Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Pasta carbonara

  1. #1

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno Pasta carbonara

    ajde cure znam da sigurno imate recept negdje!
    Baš bi nam dobro došao malo za promjenu

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    ih...sad će ti sto vrsta carbonare izić..
    uglavnom ja radim ovako..

    zažutim malo kapule, ubacim pancetu, gorgonzolu i vrhnje, te za kraj još amlo šunke na komadiće, začinim i mljac..

    postoji ti sto vrsta..sve ti se svodi na ili pancetu ili šunku, vrhnnje, jaje i sir
    mljac, mljac

  3. #3

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno

    kiselo ili slatko vrhnje i kako dodam jaje,cijelo ili samo žumanjak?
    Što od začina?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    ne slatko, već vrhnej za kuhanje
    od začina samo sol, papar, a ja stavim često i malo origana ili bosiljak

  5. #5
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ja sam prije radila na ovaj način:

    prepržila malo pancete, šunke i šampinjona na maslacu / ulju. na to dodala tijesto, i onda prelila umakom od vrhnja za kuhanje, naribanog sira (npr. gauda), i cijelog jajeta - s malo soli.

    kako mi je to teško padalo na želudac (ne smijem sve jesti), sad prepržim pancetu, šunku, šampinjone, u to dodam vrhnje za kuhanje, i na to špagete.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb - Wien
    Postovi
    1,171

    Početno

    Ja radim bez jaja.
    Prokuham vrhnje s cesnjakom, dodam vrecicu parmezana, pa preprzenu pancetu, ocijedjenu od ulja. (moze unutra i sunka, gljive, brokula...)
    Najvise ga volim sa sirokim rezancima.
    Mljac

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    24

    Početno

    Moj recept se malo razlikuje od vaših, a meni je mljac.
    U vrelu skuhanu maništru u kojoj je ostalo još malkice vode od kuhanja
    ubaci se 5-10 dkg sitno isjeckane i na maslinovom ulju popržene pancete.
    Potom razbiti unutra 2 sirova jaja, posoliti, popapriti.
    Promiješati i poklopiti, služiti odmah s parmezanom.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja ovako:

    popržim kockice pancete na maslinovom, dodam češnjaka na sitno.
    skuhanu tjesteninu pomiješam s tim i promiješam, da se dobro "zamasti".
    prelijem s mješavinom jajeta, par žlica kravljeg sira /e to je tajna uspjeha i kremastog okusa /, origana, soli, papra.
    miješam sve zajedno i posipam ribanim parmezanom dok je lonac na vrućoj ploči, dok se tjestenina i sve ostalo ne prožme i smjesa od jajeta ne počne zgušnjavati, a sir topiti..

    jedemo ODMAH , njammmmmmmm

  9. #9
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    ih...sad će ti sto vrsta carbonare izić..
    Fakat
    Mi doma radimo tako da popržimo malo slanine (imamo domaću sapunjaru, izvrsna je ) na suho, ona sama pusti masnoću i malo mesnate pancete, na to bacimo skuhane špagete, i zalijemo mješavinom vrhnja (pomiješamo kiselo i vrhnje za kuhanje) jaja i sira narezanog na kockice.
    Sve se promiješa dok se jaja ne stisnu i sir ne rastopi.
    Ne stavljamo ni kapulu ni češnjak, MM je prije stavljao malo vegete i peršina, ali meni ne paše.
    Još toplo se pospe svježe naribanim parmezanom i dobar tek.

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    aleksandra, ajd mi ostavi jedno rebro sapunjare, pliiiiz...
    ne mogu nigdje naći dobru, a nema ništa bolje nego sapunjara i paradajz...
    uh...

  11. #11
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    aleksandra, ajd mi ostavi jedno rebro sapunjare, pliiiiz...
    ne mogu nigdje naći dobru, a nema ništa bolje nego sapunjara i paradajz...
    uh...
    Dogovoreno, nažalost je od lani, ali je u zamrzivaču pa se dobro drži.
    Moja Vanja mlati po njoj kao po najvećoj poslastici, kad se onako hladna tanko nareže, ma divota (nadam se da vegeterijanci ovo ne gledaju).
    Još kad mi je jedna kolegica rekla da je ta sapunjara puna željeza to mi je bio argument za (mada realno u to ne vjerujem, ali dobro zvuči).
    Dolazite što u Merkator u Vukovarskoj?

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Bila neki dan na kavi sa mamomsankovićkom.
    Sutra idemo na more, ali kad se vratimo... sigurno ćemo biti anemični pa će nam trebati doza željeza
    računaj na to!

  13. #13

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Znači, umjesto cvijeća stižem sa komadom sapunjare i teglicom masti

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Mene kod carbonare s jajetom nervira sto mi jaje uvijek ostane "slinavo".

  15. #15

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno

    ja napravila po sestrinomreceptu i ispalo za prste polizati.i jaje nije ostalo slinavo,dobro sam ga stukla s vrhnjem i sirom..

  16. #16

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    blizina Splita
    Postovi
    15

    Početno

    Ja je radim ovako:
    staviš maslinovog ulja i u njemu poprzis slanine i pri kraju dodas jedan režanj češnjaka i to traje oko 5 min.
    u međuvremenu skuhaš pastu( bilo koju)
    Što se tiće šuga ja ga ovajko radim
    5 žumanjaca( to je za 4 obroka), jedno kiselo vrhnje, 1 kesicu parmezana, malo soli i papra i sve to skupa promješaš.
    kad je gotova pasta prvo preljiješ sa maslinovim uljem i pancetom a onda sa šugom od jaja.
    Rucak je spreman za 20 min.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno

    I jaradim slično.Samo ne stavim 5 žumancaa,već 2-3 cijela jaja.
    U jaja,vrhnje i parmezan dodam još i origano i basilico,sol i papar.
    uz pancetu može i pršuta ili šunke.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •