Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Bacanje stvari na pod

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Bacanje stvari na pod

...daklem,da vas priupitam za savjet-karlo je ovih dana u fazi da sve baca na pod...primjerice-sjedi u hranilici i dok ga ja hranim on se igra s nekakvim puzzleom i odjednom pocne jednog po jednog bacati na pod,kad sve pobaca "aaahhhmmmmmmmm" ( tako se on oglasava inace kad nesto njegovo veličanstvo želi )- i upire prstićem kao da mu dignem....pa duda,e duda!-kad je u hranilici malo pije pa tras- na pod,pa danas isto pokusao al kad sam ga kao opomenula-stavio ju je lijepo u umetak na stolu od hranilice a cim se ja okrenem opet on malo popije i opet kao da hoće da ju baci pa opet ja urigiram i metne ju u predviđeno mjesto.I tad se nasmije...-zafrkant mali!..ili,zivimo na katu moje kuće i čim može katapultira nešto preko terase dole-u mamin vrt,među krumpir i salatu-npr.pobaca sve loptice od jedne igračke,o dudama ni da ne govorim-pobacao ih je sve ( to dok naravski ja nisam u blizini)-sva sreca imam jednu dudu koja ne prolazi kroz otvor ograde....-o štipalicama ni da ne govorim.....-eto,imate li vi kakva iskustva s bacanjem svega i svacega na pod?

Početno

oooo daaaa
    i to fino sa smjeskom se stvari katapultiraju...
    nek te to ne zabrinjava previse, ti fino objasni da se to ne radi, i budi dosljedna, prestat ce s vremenom...
    ines me fino gleda u oci i klima glavom kad joj objasnjavam, al svejedno radi po svom...i jos na kraju doda, to se ne ladi....
    dakle, strpljenja...
    pusa

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete UČI o sila teži. zašto kad nešto baci na pod - to padne???

strpljenja! kad shvati (a to traje ) da ono što baci ostane na podu - prestat će.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi imamo problem sa bacanjem stvari i to traje vec mesecima. Bacanje stvari iz hranilice, bacanje dude iz krevetica, bacanje svega i svacega sa terase - u nasem slucaju je to na beton pa je na terasi dostupan samo nezanimljiv opus gumenih igracaka i slikovnica koje ne trpe nikakvu stetu ako se bace ali zato casa sa vodom tako slatko kvrcne pa onda mama mora da kupuje novu (u poslednjih mesec dana izmenjali smo ih desetak razlicitih pa sad imamo i novu zanimaciju a to je otimanje oko plave case sa ruckama).

Probali su jedno vreme da mi bacanjem hrane iz tanjira na pod daju do znanja da su zavrsili sa ruckom ali sam tu foru osujetila u startu munjevitim sklanjanjem tanjira i njihovim momentalnim udaljavanjem od stola. Za divno cudo skapirali su da se to NE RADI :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    dijete UČI o sila teži. zašto kad nešto baci na pod - to padne???

strpljenja! kad shvati (a to traje ) da ono što baci ostane na podu - prestat će.
    kad je Marko bacio svoju loptu,ja nisam isti čas otišla po nju-ne namjerno nego sam dedu smještala u bolnicu i bila na telefonu,i netko ju je uzeo i od tada više ne baca stvari

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nama je bacanje na pod postalo ne samo način igranja nego i privlačenja pažnje, čim neko novi dođe kući sve što mu je u ruci leti na pod i onda onako ispod oka posmatra kakav je to učinak imalo na tu osobu, hehehehe pravo sladak bude moje. Ali on fakat sve, bash sve baca na pod, ja se ne sjećam da je ikada igračku spustio, uglavno samo kaže baciti i to je to....eh igračke nam rade oko dva dana i nakon toga nema točka, nema svjetla ma raspada se....ja se samo nadam da neće još dugo to raditi jer nekada dobro zamahne pa sa igračkom lete i ostale stvari sa stola što nije stvarno ugodno niti fino, ali za sada mu samo pokušavam pojasniti da to nije lijepo, bash i ne pali :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo mnogo uznapredovali od bacanja stvari na pod. Sad ih baca na mene.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nola baca u brata. Je li to još jedna stepenica dalje?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to bacanje stvari zapravo nije problem. problem bi bio da ne bacaju stvari.
    sad ja tu pametujem...ali obećajem pronai ću izvor ove informacije.
    Koliko se sjećam stavar je u uzročno posljedičnoj vezi koju dijete usvaja kroz čin bacanja.
    ista stvar je i sa npr. građenjem pa rušenjem istog
    ............................
    ............................
    razmišljam tko je autro gornjih info-a, ali ne znam.Idem pitati Cvrčkicu, čini mi se das su me oni prosvijetlili po ovom pitanju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    to bacanje stvari zapravo nije problem. problem bi bio da ne bacaju stvari.
    Ajde, sad mi je lakše.
    Da ne gubim živce bezveze kad po n-ti put baci keficu za zube iza veš-mašine

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I meni je sad lakše, jer sam već luda od bacanja. Maks se prvo lijepo idra i proučava igračke (bilo koje vrste) a za 10 minuta uredno počinje bombardiranje i u tome toliko uživa da me je ponekad strah i za njega i za sebe! Kad baci stvar još dok je u zraku zažmiri jer zna da će lupiti kad padne, a kad mu dodajem nazad stvari sav se uzleprša od sreće i baca dalje ko lud!

Odgoj i upozorenja, packe i vikanje, objašnjavanje i razgovaranje-daaaaaaaaaaaaaaaaaj! Kad mu se hiće on hiće!

A do kada???

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad smo bili kod psihologinje, davala je R. nekakve kockice i pokazivala mu da ih ubacuje u čašu. Frajer je uzeo kockicu i bacio na pod. Ja sam, narafski, pohitala da je dignem, a psihologinja mi je rekla da to ne radim već ignoriram to što je bacio jer mu tako odvlačim pažnju i on misli da je to važno kad ja reagiram.
    I isto tako je rekla da ima ona dovoljno kockica na stolu.
    Nama često nestane predmeta za bacanje jer su svi pobacani pa se ljuti i traži da ih dignem da ponovi postupak. Tu je i M. sličan.
    A kad se nađem u situaciji da baci dudu iz kinderbeta na pod i govori "pa" (pala) i pokazuje je prstom dok je ne dignem. Ako pokušam ignorirati počne se ljutiti i kreće u plakanje. Kad je podignem nekada više ne baca, ali nekada opet baci i sve kreće ispočetka.
    I kako to ignorirati?
    Osim toga znam da ne bi zaspao bez dude.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Drimm prvotno napisa
    I kako to ignorirati?
    Nikako, pa on se želi igratiiiiii :D :D :D

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

M. je poslednjih dana poceo da protestuje tako sto baca sve sto bi mu se naslo pod ruku a zabranjeno je za bacanje. Tacno ga vidim kako razmislja kakvu ce reakciju postici kod mene ako baci nesto. Nekad, kad je jako besan, istrci na terasu pa dole baca stvari ili gadja brata ali ih uglavnom zalepi za zid ili na parket. I napravi ljutu facu a gleda me ispod oka kako reagujem. Obicno prestane kad vidi da mene to ne pogadja mnogo 8)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Najnovija fora mu je da baca svom snagom što teži predmet koji će što jače zveknuti po podu - rajnglu, guralicu, kutiju od kocaka (praznu)... i onda hoda po sobi i baca.
    Zasad moduliramo takvo ponašanje izjavama: "radije baci loptu, evo vidi, ovu loptu, pusti tu rajnglu/guralicu/kutiju..." (imamo nekoliko manjih i mekanih lopti baš za stan). Još funkcionira!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Drimm prvotno napisa
    A kad se nađem u situaciji da baci dudu iz kinderbeta na pod i govori "pa" (pala) i pokazuje je prstom dok je ne dignem. Ako pokušam ignorirati počne se ljutiti i kreće u plakanje. Kad je podignem nekada više ne baca, ali nekada opet baci i sve kreće ispočetka.
    I kako to ignorirati?
    Osim toga znam da ne bi zaspao bez dude.
    ja samo da ti kazem da ce te jednog dana izbacit iz igre. (nadam se da sam dobro shvatila iz potpisa da su blizanci). moji su poceli da se dobacuju preko kreveta i nas zovu jedino ako ne pogode pa im padne na pod.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jučer me to bacanje podosta koštalo.
    Dok smo se dvije minute zabavljali s velikom meduzom koja je plutala u moru izgubila sam sandale,masku,žlicu i zdjelu.
    Sve je odletilo sa barke u more ali malo dublje pa ništa od vađenja.
    Ne bih ni primjetila da on nije zadivljeno gledao u more ali ne tamo gdje je bila meduza.
    Srećom dječje cipele plutaju pa sam to spasila.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je najbolji bio MM kad je nedavno (nakon jednog od setova "bacam, gledam, očekujem da mi dodate da bih to opet katapultirala..." očajno upitao: "Kad će se ona prestati tako igrati?!"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •