Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Trzajevi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Trzajevi

Drage mame, molim savjet, slično iskustvo ili pomoć pri sljedećem: Goran je beba od 5 mj. koja prekrasno napreduje, isključivo je na prsima, zaigran je i živ.. Dijagnosticiran mu je atopijski dermatitis u najblažem obliku koji je trenutno nevidljiv i alergija na kravlje mlijeko koje sam izbacila iz svoje prehrane. Ne znam da li moje pitanje ima veze s gore navedenim podacima ali nadam se da će me netko utješiti i ukloniti moju brigu. Naime, u posljednjih mjesec dana primijetila sam da se prilikom papice, pogotovo (možda čak i isključivo) kad Goran začori na cici, počinje nekako čudno tresti.. Prvo mu se počnu tresti ručice, nakon toga nožice a onda i cijelo tijelo.. Nekad je samo nešto od toga..On se prilikom toga ne probudi kao da to ni ne osjeća. Ponekad se osjećaju trzajevi samo u trbušćiću..poslije se to smiri i sve pet. Ima li tko slično iskustvo???? :? Ima li razloga za brigu ili to ima nekakve veze sa R.E.M. snovima ili nezrelim živčanim sustavom?[/img]

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tko zna, mozda se tijelo bori protiv zaspivanja. Odi ti pedijatrici i reci joj, sto god da je radije provjeri nego da brines.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Trazi uputnicu za EEG. To snimaju tijekom spavanja pa mogu tocno pratiti sto se dogadja.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mamice....sigurno je nesto bezazleno, ali ja bih na tvom mjestu isto trazila EEG. Ne treba ti stalna zebnja i briga. ...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem, idi k pedijatrici i trazi pregelde neuropedijatra i eeg i uzv mozga

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sigurno nije niste ali OBAVEZNO provjeri s doc. Mislim da to ne bi trebalo imati nikakve veze s neurodermitisom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozda je zbog gubljenja Moroovog refleksa, koji se gubi tu negde oko 5 , 6 meseca, ali treba proveriti sa pedijatrom! Pusa!

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Goranova Ma - jeste bili kod doktora? Nemogu ti nažalost pomoći, jer neznam kako, ali svakako bi bar nazvala doktora.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zvali smo našu pedijatricu..rekla nam je neka se naručimo kod neuropedijatra pa smo to i napravila kod dr. Sabola. Uglavnom, naručeni smo za četvrtak pa ćemo vidjeti. Užasno me strah..pogotovo pošto nitko nema sličnih iskustava.Inače, Goran je i fizički i psihički više nego odlično tako da se ipak nadam da je to nešto bezopasno.Javim se čim nešto doznam.. Hvala svima na potpori i savjetima.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrram da sve bude o.k a vjerujem da bude.

Ema i ja mislimo u četvrtak na vas!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo u sl. situaciji,Le se izvija i idući tjedan idemo na uzv i neuropedijatrijski pregled. Svaki dan otkrivamo nova "veselja".
    Nisam si mislila da ću toliko brinut. Od začepljenog nosića pa do ovakvih pregleda. Netko je na forumu napisao "zdrava djeca se ne izvijaju", e to me stvarno prestrašilo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Goranova Ma prvotno napisa
    Zvali smo našu pedijatricu..rekla nam je neka se naručimo kod neuropedijatra pa smo to i napravila kod dr. Sabola. Uglavnom, naručeni smo za četvrtak pa ćemo vidjeti. Užasno me strah..pogotovo pošto nitko nema sličnih iskustava.Inače, Goran je i fizički i psihički više nego odlično tako da se ipak nadam da je to nešto bezopasno.Javim se čim nešto doznam.. Hvala svima na potpori i savjetima.
    Bice sve OK. Javi nam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da nije od cjepljenja :? Mi smo imali problema s tim.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma više ni sama ne znam što bih mislila..Mislim da nije cjepivo jer se to njemu događa za vrijeme klope i to dok jede spavajući...spava, jede i onda se počne trzati...Obično se to dogodi jednom do dva puta dnevno.. Katastrofa!!!Poludit ću do četvrtka. Što se izvijanja tiče, nisam ni ja to smatrala problemom dok nisam pročitala na forumu. Mislim, kaj znači izvijati se? Moj Goran se izvije kad nešto gleda prema gore ili želi dohvatiti igračku. Nakon izvijanja se obično i okrene na trbuh da to dohvati..Draga Iki, nadam se da će s tvojom bebicom ipak sve biti ok. Nekak mi je nezamislivo da je baš svako izvijanje znak nekakvog poremećaja..Naravno, uvijek sam za da se to provjeri kod stručnjaka.. Pusa svima...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ne mogu vjerovati da to nitko nije primjetio kod svog djeteta!?
    Leo se tako trzao uvijek kad bi tek zaspao, i da - ima veze s REM fazom i nezrelošću mozga. Iako, moram priznati prvih 6 mjeseci je to bilo toliko izraženo da ni ja nisam bila posve mirna dok mu nije snimljenn EEG tijekom spavanja (koji je bio uredan, usprkos trzanju). Mi smo EEG-e radili rutinski zbog drugih problema.
    I sada to povremeno vidim, pogotovo nakon "aktivnijeg" dana.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga Bibai, ni ne znaš koliko mi je sada lakše...grozan je osjećaj kad skužiš da si prilično usamljen slučaj..Naravno, posve će mi laknut kad obavimo i EEG...ako bude uredan..držte fige!!Znači i Leu se to događalo povremeno?Sad se ja pitam zašto se to Goranu događa baš kod cicanja?Možda zbog najveće ugode ili tak nekaj?Jooooj....jedva čekam četvrtak!!!Iako, sad ću ipak malo mirnije spavati kad znam da nismo jedini...Hvala ti draga Bibai i pusa Leu...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rem faza i gubljenje Moroovog refleksa 100 % ali nisam dok pa ono znas ogradjujem se!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma i Banetu se to desavalo, ali ne jako i kad je bio manji, tamo negde oko 3 meseca! I izvijao se i svi su me spopadali ali sam znala da ce se uskoro poceti okretati na stomak i da to zato radi, govorila sam pa kako da se okrene ako ne vezba, a to je izvijanje i sad isto ponekad tako spava i to radi ali to ne izgleda nimalo cudno ni bolesno. Take it easy!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala bbb2909...obavezno javim kako je prošlo!!! Puno je lakše kad nisi sam..Pusa

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Goranova Ma, moje dijete se isto trzalo, ali samo glavom i tek kasnije, s četiri godine pa se nisam do sada javljala. Isto smo išli u Polikliniku Sabol na EEG i pregled i toga se zaista ne trebaš bojati, moje iskustvo je super. Kod nas je na kraju ispalo da se radilo o sindromu iactatio, tijelo se kroz trzanje oslobađalo nakupljene napetosti. Mene je bilo strah malo žešćih bolesti, a na kraju je ispala najbolja varijanta. Nadam se da će tako i kod vas biti.

Što se tiče izvijanja kad je bio beba - fora mu je bila na pregledu, kad ga je pedijatrica lagano povukla za ruke iz ležećeg položaja (na leđima), kontrirati i izviti se u luk. Pedijatrica je pričala o dva mjeseca (čini mi se) tolerancije - znači, ako se nešto obično gubi u 3. mjesecu života, ima fore do 5. mjeseca da se izgubi, i kod njega se stvarno tako i dogodilo. Samo nemoj me držati za riječ za ovo, bilo je to davno i to baš za njega i to njegovo izvijanje, ne za svu djecu i za sve pojave/bolesti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Eh da nas je jedna doktorka plasila za ono podizanje glavice, kad se beba povuce za rukice, tzv. trakcija, i to jos u porodilistu, kao kako on to ne moze, drz ne daj, panika, ja je gledam. Kad je imao 5 meseci odvedem ga kod nove doktorke za koju sam cula da je super, ona ga povuce za rukice i on kontrira i ona njemu lepo kaze nemoj tako raditi, i meni da ga stavljam na trbuske sto cesce, i za par dana je normalno to radio. Ona mi je rekla da je to sve uglavnom normalno, da mi malo previse ocekujemo od beba, ja sam se tripovala sto se ne okrece na stomak, i onda je samo odjednom krenulo to izvijanje i opa prevrnuo se, taman kad sam prestala na to misliti!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drage majčice, evo nas od Sabola sa super vijestima. Goran ima nekakav sindrom benignog trzanja dojenčeta kod spavanja a to su otprilike oni trzajevi koji se kod nas odraslih javljaju kad zaspimo i onda se odjednom iz čista mira trznemo. Njemu se to javlja baš kod papanja zbog najveće ugode a tako često zbog nezrelog živčanog sustava.EEG je normalan, a beba ima bogatu spontanu motoriku...da se malo i pohvalimo! Što se izvijanja tiče, taj refleks imaju sva djeca u određenoj dobi a problem nastaje onda kad je to jedini oblik pokreta..Pošto se Goran već neko vrijeme okreće s leđa na trbuh i obrnuto te skoro da sam i sjedi...nema govora o problematičnom izvijanju.Hvala Bogu!!Meni je već svašta padalo na pamet...a moram priznati da koliko utjehe možeš naći na ovom forumu, toliko te neke pročitane informacije mogu i izluditi jer odmah pomišljaš na najgore...Nisam po prirodi paničar ali neizvjesnost te ubije...Inače, kapica za EEG je više nego strašna iako je sam postupak jednostavan i brz...Tak sam sad sretna da bih najradije svima platila cugu.. :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

:D

Ispijam ovu kavu za tvog super-dečka!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super :D !
    Vidiš, nama je kapica za EEG bila super, jako mu je bila zanimljiva i nije se uopće bunio. Doduše, dosta je stariji pa valjda zato.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma super! Jesam li ti rekla?

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:D Jupi! Jako mi je drago što je sve o.k.!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam to znala.... Kako rekoh, sad pusti Gorana da se trza na miru i uziva.
    Pusa i tebi i njemu!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eto vidiš.
    :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, znam kakvo je to olakšanje. Uživaj! :D
    Prekrasno je biti roditelj, ali te brige izluđuju. Ja već dvanaestu godinu brinem zbog nečega i ne vidim uopće da će to ikada prestati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaleb će za 11 dana napuniti 4 mjeseca i u zadnjih par dana primjetila sam (ali ne u snu, već kad je budan) da mu zna zatrzati nogica, onako, kao da vibrira par sekundi - je li to gubljenje tog Moorovog refleksa, što je netko napisao, ili da se javim neuropedijatru? Ionako smo naručeni na Goljak radi izvijanja, ali imamo termin tek 1.9. :/ Inače mu je motorika sasvim uredna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To može biti i nekakav tremor, a sve kao posljedica nezrelog živčanog sustava. Možeš to spomenuti fizijatru na Goljaku ako se nastavi ali budi spremna na silne pretrage.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li to opasno i mogu li čekati do 1.9.?
    Reći ću pedici na pregledu sad za 10 dana...
    Do sad se to nije javljalo (ili ja nisam primjetila), prvi put sam skužila neki dan (prije 2-3 dana) i onda opet jutros. Traje par sekundi, kao da mu zavibrira noga. On uopće ne reagira, normalno mi se smješkao.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da to nije baš ništa, nego je posljedica još nezrelog CNS-a.
    Lea je prerano rođena i njoj je nogica jako tremorirala. Nama su od početka neonatolozi na SD govorili da to nije ništa neurološko - ali su nas na Goljaku, naravno, slali na pretrage. Meni je dr. Stanojević rekao da i u terminu rođenoj djeci znaju tako tremorirati noge i ruke i do šest mjeseci starosti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ponekad trznem prije nego zaspem. Ne znam zasto, nema veze s nicim. Uglavnom s obzirom da meni to ne smeta, nisam to kod djece dramaticno dozivljavala.
    A tremor udova mislim da je jako cest. Samo se mozda ne skuzi svaki put. I moji su se tako znali stresti. Pogotovo Lovro. To ti prestane s nekoliko mjeseci. Hocu reci, da nije prestalo samo od sebe pitala bih lijecnika.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uh i ja sam bila luda od brige zbog L. tremora jezika koji je trajao i trajao i trajao, a valjda do 7-8 mjeseci. I jednog dana je samo prestalao.

Pokušaj to snimiti kamerom pa pokazati pedijatru ili neuropedijatu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •