Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Krv iz nosa i opca slabost

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Krv iz nosa i opca slabost

Vec par dana se osjecam katastrofalno lose.
    Crni mi se pred ocima i u par navrata mi je curila krv iz nosa.
    Primjetila sam i da mi strasno opada kosa.
    Moje pitanje glasi: obzirom da dojim, smijem li uzeti nesto da malo dodjem k sebi? Zeljezo? Kalcij? Nesto?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga Kate13! Koliko ja znam dok dojis mozes uzimati dodatne vitamine koji su namjenjeni trudnicama i dojiljama. Ja ponekad uzmem dodatni kalcij ili multivitamin. No u tvom slucaju,mislim da bi ti najpametnije bilo da si uzmes malo slobodmog vremena i odes do doktora. Tj,da sam ja na tvom mjestu to bi ucinala jer nije bas pametno zezat se s zdravlljem,curenje nosa nije za zezat. Drzim fige i jedan

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mozda imas problema sa tlakom?

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Retha, hvala ti puno....bojim se da cu morati organizirati odlazak doktoru.
    Vidis, uopce mi nije palo na pamet da postoje takvi pripravci namjenjeni dojiljama .
    I tebi jedna velika !

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    Mozda imas problema sa tlakom?
    Oprosti, tek sam sad vidjela tvoj post.
    Mjerila sam tlak i bio je 130/90, mislim da je to tek neznatno poviseno. No, krasno ak me tak mrvicu povisen tlak moze tako sorit.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam ti ja baš puno, ali kolega s posla ima visoki tlak i znam da se to baš tako manifestira kod njega, krv iz nosa i osjećaj da ga lovi nesvjestica, pa mi je to palo na pamet. A možda stvarno ima veze s nečime što ti nedostaje u organizmu. Enivej, držim ti fige da je sve pet.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    Ne znam ti ja baš puno, ali kolega s posla ima visoki tlak i znam da se to baš tako manifestira kod njega, krv iz nosa i osjećaj da ga lovi nesvjestica, pa mi je to palo na pamet. A možda stvarno ima veze s nečime što ti nedostaje u organizmu. Enivej, držim ti fige da je sve pet.

Huh...veselo.
    Hvala ti na figama

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kate, molim te otidji k lijecniku
    znam za nedavni slucaj kad je ucestalo krvarenje iz nosa bilo jedan od simptoma vrlo ruzne dijagnoze
    nista te ne kosta kontrola
    javi nam da je sve ok

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probat cu odmah u ponedjeljak otici doktoru, pa javim sto je rekao.
    Hvala vam svima na savjetima i pusama!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma ne mora to ništa značiti. mojoj mami stalno curi krv iz nosa. i to joj tak šiklja ko da je kolinje. zna stvarno biti neugodno jer nekad joj treba ful dugo da se to smiri. bila je na pregledima i sve ok. inače ona ima niski tlak i uvijek ima vrtoglavice, loše joj je....
    nisam vidjela koliko ti je beba stara....meni je par mjeseci nakon poroda počela jako padati kosa. možda si iscrpljena?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Opadanje kose poslije poroda i mjesecima nakon njega je normalno. Nije nenormalno ni curenje krvi iz nosa. Opca slabost takodjer. Ali sve to skupa moze znaciti i mnostvo dijagnoza, pa uhvati jedan dan i provjeri nalaze. Inace, ja sam za vrijeme dojenja pila iste multi-vitamine kao u trudnoci.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam umorna ili pod stresom, počne mi krv šiktati iz nosa. No meni se to pojavilo u trudnoći i curi mi samo iz jedne nosnice. Kad sam to par puta napomenula svojim doktorima, niti jedan nije smatrao potrebnim da me pošalje na neku pretragu.

Koliko znam za krvarenja iz nosa, to može biti vrlo često u trudnoći. Ja sam svoja krvarenja objasnila na slijedeći način: pukla mi je jedna žilica, koja mi svaki put iznova pukne kad mi "skoči tlak".

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...evo jos jedne s problemom krvarenja iz nosa,i to uvijek iz iste nosnice.to mis e javlja uglavnom u rano proljeće kad pocnu malcice topliji dani pa se ja odmah razgolitim u laganiju robu pa slijedi smrcanje i onda-paf!krvarenje!.....- a javlja se i po ljeti ka dje jako toplo,onda se kapilarice sire i opet-potop!bila pred neku godinu da cu ici spaliti tu malu zilicu koja je napukla i vec dosla u bolnicu u puli u salu kad doc utvrdio da sam prehladjena i da nema nis od zahvata....-i od tada nisam bila ali ni ne tece mi tako cesto pa ..eto-to je malo palo u drugi plan... - sjecam s ejedne godine davno pocela mi je krv curiti u petak ujutro i nikako da prestane pa sam zavrsila na hitnoj i tamo su me morali tamponirati-stavili mi nekakve tampone u nosnic ei takos am bila do ponedjeljka.fala bogu do tad je sve bilo ok i zanimljivo od tad mi nije sigurno curilo godinu dana niti kapljice....-ali zato ja i dan danas uvijek imam u torbici pri ruci malo vatice,nikad se nezna.....-covjek nauci zivjeti s tim,nis strasno.
    pa-pa!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mozda krv iz nosa i nije toliko problem,ali Kate13 kaze da se osjeca katastrofalno lose i da joj se crni pred ocima,pa uz to dodaj i taj nos i ne zvuci mi milo. No vjerojatno jest iscrpljenost,ali ipak je to najbolje provjerit kod doktora. To je bar moje misljenje. Ispadanje kose je normalno,negdje sam procitala da pogada 50% zena nakon poroda. Meni je donedavno u busenima opadala.
    Nadam se da ce nam se Kate13 brzo javit s dobrim vijestima!

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mene....nije nista strasno.
    Bila sam kod doktora, napravila kompletnu krvnu sliku i zeljezo mi je katastrofa, sve ostalo je manje-vise OK.
    Kako nisam kome imala ostaviti Tina, isao je sa mnom. Naravno, prije toga sam nazvala medicinsku sestru mog doktora i zamolila da me primi cim dodjem da ne sjedimo u cekaonici i kako tetu znam od prije nije bilo problema. Da skratim, preporucio mi je doktor, kada je vidio nalaze (i cuo da je Tin trece, a ne prvo djete kako je on mislio) da uzmem neki od pripravaka za dojilje i da se vise odmaram, puno vise odmaram.
    Hvala vam svima, jos jednom.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kate13,fala kaj si nam se javila. I obavezno se sad moras vise odmarati,inace se vise necemo druziti s tobom. Mulitivitamin za trudnice i dojilje je meni super stvar...i puno tekucine...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

eto,kate13...ima nas jos...
    meni je moj dr preporucio vitamine plus zeljezo... ali ne odmaranje vec kracu i laksu tjelesnu aktivnost na svjezem zraku svaki dan...
    mogu si misliti kako ti je tako slaboj sa troje djece kad je meni ovako samo sa jednim...
    al eto sad si/smo bar na dobrom putu da se oporavimo...
    drzi se...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...eto mene nocas...krv curi povremeno.vjerojatno zbog ove lude vrucine,trenutno mi je 30 stupnjeva u stanu!!! -znate sto mi pomaze da prestane curiti?...-uzmem komad smrznutog mesa iz skrinje i tutnem to na vrat. ( bas se mogu smijat.....-do slijedeceg sikljanja... :/ )

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...e da,kao da sam negdje citala da nije dobro piti čaj jer da on uvjetuje smanjenu apsorpciju Fe ( tj. željeza) .culi za to?bo?
    p.s. a ja i karlo bas se nalijevamo zadnjih dana čajem...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •