakati sa ped na ped? Mislim, mi smo se morali smatrati velikim sretnicima što nas je uopće neki pedijatar želio primiti, a u HZZO su nam rekli da to nije njihov problem i da se snađemo.
Danci_Krmed prvotno napisa
![]()
Nama je rekla da bi on sa 6 mj. trebao imati mesno-povrtni rucak, uz jos dva obroka krute hrane. A sestra njena se iscudjavala sto smo ipak uspjeli s dojenjem.
hmmm na ovo nisam pomislila... a što na primjer ako te pedijatar ne može primiti? onda moraš kod dr opće prakse?Achan prvotno napisa
Tako će ti reći, ali to nije istina. Samo gnjavi, moljakaj, budi dosadna, obavezno se pojavi tamo sa bebom, preko telefona ni ne pokušavaj. Mislim da su nas oni po nekom redosljedu dužni primiti, taj redosljed je u HZZO gdje rade samo divne osobe koje su tu da nam pomognu![]()
Uglavnom, nas su zaista relativno brzo primili tako da ne brineš previše, jedino ne znam kako to ide ako želiš mjenjati pedijatra. Ma ti probaj, ništa te ne košta.
mislim da ću za sada ostati gdje jesmo i sve 'upitne' stvari rješavati privatno. ipak nisam doktoricu daaavno vidjela, možda se iznenadim.
Već je netko spomenuo dr. Oparnicu, pa da ovdje postavim svoja pitanja. Naravno, jedva nas je primila kad već nitko drugi nije htio ali nikad nije odvojila niti malo vremena za nas. Čak ju je MM pitao kad nas je uzela po "službenoj dužnosti" što da sad očekujemo, kako će liječiti naše dijete kad zatreba?
Mene zanima koliko često ste išli na sistematske (ne mislim samo na njene pacijente), mi samo jednom do sada! naručeni smo sa 6 i pol mjeseci opet.
Čudno mi je to budući da isključivo dojimo, voljela bih znati koliko je dobivao na težini a ona uopće nije marila za to. Vagala sam ga ja sama ali ipak mislim da bi trebali biti češći pregledi. Ok, vidi se da dijete napreduje ali zanimale su me brojke da ih upišem u radosnicu!
Savjetovala nam je dohranu sa 5 mjeseci, sestra je odmah rekla 6. Na moj komentar kako se budimo samo dvaput u noći (tad je imao 2 mj. i meni je to bilo odlično, sad je već druga priča) ona je rekla kako je to previše i da je sad krajnje vrijeme da ga naučimo na spavanje. Kad se probudi u noći neka mu damo malo čaja ili ga ljuljuškamo da zaspe nazad i onda će on naučiti.
Imao je sluzavu stolicu 2 tjedna i koliko god puta sam zvala sestra je bila ta koja mi je rekla neka mu dam čaj od šipka i promatram, drugi put isto, treći put opet. Pisala sam i ovdje o tome i našla uzrok, od nje ni A nisam čula! Nije ga cijepila zbog toga i kad smo došli nakon tjedan dana još uvijek ga to nije do kraja prošlo ali rekla je da to nema nikakve veze.
Da ne pričam kako smo bili naručeni među bolesnu djecu sa zdravim djetetom!
Ne tražim da netko titra oko nas i shvaćam da je gužva ali mislim da smo zaslužili malo više od onoga što dobivamo. Razmišljamo o privatnom pedijatru ali opet mislim, čemu da ga vodim kad je dijete hvala Bogu zdravo, da se nešto dogodi sigurna sam da se ne bi zadržali na njenom mišljenju.
Eto, to su naša iskustva i baš bi mi bilo drago čuti i vaša!
Mi imamo dobra iskustva s njom, s N je odmah uspostavila komunikaciju, dobila sam sve što sam tražila npr.uputnice za ZG, putne naloge itd..I kad sam rodila N koja je nedonošče, rasplakala sam se na prvom pregledu, a ona mi se potrudila objasniti sve što nas čeka, pa mi i nije izgledalo tako strašno. Na drugom pregledu je bila jako zadovoljna napretkom, kontrole su nam jednom mjesečno,ali to je takva procedura za nedonoščad. Cijepljenje smo tek počeli kaže da ne žurimo nikuda, i sve je ok. Zadovoljni smo s njom.
Kad god nešto ne razumijem, ja pitam, ona objasni.
joj nadam se da će se i prema nama bolje ponašati, možda je ono bila slučajnost ili sam si ja drugačije zamišljala da će to biti. tek jednom smo se sreli pa ću joj pružit priliku. promijenila bih ju ali ne vjerujem da bi to baš bilo jednostavno s obzirom na gužve.... uglavnom, hvala na odgovoru, čekam 4. mj. pa ćemo vidjeti.....
mene zanima kakva su vam iskustva s novootvorenom ordinacijom dr. Kristine ? (zaboravila sam prezime, ali većina iz Pule/okolice zna da je na Verudi otvorena 5. ambulanta)
razmišljamo o premještaju od sadašnje pedijatrice...
Koja je to liječnica, pa Pula nema novog pedijatra,
prva koja završava specijalizaciju je dr Žic, ali ona nije Kristina nego Lidija?
Inače, bili smo dva puta slučajno privatno kod dr. Ravnić,
(kod naše pedice smo htjeli izbjeći gužvu u sezoni gripe, a dr. Barac je bila u suprotnoj smjeni )
i moram priznati da sam o-d-u-š-e-v-l-j-e-n-a,
smirena, nježna, odmjerena, temeljita,
u čekaonici nikoga, tih pola sata smo bili naručeni samo mi.
Da, dijelim tvoje oduševljenje. Jedna pedijatrica (konvencionalnog tipa) kakve želimo. Samo što se plaća...Inače, bili smo dva puta slučajno privatno kod dr. Ravnić,
(kod naše pedice smo htjeli izbjeći gužvu u sezoni gripe, a dr. Barac je bila u suprotnoj smjeni )
i moram priznati da sam o-d-u-š-e-v-l-j-e-n-a,
smirena, nježna, odmjerena, temeljita,
u čekaonici nikoga, tih pola sata smo bili naručeni samo mi.![]()
Posljednje uređivanje od mendula : 16.03.2010. at 08:57
Pula JE dobila novu pedijatricu koja je do sada radila s dr. Vidulin
prezime je Jelenić, a radi u ordinaciji dr. Milevoj-Ražem
tako je, nama je naša liječnica opće prakse predložila neka ju pitamo da nas primi budući da zna za naše nezadovoljstvo. imala je samo riječi pohvale ako ti to što znači...
Cure kakko je kod dr. Žic?
Ona jedina prima, Primaju nešto i Vidulin i dvoje iz DZ centar Oparnica i Obrovac.
Rezime: koje pedijatrice su pro dojenje i normalno daju uputnice i ne štede na tome??
Što znači privatni pedijatar? Koliko se plaća i da li HZZO pokriva dio?
Koji su onda dobri privatnica za rješavati druga mišljenja i slično.
Mene ne smeta ako netko kenjka za čokolino, jednostavno ga neću slušati, ali bojim se da kad dođe do problema da ga ne prepozna ili mi ne da uputnicu koju tražim (antibiogrami, krv, urin...).
Žic je mlada pa bi mogla biti i prodojenje.