Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Tužiti ili čekati?

medo&cvrčak

Početno Tužiti ili čekati?

Evo i mene ovdje nakon puno čitanja vaših postova. Sve vas lijepo pozdravljam i znam kako vam je .
    Moja zivotna prica je slijedeća:
    Rastala se nakon 13 g braka, plus dvije godine zajedničkog života prije braka. Sad se pitam gdje mi je pamet bila. Ali vidim svoju kćer / 14 g / i bude mi lakse .
    Rastala sam se pred dvije i pol godine. Moj je problem u tome što bivsi ne placa alimentaciju godinu dana. A razlog po njegovom je taj što ga kćer ne zeli bas vidjeti a kamoli provesti s njim vrijeme. Isprva sam je prisiljavala jer me nije prestajao maltretirati jer kao ja sam je nagovarala. Onda sam totalno izludila i pukla onog dana kad sam je pljusnula jer je rekla da ce samo mrtva k njemu.
    Prestala sam je nagovarati da ide k njemu, a on prestao plaćati.
    Oženio se, otišao u Njemačku, ne pita više , poslao sms za Bozić i Novu godinu. Njegova nova kćer , po novoj zeni, u dva navrata zvala je i uglavnom davila kćerku pricom koju joj je novi tata ispricao. A to je da sam ja zla i zlocesta, da sam ja pricala kako on ne valja i da je on njoj super, a da je takav i nama bio. I naravno došlo mi je da poludim, ali neka. Neću se sikirati jer mi i kci kaže da uopce nije imala potrebe uvjeravati je da to nije tako i šta smo sve trpile.
    Neću vam pricati o tome kakva sam znala ici na posao, natucena i jadna. ali od straha da ce napraviti ono cim se stalno prijetio jedva sam skupila snage i otišla s djetetom. Nas dvije i jedna vrecica stvari. Na cestu. Snašle smo se. Rastava prošla. Odselile se i super nam je sad.
    A sad kad sam se ohladila od svega, shvatila sam da mu puštam da radi kako hoce i opet i opet i opet.
    Zar on nema obavezu placati alimentaciju? E a sad me strah ako ga tuzim da ne placa i ako trazim povećanje, jer mi je rekao ako ga ne tuzim dace sporazumni, a kad sam trazila da sud odredi alimentaciju, rekao je da on ne da vise od 500 kn. I da ne da sporazumni ako ne pristanem. Pristala.ž
    Sad bih tuzila ali se bojim. Šta ako opet pokrenem lavinu? Šta ako opet krene maltretiranje? Iako razmišljam da to nije moguce jer navodno ga ta zena vani oblaci i hrani on nigdje ne radi, a ovdje prima vojnu mirovinu. I baš ga briga.
    Šta mi savjetujete? Kako da se postavim? Da li da cekam da vidim hoce li se šta promjeniti?
    Na mukama sam. Pomagajte...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tuži. bez pardona.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tuzi. Naravno. To je najmanje sto mu mozes napraviti. A tvoje dijete to zasluzuje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tuzi momentalno.on mora placati bez obzira na sve to je njegova duznost.sram ga bilo

Početno

tuzi.
    mi smo upravo sad nakon godina i godina i nakon svih pravomocnih presuda za alimentaciju u korist djeteta dogurali do toga da mi slijedi kazna zatvora..

medo&cvrčak

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    tuzi.
    mi smo upravo sad nakon godina i godina i nakon svih pravomocnih presuda za alimentaciju u korist djeteta dogurali do toga da mi slijedi kazna zatvora..
    Oprosti, malo sam u šoku, kako misliš MI slijedi kazna zatvora???? Tvom suprugu jel tako???

Početno

sorry
    lapsus... mu, njemu... ocu mog djeteta, jer nismo bili vjencani

medo&cvrčak

Početno

Ma da dobro sam shvatila. Nadam se da će ti imati od cega placati ako ode u zatvor, a ne samo da ce se frajer tamo odmarati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolje je ono da neda više od 500 kn. Kao da on odlučuje...TUŽI: Imaš mu na što sjesti - na mirovinu, koja je u Hrvatskoj, a da ne kažem da ga možeš tužiti unazad za sve godine koje nije plaćao - za to ćeš dobiti točno utvrđen iznos koji mora vratiti + sve buduće alimentacije koje mora isplatit u postotku od plaće/mirovine.Ta potraživanja ne zastarijevaju...sram ga bilo!

angie

Početno

ma nemoj se niceg bojati, takve face i i graju na tu kartu...trebaju nekog tko ih se boji
    da ne bi zvucala osvetoljubio...dobro bi mu zapaprila

samo naprijed...izbi strah iz sebe!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

slazem se sa curama.ma sta nije sramota da za svoje dijete kaze netko da ce dati 500 kn mjesecno i ne vise......stid ga bilo.ma ja bi ga sada tuzila tako da mu prisjedne svaka gruba rijec......tuzi i ni koraka naprijed draga,ti se nemas sto bojati..sve je na tvojoj strani,sretno

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tuzi ga

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko sam shvatila on ima obvezu temeljem presude plaćati 500,00 kn mjesečno. Dakle, ako on prima vojnu mirovinu treba samo napraviti ovrhu na njegovu mirovinu temeljem pravomoćne presude o razvodu u kojoj je navedena i obveza uzdržavanja. Pored toga možeš pokrenuti parnični postupak radi povišenja alimentacije. Dakle, na ovrhu možeš odmah i bez obzira koliko ima zabrana na plaći alimentacija ti je prva. Sretno!

bubimirko

Početno

ja bum kak i svi zagorci glasal za suđenje.........TUŽI GA :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tuzi i prijavi da ti prijeti da to imaju zapisano.

sister

Početno

Trebaš predati prijavu na sud....novac je za dijete, a ne za tebe...novim zakonom su regulirali koliko je potrebno novca za koji uzrast djeteta. Tako trošak za dijete od 11-14 godina je cca 1400,00 kn mjesečno. Od toga ,mislim , otac učestvuje s 70 ili 80%, a računa se da dio učestvuje i majka. To treba točno provjeriti, ali ON MORA plaćati alimentaciju. Sada ti je najbolje vrijeme za to pokrenuti, obzirom da je skoro bila velika "hajka" na očeve koji ne plaćaju alimentaciju.Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •