Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: kako dalje????

magi

Početno kako dalje????

On se zaljubio u drugu, godinu dana odrzava vezu s njom iako zive na razlicitim kontinentima. To se nakon nekog vremena otkrilo i sve je pocelo pucati kod nas. Godinu dana on je proveo s nama fizicki i s njom u mislima, sto se naravno odrazilo na kvalitetu zivota, odnos izmedju nas i njega i djece. S njom je sve ono sto s nama nikada nije bio... Toliko se toga ruznoga desilo i jedan glupi postupak je povlacio drugi jos gluplji... Doslo je i do prijetnji rastavom s moje strane, ali sam ja naknadno shvatila da to ne zelim, ali sada on to zeli. Imali li netko od vas slicno iskustvo i neki pametan savjet?

Proveli smo 9+ godina u braku i jednostavno mi je nezamislivo da se samo tako mogao zaljubiti i odluciti nas zaboraviti... I to s nekim 9 g mladjim, sto me baca u totalnu depresiju...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

draga, nemam nikakvog takvog iskustva, mogu ti samo pružiti podršku.
    mislim da je najbitnije ostati čovječan, što hladnije glave, razgovarati konstruktivno iako vam se mišljenja ne slažu, misliti na bojlitak djece.
    ako si sada ostala sama s djecom, znaj da si im ti model ponašanja i postavljanja u takvim situacijama kasnije u životu. probaj i sama sa sobom raščistiti misli, razmisli- što ne želiš da se dogodi, kako bi mogla reagirati, što bi bilo najkonstruktivnije reći...
    znam da ti nije lako, zapravo si ne mogu ni zamisliti kako ti je!
    puno pusa

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako dalje?

sutra je novi dan!

(reče skarlet o'hara - a ja ju podržavam )

magi

Početno

i ja sam prije tako mislila... u stvarnosti je to puno teze. sve su to velike odluke s kojima se treba znati nositi. i tesko mi je prihvatiti da je to stvarno gotovo nakon svega sto smo zajedno prosli... kao da sve te godine nisu vrijedile nista...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magi prvotno napisa
    i ja sam prije tako mislila... u stvarnosti je to puno teze. ...
    magi, nitko ti ne obaćava med i mlijeko. možeš dobiti samo znoj i suze. ali ponekad su vrijednije od ovog prvog .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čuj, on je odlučio i ti tu ne možeš više ništa. Na žalost, krivom si muškarcu dala povjerenje. Pa ipak, nije kraj svijeta, iako ti se sad tako čini. S vremenom ćeš steći samopouzdanje i tada ti nitko neće biti ravan .

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ti samo želim da zadržiš svoje dostojanstvo i da ne odigraš neke niske i nepromišljene poteze. znam da je to sad lako reći, ali nakon što prođe ono najgore razdoblje vidjet ćeš da će ti biti drago. misli na djecu, ona su sad najbitnija u svemu tome. ako je on stvarno odlučio otići, ništa ga neće zadržati; na tebi je da se ne ponižavaš i da ostaneš jaka. zbog djece. s druge strane nemoj glumiti da te to išta ne dira, slobodno pokaži svoje emocije, isplači se, ako imaš nekoga bliskog izjadaj se, izbaci to iz sebe. to sigurno neće proći preko noći, i vjerojatno ti nikada neće biti svejedno jer ipak je to osoba s kojom si provela veliki dio života, s kojom imaš djecu i netko koga voliš. želim ti da to sve prođe što prije i što manje bolno. samo nemoj nikada govoriti loše o njemu djeci, bez obzira na sve, nek oni sami dođu do neki zaključaka kad za to dođe vrijeme.
    mi smo ti svi tu, pa kad ti bude teško, a ne znaš šta bi, napiši par riječi; uvijek će ti se netko javiti....i vidjet ćeš da nisi sama i da nije sve tako crno...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

magi iako sad ne izgleda bajno ne znaći da je sve gotovo. Ako u vašem odnosu nema nasilja i mržnje još uvijek ima nade. Razgovaraj sa suprugom i inzistiraj na pomoći (bračni savjetnici, psiholozi, crkva...), neznam koliko imate godina, možda ti je M u krizi identiteta, jer priznaj nije nimalo racionalno održavati vezu s osobom koja je tisućama km udaljena od tebe. Što on zna o njoj, hoće li napustiti posao obitelj i zemlju da bi živio s 9 godina mlađom ženom koju uopće ne pozna (on samo misli da ju zna - s osobom treba živjeti da bi je se upoznalo a ne sanjariti i dopisivati se) koliko dugo će joj biti interesantan .... Ma milijoni argumenata govore da nije racionalan i da je zaljubljen u svoju viziju žene koja je vjerojatno potpuno različita od stvarnosti. Budi strpljiva možda nije nestao muškarac kojega si nekad voljela - možda je samo izgubljen i treba mu pomoć. Za razvod nikada nije kasno i to uvijek stignete.

magi

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Budi strpljiva možda nije nestao muškarac kojega si nekad voljela - možda je samo izgubljen i treba mu pomoć.
    i ja se tome jos uvijek nadam... ali bojim se da ga je netko drugi vec pronasao i pruzio mu pomoc koja mu je najvise pasala

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nije isto pružiti nekome utjehu 1000km daleko ili mu pružiti zagrljaj. TM sigurno nije lud i u njegovoj glavi se vrte svakojake sumnje i strahovi. Razgovarajte dok nije kasno - ako imaš barem jedan razlog spasiti brak - učini to. Ne opravdavam preljube i neznam kako bi mi bilo kad bi to učinio MM ali znam da je dobar čovjek, da voli svoje dijete i da svatko može pogriješiti.
    Pokušaj vidjeti da li ikako svojim ponašanjem možeš probuditi njegove osjećaje, možda si se i sama udaljila od njega...
    Razgovor vam može puno pomoći ali morate biti otvoreni, prihvaćati kritiku i nema predbacivanja i galame. Ako se odlučite razgovarati onda morate tražiti uzroke i za njih naći rješenja a ne osuđivati ili opravdavati se.
    Npr. ako suprugu treba "više prostora" odredite dan kada će imati vrijeme samo za sebe i svoje želje. Isto tako i sama moraš imati vrijeme za sebe. Možda mu fali da se uređuješ, brineš o svom izgledu, možda mu fale zajednički izlasci, možda razgovori - za sve to postoje riješenja.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj draga
    možda će zvučat otrcano, ali... svojim odlaskom otvorio je mjesto za nekog boljeg koji će sigurno doći
    pusa

magi

Početno

Ipak ce vrijeme pokazati svoje. Najteze se bilo suociti s cinjenicom da je to sada tako i da treba ici dalje bilo s njim ili bez njega. Uz posao i djecu nisam bas uspjela razmisljati o sebi, i to si nekako najvise prebacujem. Ne mogu reci da sam se fizicki zapustila, ali nisam nalazila vremena za sebe, svoje hobije i prijatelje... Uvijek sam radje provodila vrijeme s djecom nego isla okolo po kavama ili beauty salonima.

Mozda i on jednog dana shvati sto je izgubio

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad se jedna vrata u životu zatvore, otvore se druga. Nadam se da si zaista bolje! Sada je vrijeme da se posvetiš sebi, sitnim užicima koje si propuštala svih ovih godina, a on neka živi sam sa sobom i onim što je napravio svojoj obitelji. Kada shvati možda bude prekasno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magi prvotno napisa
    Mozda i on jednog dana shvati sto je izgubio
    za pocetak si izbrisi tu iluziju iz glave

koliko god mozes izbrisi si idiota iz glave, tuzno je kad nakon 9 godina skuzis da si bila sa nekim koga zapravo nikad nisi do kraja upoznala i bas zbog toga moras dalje bez da dalje trosis vrijeme i energiju i misli na njega

previse si energije ulupala u krivu osobu, i sigurno ti se sve to skupa dogodilo da se otvore vrata za neke nove i bolje ljude u tvojem zivotu

bjezi od sebicnjaka, opce nemoj razmisljati o kombinacijama da se nekako pokrpate jer je lazljivac i zauvijek ce ostati lazljivac i sebicnjak a tebi se napokon pruza prilika da nadjes bolje ljude

cak i ako u skorije vrijeme ne dodje novi partner bolje je i sama sa sobom jer bar se neces zavaravati da se na nekog mozes osloniti (a taj neko te najurednije zariba svaki put kad se nesto ocekuje od njega)

(ko da opisujes moje pokojnike)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kaj su ti svi bivši poodapinjali?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    pa kaj su ti svi bivši poodapinjali?
    pokojnik je bivsi sa kojim nisi ostala u dobrim odnosima

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisi napisala kakav je on inače. Ja ne mislim da je "svinja" samim time što mu se dogodilo da se zaljubio u drugu ženu. To se događa, i to je život. Kako se on u svemu tome ponaša prema temi i pogotovo prema djeci? Kakav je bio vaš život prije? Voliš li ga? Ne očekujem da meni odgovoriš na ta pitanja nego sebi.

Ja bih se za muškarca kojeg volim i o kojem dobro mislim borila. Ali ne tako da ga pokušam preoteti od te druge, natjecati se s njom, pozivati ga na red i raditi scene. Ja bih se borila tiho i pametno i dala bih stvarima vremena. Prije svega, borila bih se za sebe i za dijete. Ispravila bih sve ono u čemu mislim da sam griješila, prvenstveno prema sebi. Ako bi njegova fascinacija splasnula, primila bih ga natrag i oprostila mu, ali to bih iskoristila kao priliku da stvari postavim na novi način. Ako bi on ustrajao u svojoj ljubavi, pustila bih ga i poslušala Scarlet i sorciere.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja potpisujem stray cat.
    On je otišao, a ti da se za njega boriš i čekaš? Nema šanse. On si je otvorio put pa da se i vrati, uvijek ostaje ta prijetnja. Po mom mišljenju neke stvari defloriraju ljubav i ništa više nije kao prije... u vrijeme naših baka moralo se krpati, a ti kad se privikneš da si solo vjerojatno ćeš konačno prodisati. Tvoj ubm nije izgubljen već je pljunuo na vašu ljubav i obitelj. Goni ga!!!! (ali to je samo moje mišljenje). tebi, drži se! Bit će bolje.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Ja potpisujem stray cat.
    On je otišao, a ti da se za njega boriš i čekaš? Nema šanse. On si je otvorio put pa da se i vrati, uvijek ostaje ta prijetnja. Po mom mišljenju neke stvari defloriraju ljubav i ništa više nije kao prije... u vrijeme naših baka moralo se krpati, a ti kad se privikneš da si solo vjerojatno ćeš konačno prodisati. Tvoj ubm nije izgubljen već je pljunuo na vašu ljubav i obitelj. Goni ga!!!! (ali to je samo moje mišljenje). tebi, drži se! Bit će bolje.

I ja si tak nekak mislim, bravo za mišljenje. Ali dodatak glasi: sjeti se samo kako si se osjećala kad si se zapravo ti željela razvesti od njega i zašto je to uopće bilo u tvojim mislima.

Sigurno si imala neki razlog, pa čak i ako nije bio konkretan, nikada ne podcjenjuj svoju intuiciju. Sve je to igra moći, Sad on vodi igru i ima moć, prije si ju ti imala. Tko zna, možda se situacija nekako preokrene pa opet loptica dođe na tvoj teren, tko zna...

Ali sve to uopće nije bitno. Bitni su klinci. Pokušajte biti ljudi jedno prema drugom zbog malenih, a sve ostalo će doći samo po sebi i to točno onako kako treba. Ali naravno, samo ako budete ljudi. Bez osveta, gnjeva, ljubomore, i tih svih primarnih emocija koje smo mi kao ljudi dobili priliku kontrolirati, ne samo djelovati po njima. Imamo taj predivan razum još uz nagone, za razliku od životinja, pa zašto ga onda i nebi upotrijebili pogotovo u situacijama gdje djeca mogu jako nastradati, a to je po meni najgori grijeh od svega. Izdrži ženo!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mu se dogodilo da se zaljubio u drugu
    ja poludim od tog "dogodilo mu/joj se".

svakom od nas se moze "dogoditi" da se zaljubimo u nekog drugog dok smo u stabilnoj vezi, ali samo zato jer smo to sami dopustili, a ne eto tako slucajno.
    potpuno je normalno da nas netko drugi necim privuce, da sanjarimo o promjeni.
    ali, ako primijetim da me netko privlaci, ja odlucujem hocu li se tomu prepustiti, ili cu uciniti sve da se taj osjecaj ne rasplamsa u pravu zaljubljenost ili ljubav.

prepustit cu se onda kad u vezi ionako nesto drugo vec ne stima, bila ja toga svjesna ili ne.
    a necu se prepustiti ako su mi moj partner i nasa veza uistinu vazni.

znaci, nije mu se dogodilo, nego je tako sam odlucio.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mu se dogodilo da se zaljubio u drugu
    ja poludim od tog "dogodilo mu/joj se".

svakom od nas se moze "dogoditi" da se zaljubimo u nekog drugog dok smo u stabilnoj vezi, ali samo zato jer smo to sami dopustili, a ne eto tako slucajno.
    potpuno je normalno da nas netko drugi necim privuce, da sanjarimo o promjeni.
    ali, ako primijetim da me netko privlaci, ja odlucujem hocu li se tomu prepustiti, ili cu uciniti sve da se taj osjecaj ne rasplamsa u pravu zaljubljenost ili ljubav.

prepustit cu se onda kad u vezi ionako nesto drugo vec ne stima, bila ja toga svjesna ili ne.
    a necu se prepustiti ako su mi moj partner i nasa veza uistinu vazni.

znaci, nije mu se dogodilo, nego je tako sam odlucio.
    potpisujem

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Ja potpisujem stray cat.
    OVAKO I JA MISLIM!
    Ja nikako ne bih mogla živjeti sa činjenicom da je on ljubio drugu i uvijek bi tu bio neki crv sumnje. Pa di je sada , možda me opet vara sa nekom drugom, pa tko ga sada zove na mobitel, pa tko mu šalje poruke....
    Nema šanse!
    A to bi me psihički ubilo u pojam..

Zato glavu gore i punom parom naprijed!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Uf, ja nisam prosla preko toga i ne kuzim zene koje mogu. Samo bi o tome razmisljala i kako nakon svega ostati s njim? Ma nema sanse.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja prolazim kroz nesto slicno kao i ti.
    Tesko je nositi se sa cinjenicom da on ima nekog drugog ali to je tako.
    digni glavu uzivaj u svojoj djeci i veseli se sutrasnjem danu jer nikad ne znas koga ces sutra upoznati i krenuti dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •