Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 134 od 134

Tema: Deterdžent i omekšivać

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prije sam prala s octom,pa se MM nesto zalio da mu ne mirisi najbolje..
    Mislim da sam imala los ocat,Prvo je sve bilo ok,a onda je poceo smrdim..moxźda se pkvario?! Se moze ocat pokvarit?
    Sad sam nabavila neki omeksivac Comfor Pure za bebe, kaze dermatoloski ispitano,nealergeno,bla,bla.. Uglavnom,fino mirise..omeksava robu i ne stavljam ga puno,pola cepica i sve super!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure koje koristite ocat umjesto omekšivača, što stavljate za tamni veš?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Cure koje koristite ocat umjesto omekšivača, što stavljate za tamni veš?
    Ceki, mislim da mu ocat ne bi smio smetati, ak se ne varam on čak "fiksira" boju. Na onim prastarim bojama za tkanine pisalo je da kod zadnjeg ispiranja treba dodati malo octa u vodu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ocat i ništa drugo. Ne utječe na boju. Roba mi je mnogo mekanija nego prije i ima ugodniji miris.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Probala sam skoro sve detrđente i ostala ipak na našem Faksu .
    Omekšivač Lenor i ni jedan drugi ..
    MM poludi se mora obrisati ručnikom koji smrdi kao da je izašao iz hrpe prljava veša , a grebe kao da se brišeš sa stotinu mačketina
    Budem jedino još isprobala ocat i eterična ulja .

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anćica prvotno napisa
    MM poludi se mora obrisati ručnikom koji smrdi kao da je izašao iz hrpe prljava veša , a grebe kao da se brišeš sa stotinu mačketina
    Vis meni je bas super rucnik koji grebe,dode mi ko besplatan piling.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A gdje ima za kupiti taj alkoholni ocat? ( ja sam u Splitu)
    JEl se kao eterično ulje može upotrijebiti ono koje se stavi u lampu ( nije baš jeftino!)

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

[quote="Christabel"]A gdje ima za kupiti taj alkoholni ocat? ( ja sam u Splitu)

To ti je onaj najobičniji "prozirni" ocat, npr. Kisko od Badela. I mene je zbunjivalo to "alkoholni" dok nisam iz ormarića izvukla jednom taj ocat i skužila kaj piše na naljepnici

Nite

Početno

ak hocete da vam ves mirisi tak da se na ulici okrecu za vama, uzmite neku od kugla za kupanje iz lusha, razlomite ju i malo stavite sa kojimgod praskom
    jos bolje funkcioniraju njihove uljne kupke,u kojem slučaju vam netreba nikakav omekšivač a roba ne da miriši nego wow meni najdraza MMM, melting marshmallow moments

trenutalno eksperimentiram i sa stavljanjem komadića lushove stare pločice za masažu u rukavicu onu frotirnu i u sušilicu sa mokrim vesom, otopi se i propuše veš,samo treba pazit da se ne kolje miris sa detergentom il kaj vec stavljate nutra

to je za doma, ja za apartmane na moru samo ariel i lenor koristim, bitno mi je da je cisto ko suza za goste

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I koju mjeru npr. Ariela vi stavljate za cisto ko suza efekt? Jer meni stvarno nikad nijedan prasak ne opere tako dobro.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Nite prvotno napisa
    ak hocete da vam ves mirisi tak da se na ulici okrecu za vama, uzmite neku od kugla za kupanje iz lusha, razlomite ju i malo stavite sa kojimgod praskom
    jos bolje funkcioniraju njihove uljne kupke,u kojem slučaju vam netreba nikakav omekšivač a roba ne da miriši nego wow meni najdraza MMM, melting marshmallow moments
    ne kužim kaj uljna kupka ne zamasti onda obleku? (ja naime u svoju mašinu mogu stavljat samo tekuće praške/omekšivače i slično) pa mi je ovo zanimljiva opcija

Nite

Početno

ariel stavljam ovisno o masini, ali nije da ga jako stedim. ovisi i kakvu vodu imas, meni na peljescu kad perem ves stavim samo mrrrrvicuuuu omeksivaca i roba mirisi danima, a u samoboru di normalno zivim jedva da se i osjeti... govorim o istom prasku i istom omeksivacu :/

uljne kupke ne zamaste ves, ali nebi se kladila na obicno sinteticko smece koje se obicno nadje u trgovinama. lushove kupke su manje vise sama prirodna ulja i maslac, jako lako se tope u vodi i lijepo se rasporede. uz to, nikad ne stavis cijelu, ja u principu metnem oko jednu osminu i to je cist dovoljno. pogotovo to vrijedi za kugle, one jako pjene pa masina izgleda ko da ce eksplodirat ak metnes previse

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo podižem malo ovaj topic.
    Prema vašoj preporuci isprobala sam i ja ocat i eterično ulje.
    Moram priznati da sam bila malo skeptična hoće li se osjetiti miris octa,jer ja volim da mi rublje miriši.
    Stavila sam 2 žlice octa i 10 kapi ulja naranče.
    Veš stvarno miriši divno! :D :D :D

Dajte još prijedloga što se eteričnih ulja tiče!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ronin, a jel ti miris ostane i kasnije ili samo dok je ves mokar?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja u posljednje vrijeme najradije koristim koromač i lipu. Miriši fino i dugo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    ronin, a jel ti miris ostane i kasnije ili samo dok je ves mokar?
    Evo upravo sam ga pokupila sa štrika pa da vidimo...
    Miris definitivno nije onako intenzivni kao dok je mokar,ali ruku na srce nije ni od omekšivača tako.
    Ipak miriši...prvenstveno na svježinu i čistoću(što me oduševljava-nema one slatkaste umjetne arome)a još uvijek se osjeti fini suh miris naranče.

Zaključakdsad samo ovako!

Zdenka jel ti pomiješaš ova dva ulja koja si navela?
    Danas sam šnjofkala lipu i lijepo mi je mirišala no uzela sam naranču i grejp.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da se i ja malo prikljucim...Ova tema mi se jaaaako svidja i mislim da bi ja mogla probat to s octom i e-uljem ,a svidja mi se i opcija s lushom!

Ja sam u zadnjih par mjeseci isprobala iljadu detergenata i praskova al niti jednim nisam zadovoljna,a posebno arelom.Svi mi govore o tom dm-ovom,pa cu ga sljedecom prilikom kad budem u dm-u kupit,ako se sjetm,naravno.Zivcira me sta su ti nasi arieli i ostale strane piz****e tolikoooooo sr**e da niti operu,a kostaju .
    Najvise volim opal kad perem na ruke fino rublje,po mome se ne moze mjeriti ni sa kojim vulajtom.I soda bikarbona mi je dobra pri uklanjanju tezih mrlja,ali nisam primjetila nikakav ucinak na kamenac iz masine.
    Nego da vas pitam, ima li tko kakvih iskustava s venišem?Nekako mi se cini da je to samo propagandni trik,ali onda opet...te gaddem fleke nikako da odu s obojene odjece.Jel on zaista djeluje?
    Isto tako vrlo rjetko, tj.nikada ne koristim onih 90 stupnjeva,a svu bebinu robicu perem na 40 jer mi se ne cini da je toliko sporka da je moram otkuhavati ili slicno.Fleke mi ostanu jedino na baberinima i gazicama ali njih onda radije otkuham u loncu pa tek onda s njima na pranje.
    Isto tako sam primjetila da mi po robi ostaju bijele fleke od detergenta a stavljam ga u propisanim kolicinama a masina mi je nova.Cini mi se da mi je stara puno bolje prala robu,a ako stavim manje det. robu mi uopce ne opere.
    E sad sto se tice omeksivaca najvise koristim lenor sensitive i onaj neki zeleni,active fresh,ja mislim.Od njega mi roba stvarno duuuuuuugo mirise,pa cak i kad cili dan provedem u kuhinji oko kuhanja,roba mi ne poprimi miris i tako danima (nije da se ne presvlacim ).Stvarno volim kad mi roba mirise,ne mora bit mekana ali mirisati mora!Tako da u bijelu ni ne stavljam omeksivac jer su mi rucnici nakon njih fuj-bljak slinavi pod prstima i nista ne brisu vodu.
    Jedino mi je silan odvratan jer uslinavi robu za sljedecih 5 pranja.

Ma cini mi se da cu ja odsad lipo ic na Jadro i robu prat ko predhistorijanci udri po kamenu,i sa lugovim sapunima...Ne preostaje mi nista drugo...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I meni se sviđa onaj prijedlog s Lushom,budem probala!
    Što se tiče detergenata,ja koristim tekući Persil.Probala sam ih stvarno sve,s ovim sam zadovoljnija nego s onima iz dm-a,pogotovo ako ih kupimo u Austriji.Znači,koristim,Persil za šareno i za bijelo.

Još mi je onaj za bijelo iz dm-a dobar,ali onaj tamnoplavi-katastrofa!!!Em smrdi,em ne pere!

Omekšivače sam koristila žuti Cocolino i ljubičasti Lenor,a sad eterična ulja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A imate li tamo denk mit prasak za tamni ves? Razumijem da ovi tekuci nekome ne peru tako dobro. Meni nisu losi, ali kazu da deterdzenti u obliku praska u principu peru bolje od tekucih.
    Nego...nedavno sam citala o nekim novim testovima praskova. I denk mit color (u obliku praska) je ocijenjen jako dobro. Samo mrvicu losije od Ariel colora (isto u obliku praska)..koji navodno najbolje pere fleke s tamne robe.
    Ja ne znam koji su sve kriteriji, ali ja momentalno trosim nekakvu vrecicu Persila (megaperls color compact) i stvarno dobro opere sve zivo.
    Sa samo pola najmanje preporucene kolicine.
    Pa se sad bavim mozganjem jel mi bolje kupiti slabiji prasak i stavljati propisanu kolicinu ili kupovati neki od ovih jacih, a stavljati jako malo i imati dobar ucinak. A ovaj Persil sam uzela zato sto mi nema tako jak miris kao npr.Ariel. (I jos kad stavim pola propisane kolicine, nema mirisa skoro nikako)

Marta je, cini mi se nedavno, spomenula onaj prasak za fino rublje, isto dm-ov....e taj mi je isto super. Jaaako je jeftin (tu kod nas vrecica za 40 pranja kosta nesto vise od tri eura), a super opere fleke koje moja djeca pokupe.

Sto se tice bijele robe, probala sam nedavno dm tablete za pranje i jaaaaako sam zadovoljna. jedino za pelene moram uzeti nesto u drugacijoj formi jer mi je jedna tableta previse. Volim i Frosch, al nedam devet eura za prasak, a skoro ga nikad ne nadjem na snizenju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo da kažem da sam isprobala staviti mrvicu Lushove kugle za kupanje kao što je napisala Nite i veš miriši božanstveno!!!
    Tako miriši da mi je mama rekla da miriši do njenog stana preko balkona!Vau!
    Sutra idem u pohod na Lush.Napisati ću šta sam odabrala.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj DixieJone prvotno napisa
    Nego da vas pitam, ima li tko kakvih iskustava s venišem?Nekako mi se cini da je to samo propagandni trik,ali onda opet...te gaddem fleke nikako da odu s obojene odjece.Jel on zaista djeluje?

Djeluje, superzadovoljna! :D [/quote]

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cekam da javiš što si izabrala jer nisam u mogućnosti trenutno otići u ZG nego bih poručila internetom.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gdje naći taj Lush?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

niccoleta, evo web stranice http://www.lush.hr , Ilica 62 Zagreb

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo me !
    Uh,nakupovala sam hrpu stvari!Što se pranja veša tiče,2 kugle su mi mirisale svježe,baš kao što zamišljam da veš treba:
    AVOBATH-limun/avokado/gardenija
    BLACKBERRY-limun,bergamot,tamjan

Za sebe sam uzela još sapun Karma i žele drhtavac za tuširanjeWHOOSH a za pranje klinaca Honey I washed the kids

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

koristim DMove deterdžente i ponekad njihova sredstva za skidanje mrlja.

i očajna sam sa mrljama.

naime, čini se da deterdžent pere ok (koristim vrlo malu količinu) ali mrlje od krušaka, breskva i drugo voće te čokoladu NIKAKO mi se ne operu lijepo. a na šarenoj odjeći često nalazim nešto nalik masne mrljice koji se katkad peru, katkad ne, ali to za drugi topic.

moje pitanje je sljedeće: obzirom da su počeli intenzivnor reklamirati ariel professional za skidanje mrlje, zanima me da li netko ima iskustvo istim? moja eco-friendly načela nisu baš zadovoljna korištenjem takvih sredstava ali ako treba samo svako toliko na mrlju dvije valda ću progutati.

koristi netko nešto drugo?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja baš stavim puuno omekšivača i nikak ne kužim zašto tako lijepo miriši samo dok je mokar veš a kad se osuši i ne baš :/

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja ti koristim za fleke OPAL i 99% ih ode dolje
    samo natrljam da fleku i bacim u masinu

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je vanish najbolji protiv mrlja, onaj novi ariel protiv mrlja sam probala i skinuo mi je sve osim sladoleda od čokolade. Vanish skida i to.
    Omekšivač mi je najbolji lenor žuti i plavi, ali onaj iz mullera. Još mi je dobar i plavi frosh, dugo miriši na rublju.
    Sad i ja moram probati lushove kuglice staviti u perilicu, do sad sam uživala u kupkama.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne stižem pregledati cijeli topic - kako se koriste Lushove kugle za veš?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danci, za sve voćne mrlje ti je dosta nakapati limunov sok i staviti na sunce, ako hoćeš eko-varijantu

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prašak za bijelu robu - Tide ili Ariel (nekada Persil => nijedan mi skroz ne skine fleke i luda sam zbog toga
    Omekšivač - DMov ili Coccolino

Calgon - redovito koristim
    Mama je do nedavno doma imala mašinu za veš staru 15ak godina, a kako je stara gradnja stan, nije imala odvod za nju već je cijev bila okačena o kadu i tu je otjecala voda iz mašine. Kada su krenuli reklamirati Calgon, kupila sam ga mami i ne biste vjerovali koliki komadi kamenca su dugo nakon toga otpadali. Moj zaključak je da od njega stvarno ima koristi, ali da 100% rješava kamenac, ipak sumnjam, međutim vjerujem da je koristan pa ga koristim i dalje pri svakom pranju

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moram probat ovo s lushem! znači kuglu stavim s detrdžentom, a uljnu kupku?
    inače koristim persil i lenor (sve iz Mullera), i silan sensitive. za crni veš tekući coral i miris je stvarno predivan.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

stvarno dobra fora ovo s lushem, moram probati. ionako sam dobile te neke kugle, a nemamo kadu pa me tuzne gledaju s polica.

mi inace koristimo frosch, omeksivac isto njihov samo za kosulje, a ponekad ocat za ostalo rublje.

malo OT, ali pronasla sam jako zanimljive clancice o octu u pranju platnenih pelena/ali i opcenito/, kao i o razlici izmedju sapuna i deterdjenta, pogotovo kad se koriste u podrucjima s tvrdom vodom, pogledajte na:
    http://www.diaperpin.com/clothdiaper...le_vinegar.asp
    http://www.diaperpin.com/clothdiaper...sdetergent.asp

a ima jos zanimljivih info...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •