zara je jučer pričepila prste vratima.
na prstenjaku s unutarnje strane ima posjekotinu.
a na srednjaku, s unutarnje strane, na pregibu, od danas ima žuti gnoj ispod kože.
od čega je to?
kaj da radim?
doktor?
zara je jučer pričepila prste vratima.
na prstenjaku s unutarnje strane ima posjekotinu.
a na srednjaku, s unutarnje strane, na pregibu, od danas ima žuti gnoj ispod kože.
od čega je to?
kaj da radim?
doktor?
da. ali u klaićevu.
mala mišekica..![]()
pusa nestašnim prstićima![]()
jel' ju boli? ako da, ja bih išla docu, ako ne, prvo bih nazvala pedicu u ambulantu pa nakon toga otišla ako ona tako preporuči ili ako mi instinkt tako kaže.
moj instinkt (koji jako ne voli doktore), kaže NE doktoru.
ali svi koje sam do sada pitala kažu : doktoru!
:/
bilo bi dobro da ovaj put zanemaris svoj instinkt![]()
odite doktoru
Mojoj mlađoj curi se koža oko jednog noktića zažutila baš na dan kad smo išli na sistematski. Pa smo usput pitali doktoricu šta s tim. Rekla je nek nam med. sestra stavi oblog, da dođemo još i sutra, prekosutra pa kad dozrije (valjda gnoj, što li?) da će nam očistiti ranu. Sestra stavila oblog, ali ga je mala strgnula prije nego smo sjeli u auto. Vidjeli smo da baš nema puno smisla stavljati te obloge jer ih odmah skida i nema načina da se sigurno učvrste na malim prstima. Pa smo sljedeći dan odlučili ne ići na "oblaganje". To popodne žutilo je nestalo samo od sebe bez ikakvih posljedica.
Inače nismo vidjeli da se ozlijedila ili ubola na tom mjestu, mislim da je bila zanoktica.
Ako je Zari baš ozlijeđena koža, možda bi stvarno trebalo sanirati ranu. Zapravo ne znam šta se može dogoditi ako se to zanemari. Mislim da u teškom slučaju nije baš bezazleno (sepsa?).
Rivanol je dobar kao oblog za te stvari.
E da, baš nam je to stavila.
Ranu isperi hidrogenom, onda stavi Bivacin prašak za pupak.
Emi je danas malo natekao prstić iznad nokta, opet je čupkala zanokticu, čini mi se da bi se moglo isto gnojiti unutra. Ja sam tako napravila.
Ako do sutra ne ide nimalo na bolje onda odi doktoru, bedara je jedino što je danas petak, uvijek se neke boleštine događaju pred vikend.
hvala na savjetima, nabavit ću si taj rivanol.
inače, u momentu kad sam odlučila otići doktoru i skinula joj flaster (inzistirala je na njemu), vidjela sam da je plikić sam puknuo i žutila više nema.
sad je samo onako bijela porezotina, kao i na prstenjaku. našpricala sam ju octeniseptom.
nije naticalo, niti se zacrvenilo.
ne idem doktoru![]()
(inače, instinkt za doktore mi je do sada bio nepogrešiv, pa mu jako vjerujem. npr. kad je zara zadnji put bila bolesna, dokica joj je dala antibiotik, a ja sam bila totalno uvjerena da joj antibiotik ne treba. i tad sam prvi put poslušala druge, a ne sebe i dala joj antibiotik. na kraju je imala virozu i dokica je rekla da joj je žao što ju je našopala antibiotikom jer joj nije trebao)
nemojte stavljet flaster, to samo usporava cijelu stvar i pogoduje napredovanju evtl.procesa :/
prstićima
ma znam :/ , ujutro je inzistirala, a i kad smo išle van sam joj stavila jer prčka po zemlji, blatu,...white_musk prvotno napisa
po kući nema flastera.
Mali savjet vezan za rivanol: sve zažuti i odjeću i kožu. To treba imati u vidu, da ne bi bilo iznenađenja.
Nešto slično se desilo MM, ali prsti su prsti.
Prije dva mjeseca počeo mu se stvarati gnoj oko nokta, ispod kože.Ispočetku nije na to obraćao pažnju, ali gnoja je bilo sve više i više.Nije mu se dalo kod dr, pa smo imali "kućnu operaciju".Sa iglom sam mu istiskala gnoj,što možda nije bilo baš pametno, i to ga je užasno boljelo.Nakon dva tri puta istiskivanja, koža oko nokta mu je pocrnila i onda je ipak otišao dr. Ona mu je dala antibiotik (Klavocin) i to je pio deset dana.Više mu se nije gnojio,ali se nakon par dana kupao u bazenu, pa se opet pogoršalo( možda ga je klor iziritirao).
Uglavnom, da ne duljim, ispao mu je nokat i sad raste novi.
Mislim da nije baš za igrati s tim.