Koji koristite?(Ako uopće koristite omekšivać?)
Koji je opravdao povjerenje a koji je bio bacanje novaca?
Kod nas je persil u opticaju, a omekšivać quanto sea minerals
Koji koristite?(Ako uopće koristite omekšivać?)
Koji je opravdao povjerenje a koji je bio bacanje novaca?
Kod nas je persil u opticaju, a omekšivać quanto sea minerals
Isključivo Denkmit: ne postoje različite varijante za istočno i zapadno tržište. Sadrži nekakav bitrex - nešto odurno gorko i, navodno, odbojno djeci.
Omekšivač samo za stvari koje ne bi trebale biti baš totalno zgužvane.
tekuci prasak iz dm-a ( njihova robna marka, pretpostavljam ovo sto Davor kaze)
omeksivac nikakav jer je mm alergican; u rucnike po novom stavim mjesavinu octa i etericnog ulja i to mi je ok
Ne koristim omekšivač.
Od deterđenata sam donedavno koristila Ariel pa onda poludila kad sam dobila dovoljno dokaza da za naše tržište rade puno lošije (osjećala sam se ko kreten) pa prešla na Fax (kupujmo hrvatsko).
U zadnje vrijeme sam za šareni veš prešla na tekući (perwoll ili woolite)
onda sam ovdje otkrila DMove deterđente pa uzela onaj zeleni za bijeli veš i onaj bijeli za šareni veš.
Onda su na jednom topicu popljuvali tekuće deterđente za bijeli veš i rekli da je to najgora moguća solucija tako da se sada dvoumim da li da ostanem na Fax-u za bijeli veš
za bijelo - dm praškasti za šareni veš
za šareno - dm rozi tekući
omekšivač - 0 bodova , i to mi je jedna od pametnijih odluka
planovi: doći do oraščića, al nemam sreće
klmama, pogledaj topic o orascicima, ima ih za kupiti preko Quelle kataloga i to za vrlo malo para.
u potrazi za orascicima za pranje...
(dok ne nadjem koristim neke tu svicarske obicnjake)
omeksivac -ocat i etericno ulje ruzmarina...
nekad nista...
Ja sam nabavila te oraščiće preko Quelle-a, ali nikako da ih počnem koristiti. Imam nekakvu odbojnost prema njima, mirišu mi po kineskim dućanima ili po nekakvoj indijskoj robi(vjerojatno malo i autosugestija) . Ne znam. Ne znam ni koliko bi ih stavila za koji veš, niti kamo da ih stavim, ni ništa
Evo trosimo zadnju bocu dm tekuceg za bijeli (za sareni smo vec prestali) i prelazimo 100% na sapun + orascice.
Naime, samo orascici me nisu bas zadivili ucinkovitoscu s tvrdokornijim, vrtickim mrljama pa sam probala kombinaciju obicnog sapuna za ves i orascica i odusevila se.
Omeksivac ne koristim vec dugo, jer je Ema reagirala na svasta. Plahte koj eperem samo orascicima, u zadnjoj vodi isperem s lavandinim uljem zbog mirisa.
Ono sto moram reci je da Ema vec neko vrijeme nema nikakvih problema s kozom, cak je vise ni ne mazemo svakodnevno kremama za kozu sklonu dermatitisu (ne mazemo je nicim, osim kremom za suncanje po potrebi).
Branka, orascice (bar ove koje mi imamo) treba staviti u malu krpenu vrecicu, nekoliko ljuski (ja stavim 4-5) i ubace se medju robu.
Ovi moji imaju miris na nesto kiselo, neidentificirano, ali vesu daju nekakav neutralan miris svjezine (ili je autosugestija).
pa nemam glupi katalog, a na netu ih nema
vidjela ja za quelle odavno, mailala se i sa slovencima, i sa jednom britankom :/
al me ne ide
dm-ovi tekući
omekšivač 0 bodova - ocat + eterično (a nekada niti to)
prosvjetlio me forum - nekada sam ariel + lenor![]()
potaknuta forumskim hvalospevima o dm -ovim tecnim deterdzentima, kupila sam zeleni za beli ves i razocarala se. pola mrlja ni ne skine. nije los za sareno. kupila hrvatski oliver i bas mi se dopada. omeksivac-kako kada. nekad ne stavljam nista, nekad ocat+lavandino ulje, reeetko neki od kupovnih omeksivaca tipa lenor ili cocolino (sta cu, volim te mirise).
Prašak-Dash
Omekšivač-Cocolino sensitiv
kako pravite tu mješavinu octa i et.ulja?Koliko čega za jednu turu veša?
Ja sam po vašim savjetima probala ocat plus eterično, no eterično miriši samo kad je veš mokar, čim se osuši izgubi sav miris (netko je napisao na onom drugom topicu da ide dvije žlice octa plus dvadesetak kapi ulja, pa sam se toga držala). Nije da me to nešto smeta, jer veš miriši po svježini, MM oduševljen jer me godinama odgovarao od omekšivača, pa čak ih i skrivao po stanu, ali voljela bih na rublju imati miris lavande, ružmarina.... Jesu li mi omjeri dobri?
Dobri su ti omjeri,ali sam i ja primijetila da taj miris do vremena kad je veš suh ode..![]()
Mislim da drukčije ni ne može,ulje jednostavno ispari.Šteta.
meni je svjezina najbitnija... :D
i ja stavljam oko nesto manje od 1deci octa i nesto mozda malo vise etericnog ulja...
omeksivac vise uopce ne koristim (a ni prije ga nisam stavljala u donje rublje i rucnike), a sto se tice mjesavine ocat+etericno ulje, to sam probala u omjerima navedenim na forumu i takodjer primijetila da lijepi miris nestane dok se roba osusi :/
deterdzente koristim samo tekuce - trenutno su mi u opticaju dm-ov zeleni za bijelo rublje, plavi za sareno, i onaj u manjoj boci za fino rublje, te persil sensitive.
klmama prvotno napisa
na topicu o orascicima je Litala ostavila broj telefona za Quelle narudzbe i sifre za narucivanje orascica od pola kg i od 1 kg. Pa sta ti vise treba?
zločesta martamarta prvotno napisa
![]()
da znaš da sam jučer odmah nakon svog posta naručila iz quellea netom naslijepo oraščiće![]()
skužili su što želim, i zvali danas za potvrdu
nja,nja,nja![]()
Deterdžent: Faks (kupujmo hrvatsko, a i dobar mi je), za bebine stvari bijeli DM-ov.
Omekšivač: u postupku izbacivanja (nikako da ovu bocu potrošim do kraja), prelazim na ocat. Stavim oko 1 dcl octa bez et. ulja, miris octa se uopće ne osjeti na robi.
Mi koristimo Faks i Ornel - meni su stvarno dobri, a i mi "kupujemo Hrvatsko" (pogotovo ako je i kvalitetno)![]()
Potpuno isto!Nice prvotno napisa
Koristim Faks i Ornel . Omekšivač samo u ljetnim danima kada veš vani sušim.
oprostite na glupom pitanju, ali me zanima koja je uloga octa u procesu pranja? :?
Ima ulogu kod omekšavanja - dakle umjesto omekšivača.
Uzgred, ocat dezinficira i zapravo je savršena alternativa iskuhavanju.
Osim toga, ocat otapa kamenac, pa dobro dođe i za veš mašinu umjesto Calgona i sl.
Bijeli.
Vinski ocat je najčešće "oplemenjen" makarsvakakvim bojama, aromama i slično, a ionako je bitan sastojak octena kiselina.
Urtekram tekući iz bio&bio
ili Frosch tekući iz DM (austrijskog, kod nas nisam vidjela)
omekšivač- godinama izgnan iz kuće, draže mi je strugat se drvenastim ručnikom nego nanositi svašta na kožu što pritom loše miriši
morat ću i ja probati to s octom - kako to radite? odmah nalijete u onu pregradicu u mašini ili vrebate zadnju vodu za ispiranje?
prasak i omeksivac-denkmit za alergicare. U njemu perem sve, i sareno i bijelo. nema mirisa konzervansa i ostali sra..
bila sam jučer u Muelleru , tražim Frosch i nađem - ali 2 vrste tekućeg i 2 vrste ui prašku. Koji je dobar? Kojeg su ono mamma juanita i ostali spominjala za platnene?
Metvica prvotno napisa
Ja pustim mašinu da odvrti do kraja, pa vratim na ispiranje. U tom momentu dodajem ocat.
Ja ulijem ocat odmah na početku u pregradicu za omekšivač.
zašto vraćaš na ispiranje? i ovako perilice troše 40 l vode (osim ak ne staviš na 1/2 bubnja robe), a ak još jednom ispire :shock:
Tjoj, ne znam. Datira još iz vremena kad nisam imala odvod u zid i cijev mi je išla u kadu. Nakon zadnjeg centrifugiranja, van je još uvijek išla pjena! Pa sam počela stavljati na dodatno ispiranje i ta mi navika ostala do dan danas.
meni se cini da mi sareni ves poblijedi ako umjesto omeksivaca stavim ocat, pa ga za sada samo stavljam kad perem bijeli ves
nelitza77, čudi me to za šareni, ja nisam primjetila
si možda promijenila detergent? sušilo se na jakom suncu?
nisam, no mozda se ocat ne slaze dobro sa (neekoloskim?) Persilom?
Primjetila sam da mi otkad koristim ocat iz masine stalno izlaze neki zaostaci kamenca (jer imam izljev u kadu pa se sve dobro vidi!). Super mi je to kaj izgleda da ocat otapa naslage koje ni Calgonit nije!
isključivo dash (imam sreću da ga dobavljamo iz italije)
cijena: 82 kn za 6 kila i 60 deka :D
Uglavnom Fax marine,ponekad Persil.
Omekšivač Lenor ili Ornel,ponekad Cocollino,uglavnom mirisi lavande,jasmin ili sensitive.
Po zimi Perwol za veste i šareno.
Colgate kad se sjetim![]()
omeksivac koristim povremeno, i stalno se spremam kupiti ocat (inace ga jako rijetko koristim, samo aceto balsamico, pa nemam doma) i kombinirati sa etericnim uljem.
ali nedavno sam prvi put kupila prasak za ves u merkatoru, njihova marka, ves nakon pranja tako prekrasno svjeze mirisi ... milina
da znaš da sam jučer odmah nakon svog posta naručila iz quellea netom naslijepo oraščiće![]()
skužili su što želim, i zvali danas za potvrdu
[/quote]
stiglo, stiglo :D
perem prvu turu
cure razjasnite mi..
hoću probati staviti ocat umjesto omekšivača kod pranja bijelog rublja...
koliko octa? čisti ocat ili neki mix sa eteričnim uljem? mogu odmah staviti u posudicu ili ? :?