Dakle kao sto i sam naziv kaze - imamo sluzave stolice. Tockica je bila skolski primjer urednih i lijepoizgledajucih stolica (zlatno zute 5-6 stolica dnevno) kad se nesto posemerilo. Zbog gadnog mastitisa i precestog stavljanja obloga od kupusa kroz 8 dana (nisam znala da moze smanjiti produkciju mlijeka), mi smo gotovo izgubili mlijeko. Tj. sise su se odjednom smanjile na velicinu kakvu nisam imala od osnovne skole, a mlijeka gotovo nista. Dijete gladno, pokusavala si je navuci mlijeko, visila na sisi o 0-24, a ja oka nisam sklopila 14 dana. Dijete je ako se sve skupilo spavalo po 6 sati u 24 sata i to kada skupis spavuckanja od po 15-20 min, nista dulje nije otspavala. Na koncu, kako nista nije ukazivalo na poboljsanje situacije (da ce mlijeka biti vise) i na gotovo bezobraznu, ali potrebnu, intervenciju mm-a, uveli smo joj i (kršitelj koda) i to smo bili na svojedobno 3-4 bocice dnevno. Uvijek prvo nudili sisu, tek onda dodali bocicu. Djetetu je ta kombinacija odgovarala i pocela je spavati normalno i to na koncu i po 6-7 sati u komadu po noci. Tako jesve bilo super nekih 3 tjedna, kada je odjednom pocela kakati u kolicinama primjerenim odraslom covjeku, ali samo jednom dnevno bi obavila svoj istovar i to bi bilo to. Znalo je biti toliko toga da sam se svaki put sokirala i tako nekih 5 dana i svaki put sve proljevastijeg izgleda, da bi samo odjednom stolica postala potpuno tekuca bez ijedne one grudica i to je trajalo nekih tri tjedna (jednom dnevno ili jednom u dva-tri dana proljevast, tj. tekuca stolica). A tim da je svaka ta proljevasta stolica kada bi onako rastvorio pelenu se ljepila, odnosno s vremenom se ispostavilo da je to sluz i bilo je sve vise i vise te sluzi. Onako kao da se netko ''ishrackao'' 10 puta u pelenu. Nakon tri tjedna vidim ja jedna dan predivnu normalnu stolicu, ali s malo sluzi i to po prvi puta nakon dugo vremena. Taman se poveselila da se sve sredilo, ali opet su nam usljedile sluzave stolice. Tvrdje konzistencije, cvrsem pa su se konacno i oni komadici opet pojavili (i to ponekad prilicno krupni), ali sluzi sve vise. Jucer je opet imala skroz tekucu stolicu.

Nakon sto je ta prica trajala dva tjedna otisli smo pedijatrici, koja je rekla da to tako hoce kod dojene djece, da ako se nastavi da joj damo malo rizine sluzi i sipkovog caja. (nismo joj to davali)

Za svaki slucaj prestali smo joj davati (kršitelj koda) i presli na Alete H.A.1, s tim da je tada taman proradila moja produkcija mlijeka i vec smo bili na samo jednoj dodanoj bocici dnevno. Danas smo na niti jednoj dodanoj bocici, samo na mom mlijeku jer je produkcija fino proradila (kuc-kuc-kuc). I sad, koliko sam uspjela o tome procitati, moze biti do necega sto sam ja jela, ali izbacila sam sve alergene s ljestvice (mlijeko, jagode, soju, orahe, cokoladu....) i nisam primjetila nikakvo poboljsanje. Dijete je na tom pregledu izvagano i izmjereno - dobila je 700g i narasla 3cm u dva tjedna. Vesela, sretna, debeljuskasta i sto je najvaznije (tako je bar rekla doktorica) zadovoljna beba.... Nit cendrava nit ima kolike nit ista, a sluz u stolici! Doktorica kaze da alergija na kravlje mlijeko izgleda potpuno drugacije i da bi izbila odmah ili u prvih tjedan dana konzumacije formule. Ona nije imala nikakav osip, ni nista.... I dalje je sretna i zadovoljna beba, kojoj je dodusde malo vruce ovih dana.

U zadnjih par dana m smrce i kise i ima nesto u nosicu i mislim da je pojava malo vece kolicine sluzi povezana i s time, ali imala je sluzi i prije te prehladice. Nema temperaturu.

Meni prolazi kroz glavu nekoliko solucija. Prvo ona je pocela vise spavati u komadu i to oce i po 8-9 sati i ne budi se za papanje. Ponavljam samo je na mom mlijeku. Sada sam negdje procitala da to niej dobro dok ne udvostruci svoju porodjajnu tezinu, pa sam ju zadnja dva dana (umjesto da se izdojim prije spavanja - prepune sise, sve curi na sve strane) probudila u 02.00 za jedno sisanje i dobro mi je to prihvatila. Sisa u snu bez problema. Jel moguce da joj je probava bila predugo beuz funkcije preko noci, pa da kada onako pohlepno pocne zderati ujutro, gladna ko vuk, da joj se probavni trakt preoptereti i da je ta sluz posljedica iziritiranosti crijeva prilikom prezderavanja?

Drugo, neka tiha upala uha ili prehlada (sada sigurno, ali prije 5 tjedana nije bila prehlajena).

Trece imala je prilicno gadan soor kojeg nismo uspjeli rjesiti Nistatinom, nego smo morali prijeci na Rojazol i to smo rjesili (nadam se barem) tek prije tjedan dana, a trajalo je od drugog tjedna zivota. Jel moguce da se soor prosirio i na probavni sustav, pa zato izaziva takve probleme s stolicom (inace sve steriliziram jer dobiva i moje mlijeko na bocicu tu i tamo, posto meni curi na sve strane i hvatam u sesirice to curece mlijeko).

I cetvrto, a ujedno i ono cega me najvise sram priznati, a moram, je da ja pusim 3-5 cigareta dnevno. Uvijek nakon podoja i gledam da prodje barem sat i pol do sljedeceg podoja (tj. ako slucajno ogladni u tom periodu dam joj moje izdojeno i sakupljeno mlijeko na bocicu). Nikada ne pusim u prostoriji gdje je ona niti igdje u blizini i sigurno nije izlozena sekundarnom pusenju, na to stvarno pazim. Tako pusim od prvog dana kada sam ju rodila cijelo vrijeme isto, nikada vise, samo manje ili uopce ne. Jel moguce da reagira na nikotin ili nesto jos stetnije u cigaretama? (znam da je moguce, ali nigdje na internetu nisam nasla podatke o takvim slucajevima kada majka pusi tako malo, samo kada pusi vise od kutije, a i mislim da bi se reakcija na cigarete ranije pojavila, mislim samo....)

Znam da ce mnoge majke na ovom forumu odmah osuditi sto sam joj uopce davala adaptirano, a kamoli sto sam priznala da pusim i sve je to s pravom. Ali eto, nekako sam uspijela da dijete odbije bocicu (trebate ju vidjeti kako me ruzno pogleda svaki put kada joj ponudimo bocicu, niti ne zna da je sada u njoj moje mlijeko) i da sada uspjesno samo dojimo sto je otpocetka i bio cilj. A to sto pusim, to je moj kriz i znam da je stetno i da je lose i smanjila sam jako, jako, ali prestat nisam uspijela i kada sam odvagnula sve prednosti i mane, odlucila sam se za dojenje nad adaptiranim, pogotovo zato sto svuda citam da pusacice mogu dojiti i to mi je velika zelja.

Znaci molila bih da one koje me misle osudjivati svoje misljenje radije zadrze za sebe jer prilicno sam neispavana i osjetljiva, a znam da davati adaptirano nije preporucljivo i sve sam o tome procitala i znam da je pusenje stetno i da izaziva rak i da djeca pusacica imaju cesce astme i alergije i bronhitise i da je SIDS kod njih ucestaliji, sve znam i sve me to fino gricka iznutra i probat cu ja prestati ponovo i ponovo, ali ne garantiram unaprijed da cu uspijeti, a do tada mi treba sto vise informacija.... Hvala na razumijevanju!

P.S. Tockica je rodjena 04.05.06. s porodjajnom tezinom 4000g, 54cm, izasla iz bolnice s 3700g, nakon mjeseca dana 5040g i 67cm, nakon mjesec i pol 5780g i 60cm, u ponedjeljak ponovo idemo pedijatru na ponovni pregled, pa cemo vidjeti kako napredujemo, a po mom ostrom oku mislim da smo debeli, veliki i sretni. Ali kakamo sluzavo. I da, kakica je normalne boje, samo sluzava i cesto tekuca, katkada i pjenasta. I puno prdimo isto.... (pardon my french)

Htijela bih ovo sad preko vikenda malo istraziti da ne bi bolesni primili DiTePer i Polio u ponedjeljak, a da to ni ne znamo. Ja vec planiram odgoditi cijepljenje, ako je to ikako moguce....