ajde cure znam da sigurno imate recept negdje!
Baš bi nam dobro došao malo za promjenu
ajde cure znam da sigurno imate recept negdje!
Baš bi nam dobro došao malo za promjenu
ih...sad će ti sto vrsta carbonare izić..
uglavnom ja radim ovako..
zažutim malo kapule, ubacim pancetu, gorgonzolu i vrhnje, te za kraj još amlo šunke na komadiće, začinim i mljac..
postoji ti sto vrsta..sve ti se svodi na ili pancetu ili šunku, vrhnnje, jaje i sir
mljac, mljac
kiselo ili slatko vrhnje i kako dodam jaje,cijelo ili samo žumanjak?
Što od začina?
ne slatko, već vrhnej za kuhanje
od začina samo sol, papar, a ja stavim često i malo origana ili bosiljak
ja sam prije radila na ovaj način:
prepržila malo pancete, šunke i šampinjona na maslacu / ulju. na to dodala tijesto, i onda prelila umakom od vrhnja za kuhanje, naribanog sira (npr. gauda), i cijelog jajeta - s malo soli.
kako mi je to teško padalo na želudac (ne smijem sve jesti), sad prepržim pancetu, šunku, šampinjone, u to dodam vrhnje za kuhanje, i na to špagete.
Ja radim bez jaja.
Prokuham vrhnje s cesnjakom, dodam vrecicu parmezana, pa preprzenu pancetu, ocijedjenu od ulja. (moze unutra i sunka, gljive, brokula...)
Najvise ga volim sa sirokim rezancima.
Mljac
Moj recept se malo razlikuje od vaših, a meni je mljac.
U vrelu skuhanu maništru u kojoj je ostalo još malkice vode od kuhanja
ubaci se 5-10 dkg sitno isjeckane i na maslinovom ulju popržene pancete.
Potom razbiti unutra 2 sirova jaja, posoliti, popapriti.
Promiješati i poklopiti, služiti odmah s parmezanom.
ja ovako:
popržim kockice pancete na maslinovom, dodam češnjaka na sitno.
skuhanu tjesteninu pomiješam s tim i promiješam, da se dobro "zamasti".
prelijem s mješavinom jajeta, par žlica kravljeg sira /e to je tajna uspjeha i kremastog okusa/, origana, soli, papra.
miješam sve zajedno i posipam ribanim parmezanom dok je lonac na vrućoj ploči, dok se tjestenina i sve ostalo ne prožme i smjesa od jajeta ne počne zgušnjavati, a sir topiti..
jedemo ODMAH , njammmmmmmm![]()
FakatMajaMajica prvotno napisa
Mi doma radimo tako da popržimo malo slanine (imamo domaću sapunjaru, izvrsna je ) na suho, ona sama pusti masnoću i malo mesnate pancete, na to bacimo skuhane špagete, i zalijemo mješavinom vrhnja (pomiješamo kiselo i vrhnje za kuhanje) jaja i sira narezanog na kockice.
Sve se promiješa dok se jaja ne stisnu i sir ne rastopi.
Ne stavljamo ni kapulu ni češnjak, MM je prije stavljao malo vegete i peršina, ali meni ne paše.
Još toplo se pospe svježe naribanim parmezanom i dobar tek.
aleksandra, ajd mi ostavi jedno rebro sapunjare, pliiiiz...
ne mogu nigdje naći dobru, a nema ništa bolje nego sapunjara i paradajz...
uh...
Dogovoreno, nažalost je od lani, ali je u zamrzivaču pa se dobro drži.apricot prvotno napisa
Moja Vanja mlati po njoj kao po najvećoj poslastici, kad se onako hladna tanko nareže, ma divota (nadam se da vegeterijanci ovo ne gledaju).
Još kad mi je jedna kolegica rekla da je ta sapunjara puna željeza to mi je bio argument za (mada realno u to ne vjerujem, ali dobro zvuči).
Dolazite što u Merkator u Vukovarskoj?
Bila neki dan na kavi sa mamomsankovićkom.
Sutra idemo na more, ali kad se vratimo... sigurno ćemo biti anemični pa će nam trebati doza željeza![]()
računaj na to!
Znači, umjesto cvijeća stižem sa komadom sapunjare i teglicom masti![]()
Mene kod carbonare s jajetom nervira sto mi jaje uvijek ostane "slinavo".
ja napravila po sestrinomreceptu i ispalo za prste polizati.i jaje nije ostalo slinavo,dobro sam ga stukla s vrhnjem i sirom..
Ja je radim ovako:
staviš maslinovog ulja i u njemu poprzis slanine i pri kraju dodas jedan režanj češnjaka i to traje oko 5 min.
u međuvremenu skuhaš pastu( bilo koju)
Što se tiće šuga ja ga ovajko radim
5 žumanjaca( to je za 4 obroka), jedno kiselo vrhnje, 1 kesicu parmezana, malo soli i papra i sve to skupa promješaš.
kad je gotova pasta prvo preljiješ sa maslinovim uljem i pancetom a onda sa šugom od jaja.
Rucak je spreman za 20 min.![]()
I jaradim slično.Samo ne stavim 5 žumancaa,već 2-3 cijela jaja.
U jaja,vrhnje i parmezan dodam još i origano i basilico,sol i papar.
uz pancetu može i pršuta ili šunke.