Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Dojilja pod temperaturom - HELP

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Dojilja pod temperaturom - HELP

Dojim dijete, a noćas sam dobila temperaturu 38°C i proljev. Popila sam Lupocet. Proljev je još prisutan, a i temperatura se, čini mi se, opet diže. Smijem li pod temperaturom dojiti i koliko Lupoceta smijem dnevno popiti, a da ne naškodi djetetu (na lijeku postoji preporučena doza za odrasle, ali ne i za dojilje)?

Pomagajte!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Znam da mozes dojiti pod temperaturom (dojila i ja s temperaturom 38 i nesto), ali nemam pojma koliko lupoceta dnevno smijes.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto piješ lupocet, da ti smanji temperaturu?
    Mislim da je bolje da to izbjegavaš jer ćeš i ti prije ozdravit ako dozvoliš tijelu da "sagori" bolest, a i bebinu jetru bespotrebno opterećuje Paracetamol koji se kao i svaki drugi lijek izlučuje kroz mlijeko.
    Imaj u vidu da temperatura nije bolest, nego njen simptom i ima svoju funkciju-da liječi.
    Provjerei grudi u kakvom su stanju, da li ima kakvih kvrga ili vrućih područja, čisto da isključiš da temperatura nije zbog mastitisa.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam napisala, ali je već Mamasita, možeš slobodno dojiti s povišenom temperaturom, bebi to ništa ne smeta.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je dr rekao kad sam imala mastitis svakih 6 sati jedna tableta,ako je temperatura preko 38.
    Brzo ozdravi

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije mastitis, s grudima je sve u redu. Valjda je neka viroza ili je kriva hrana+vrućina, budući da imam i proljev.

Lupocet sam popila u 5 ujutro, kad mi je temperatura bila 38°C, ali me je cijelo tijelo boljelo ko da sam u puno goroj vrućici. Više ga nisam poslije pila. Trenutno samo pijem puno vode i indijski čaj za probavu.

Jedino mi je bitno da Leu ne zarazim. Ako i jest viroza, nadam se da ju moje mlijeko ipak dovoljno štiti :/

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedino mi je bitno da Leu ne zarazim. Ako i jest viroza, nadam se da ju moje mlijeko ipak dovoljno štiti
    Nama je obično s tim virozama bilo tako da je s bebom bilo sve ok, ili ako bi joj bilo nešto, bilo je skroz blago i prošlo je samo od sebe vrlo brzo.
    Dobro je što piješ puno vode, osobito ako još imaš proljev.
    Šaljem vibre da brzo prođe .

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I od nas

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, danas je već puno bolje. Vibre su pomogle 8)

Nisam više imala temperaturu i nije mi trebalo više nikakvih lijekova. I probava se smirila. I dalje pijem puno tekućine, a pazim i što jedem (sluzava riža, prepečeni kruh, zafrigana juha). Lea je, hvala Bogu, dobro i nema nikakvih simptoma viroze.

Valjda je sve to ipak bilo od hrane. Stvarno po ljetu treba doooobro pazit što jedeš. I UVIJEK JESTI SVJEŽE!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

imam temperaturu 38.9 i vrlo vjerojatno urinoinfekt (učestalo mokrenje i bol kod mokrenja), bole me i bubrezi i neka tupa bol u trbuhu. Molim Vas pomoć, čim prije- smijem uvin h čaj?? kaj da radim?? mastitis nije 100%, pomoć cure

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa moras doktoru odmah, napravi odmah ujutro bar obicni urin, dr.vec po simptomima i nalazu vidi stanje. Dat ce ti neki antibiotik koji ide uz dojenje (penicilin ili cefalosporin). Pij ili tablete brusnice i c vitamin, ili Uvin caj (ali uz njega ne smijes c vitamin!) i svakako jako puno tekucine.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovo su moja iskustva s uroinfektima, ne znam kako ide ako se zakomplicira s bubrezima (kazes da te bole). Nikako ne cekaj jer se bol vremenom uzasno pojaca.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obavezno kod liječnika!!!
    to uvin čaj neće riješiti

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hvala, zvali smo hitnu, rekli su da odem danas kod liječnika, radsi popodne pa ću otić

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •