Evo i mene ovdje nakon puno čitanja vaših postova. Sve vas lijepo pozdravljam i znam kako vam je .
Moja zivotna prica je slijedeća:
Rastala se nakon 13 g braka, plus dvije godine zajedničkog života prije braka. Sad se pitam gdje mi je pamet bila. Ali vidim svoju kćer / 14 g / i bude mi lakse .
Rastala sam se pred dvije i pol godine. Moj je problem u tome što bivsi ne placa alimentaciju godinu dana. A razlog po njegovom je taj što ga kćer ne zeli bas vidjeti a kamoli provesti s njim vrijeme. Isprva sam je prisiljavala jer me nije prestajao maltretirati jer kao ja sam je nagovarala. Onda sam totalno izludila i pukla onog dana kad sam je pljusnula jer je rekla da ce samo mrtva k njemu.
Prestala sam je nagovarati da ide k njemu, a on prestao plaćati.
Oženio se, otišao u Njemačku, ne pita više , poslao sms za Bozić i Novu godinu. Njegova nova kćer , po novoj zeni, u dva navrata zvala je i uglavnom davila kćerku pricom koju joj je novi tata ispricao. A to je da sam ja zla i zlocesta, da sam ja pricala kako on ne valja i da je on njoj super, a da je takav i nama bio. I naravno došlo mi je da poludim, ali neka. Neću se sikirati jer mi i kci kaže da uopce nije imala potrebe uvjeravati je da to nije tako i šta smo sve trpile.
Neću vam pricati o tome kakva sam znala ici na posao, natucena i jadna. ali od straha da ce napraviti ono cim se stalno prijetio jedva sam skupila snage i otišla s djetetom. Nas dvije i jedna vrecica stvari. Na cestu. Snašle smo se. Rastava prošla. Odselile se i super nam je sad.
A sad kad sam se ohladila od svega, shvatila sam da mu puštam da radi kako hoce i opet i opet i opet.
Zar on nema obavezu placati alimentaciju? E a sad me strah ako ga tuzim da ne placa i ako trazim povećanje, jer mi je rekao ako ga ne tuzim dace sporazumni, a kad sam trazila da sud odredi alimentaciju, rekao je da on ne da vise od 500 kn. I da ne da sporazumni ako ne pristanem. Pristala.ž
Sad bih tuzila ali se bojim. Šta ako opet pokrenem lavinu? Šta ako opet krene maltretiranje? Iako razmišljam da to nije moguce jer navodno ga ta zena vani oblaci i hrani on nigdje ne radi, a ovdje prima vojnu mirovinu. I baš ga briga.
Šta mi savjetujete? Kako da se postavim? Da li da cekam da vidim hoce li se šta promjeniti?
Na mukama sam. Pomagajte...