Ako vas sad pitam što mislite o tome da za put na more (cca 5-6 sati vožnje ako ne stajemo, sa stajanjem znači 7) izbacimo sjedlice (djeca 10,5 mjeseci, hoda i 2 godine i 4 mjeseca) i napravimo im krevet na zadnjem sjedištu - znam što ćete mi reći i ja se s tim potpuno slažem.

Moja mama: "Ali mi smo vas tako vozili cijeli život, i ništa vam se nije dogodilo"
Moj tata:" Te su sjedalice samo mamilice za novce, vi ih niste imali i živi ste i zdravi"

I ja to slušam svaki dan dok pokušavam smisliti plan kako da preživimo put do mora (idemo iz Slavonije). Naše su curice vrlo nesretne u autu - starija još kako tako, ali mlađa ako ne spava onda urla i viče, jako se znoji od sjedalice (maxi cosi priori, bez ljetne navlake) i s klimom i bez klime je jednako mokra po leđima i po glavici.
Starija je u Maxi Cosi Rodi, pa kad joj dodija, izvlači ruku ispod pojasa i brlja po kopči, naginje se, izvija, išla bi meni u krilo, pa bi seku malo dirala i štipala pa tako onda svaka vožnja dulja od 15 minuta postaje pakao vrištanja, cendranja, malo malo zaustavljanja itd.

Ako put na more planiramo noću ili u rano rano jutro dok još spavaju, pitam se kako će starija spavati u Rodi sjedalici jer je skroz uspravna i nimalo pogodna za spavanje, ali niti Priori mi se ne čini pouzdanim rješenjem za duže spavanje (npr da bar 3 sata vožnje spavaju).

lani smo krenuli rano ujutro, starija (tada godinu i 3 mjeseca), u Priori sjedalici se prederala od ZG do ZD, nije pomagalo niti zaustavljanje niti igranje - čim je vidjela sjedalicu počela je vrištati. Nazad smo krenuli navečer, i zaspala je tek meni u krilu nakon pola sata vrištanja, uz jedno buđenje i ponovo oko 45 minuta vrištanja je prespavala ostatak puta u sjedalici.

Ove godine su dvije i ako bih sjedila s njima otraga, ne znam kako bih izmanevrirala uspavljivanje i smirivanje. Važno je napomenuti da smo radili probna putovanja do 200 km, i u vrijeme spavanja i ne spavanja - i nismo uspjeli pronaći rješenje - ako inzistiramo da su u sjedalicama - vrište, ne spavaju, ako se zaustavimo da ih uspavamo na rukama - razbude se i i graju i opet vrište kad ih stavimo u sjedalice.

Što mi tko može savjetovati????