Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Sjedalice i put na more

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Sjedalice i put na more

Ako vas sad pitam što mislite o tome da za put na more (cca 5-6 sati vožnje ako ne stajemo, sa stajanjem znači 7) izbacimo sjedlice (djeca 10,5 mjeseci, hoda i 2 godine i 4 mjeseca) i napravimo im krevet na zadnjem sjedištu - znam što ćete mi reći i ja se s tim potpuno slažem.

Moja mama: "Ali mi smo vas tako vozili cijeli život, i ništa vam se nije dogodilo"
    Moj tata:" Te su sjedalice samo mamilice za novce, vi ih niste imali i živi ste i zdravi"

I ja to slušam svaki dan dok pokušavam smisliti plan kako da preživimo put do mora (idemo iz Slavonije). Naše su curice vrlo nesretne u autu - starija još kako tako, ali mlađa ako ne spava onda urla i viče, jako se znoji od sjedalice (maxi cosi priori, bez ljetne navlake) i s klimom i bez klime je jednako mokra po leđima i po glavici.
    Starija je u Maxi Cosi Rodi, pa kad joj dodija, izvlači ruku ispod pojasa i brlja po kopči, naginje se, izvija, išla bi meni u krilo, pa bi seku malo dirala i štipala pa tako onda svaka vožnja dulja od 15 minuta postaje pakao vrištanja, cendranja, malo malo zaustavljanja itd.

Ako put na more planiramo noću ili u rano rano jutro dok još spavaju, pitam se kako će starija spavati u Rodi sjedalici jer je skroz uspravna i nimalo pogodna za spavanje, ali niti Priori mi se ne čini pouzdanim rješenjem za duže spavanje (npr da bar 3 sata vožnje spavaju).

lani smo krenuli rano ujutro, starija (tada godinu i 3 mjeseca), u Priori sjedalici se prederala od ZG do ZD, nije pomagalo niti zaustavljanje niti igranje - čim je vidjela sjedalicu počela je vrištati. Nazad smo krenuli navečer, i zaspala je tek meni u krilu nakon pola sata vrištanja, uz jedno buđenje i ponovo oko 45 minuta vrištanja je prespavala ostatak puta u sjedalici.

Ove godine su dvije i ako bih sjedila s njima otraga, ne znam kako bih izmanevrirala uspavljivanje i smirivanje. Važno je napomenuti da smo radili probna putovanja do 200 km, i u vrijeme spavanja i ne spavanja - i nismo uspjeli pronaći rješenje - ako inzistiramo da su u sjedalicama - vrište, ne spavaju, ako se zaustavimo da ih uspavamo na rukama - razbude se i i graju i opet vrište kad ih stavimo u sjedalice.

Što mi tko može savjetovati????

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Sjedalice i put na more

Citiraj Didi prvotno napisa
    Moja mama: "Ali mi smo vas tako vozili cijeli život, i ništa vam se nije dogodilo"
    Moj tata:" Te su sjedalice samo mamilice za novce, vi ih niste imali i živi ste i zdravi"
    nazalost, ja ti nemam nikakav savjet iz iskustva jer ivar od svog sedmog dana (iz rodilista) do sedme godine nije imao trenutka bunta protiv sjedalice.

ali bi htjela samo ponuditi tvojim roditeljima odgovor na ona dva komentara. ancica je jednom super rekla: da, ali sto bi na to rekli oni kojima djeca nisu prezivjela sudar bez sjedalica. kolike bi novce oni danas izdvojili samo da su im djeca ziva (ili neozlijedena).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja jedna je kao tvoje dvije zajedno. Možda malo pretjerujem, ali tako je nekako. Ima godinu dana minus dva tjedna. Rješenje nismo našli, ali ga nismo osobito ni tražili. Putujemo na relacijama do 15km, tu i tamo 45km, dva puta 200km. Nije pomoglo ni što se vozi od početka, jednostavno ne podnosi tu vrstu obuzdavanja (ne podnosi ni kad joj stavimo čarape, bez obzira na temperaturu).
    Pomaže: intenzivno pjevanje i snažno ritmičko udaranje po različitim dijelovima auta, stanke, prijateljska osoba na suvozačevom mjestu koja je zabavlja kad smo mi gotovi, gledanje svjetiljki,... Sve ti je vjerojatno poznato.
    Možda bi ti moglo pomoći: da im nabaviš one jastučiće u obliku potkove, da starija smisli koje bi vam pjesmice dobro došle u playeru ili kazetaru, da krenete u zoru kada barem nije vruće, da stajete svakih sat vremena, da na glavu staviš nešto posve nestandardno za tebe, recimo cjediljku pa da se ne mogu načuditi...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo prošle godine kad je Janko imao 9,5 mjeseci putovali na Hvar i to smo išli na Hvar preko Drvenika. Put i tamo i natrag je uglavnom prespavao. U sjedalici koja je od 9-36 kg. S njim stvarno nemamo problema kaj se putovanja tiče. On zaspi i na kratke relacije, npr. vožnja od 10 minuta. A opcija vožnja bez sjedalice ne bi nikako došla u obzir. Kaj ja znam, valjda se ne buni kad mu je vožnja u sjedalici nešto pod normalno. Nije da jednom ide u njoj jednom bez nje, pa da može birati. Jedino tako se može voziti i on se stvarno uopće ne buni. Gleda si kroz prozor i pjeva, priča nama nešto, ako je malo pospan zaspi i to je to...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Ako vas sad pitam što mislite o tome da za put na more (cca 5-6 sati vožnje ako ne stajemo, sa stajanjem znači 7) izbacimo sjedlice (djeca 10,5 mjeseci, hoda i 2 godine i 4 mjeseca) i napravimo im krevet na zadnjem sjedištu - znam što ćete mi reći i ja se s tim potpuno slažem.
    ne savjetujem ni pod razno (ali to si znala)

Ako put na more planiramo noću ili u rano rano jutro dok još spavaju, pitam se kako će starija spavati u Rodi sjedalici jer je skroz uspravna i nimalo pogodna za spavanje, ali niti Priori mi se ne čini pouzdanim rješenjem za duže spavanje (npr da bar 3 sata vožnje spavaju).
    bez obzira na nedoumice, ovo mi se čini kao najbolje rješenje. barem jedan dio puta bi prošao manje stresno. znači bilo bi dobro da krenete ne kad su već toliko umorne da ne znaju što bi sa sobom jer će onda teško zaspati. nego kad su samo umorne. vjerojatno će jedan dio proći na 'uspavljivanje' ali vjerujem da će uspjeti. mislim, teško mi je zamisliti da bi se curke bunile svih 7 noćnih sati. mislim da će ih umor ipak primiriti.

nemam iskustva sa dvoje dijece (uskoro budem) i pretpostavljam da je i problem sto jedna drugu potiću. probaj prvo rijesti jednu koja je ce bolje prihvattit pa drugu. no nikako izvan sjedalice za vrijeme vožnje.

možda im noćna vožnja bude interesantna (svijetla koja prolaze kraj prozora itd) pa čak i smirujuća. ko zna, držim fige

Datum pristupanja
    Oct 2004

Jel ti to iznosiš svoje razmišljanje ili curka negoduje zbog neudobnosti?
    Jan bez problema spava u svojoj autosjedalici sjedeći... ne mislim da mu je to problem....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi do mora imamo tri sata. Krenemo u pet ujutro, Lea se razbudi pa sat vremena kenjka+igramo se, onda zaspe i spava sat vremena, a onda sat vremena negoduje i cendra. Ne mogu reći da baš vrišti i plače, ali neprestano ponavlja - zasto moram sjediti, hocu hodati, hocu ici gdje mama sjedi, buu Lea se nece voziti u autu itd. Ja moram priznati da me to prilicno frustrira, a mislim i da ona pati. Ta tri sata su mi zaista maksimum, na duzi put ju ne bih vodila. Moj ti je savjet da prespavate u Zagrebu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ti to iznosiš svoje razmišljanje ili curka negoduje zbog neudobnosti?
    Mislim da je to moje razmišljanje... jednom smo se kasno vraćali kući, vožnje od sat vremena, baš u vrijeme spavanja, mlađa se derala i zaspala nakon 15 minuta a starija se previjala od umora, cendrala, naginjala se meni u krilo, baš mi se nekako činilo da joj se jako spava a da se ne može namjestiti... ona duda prst pa joj ruka stalno opada kad pada u san, pa se onda trgne i razbudi pa opet prst u usta, pa opet padne.... pokušat ću joj jastukom u krilu nekako poduprijetu rukicu da taj prst ostane u ustima bar dok čvršće ne zaspe... ionako ne duda kad zaspe....

I nemojte me sad napasti što duda prst ...
    Inače ovo smo probali: pjesmice, igračke, lutkice na prstima, mama sjedi između njih, tata sjedi između njih, smoki, keksi čak i Kiki u neograničenim količinama.. .samo da ne urla (starija)... a mlađa ne prestaje (kad je u elementu) dok ju ne izvadim iz auta ili dok ne zaspe u golom znoju.
    Ona ideja s cjedilom na glavi je zanimljova...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda je baš tada bila jako umorna jer ste se kasno vraćali doma, a ne zbog neudobne sjedalice...
    Mi uvijek putujemo noću. Čak i Jan, s kojim nemamo problema u vožnji, nakon dva sata postane nervozan. Ja oko toga ne pravim problem jer se i ja volim nakon sat-dva vožnje protegnuti. Idem na odmor, a ne na utrke. Svako malo stanemo, ako se probudi izvedemo ga van da se protegne, i onda idemo dalje. Veći dio puta prespava i to nam je OK.
    Možda da ju probate razgovorom upozoriti na to što ju čeka. Janu bi recimo bilo dovoljno da kažemo da ide na more i pretrpio bi i 3 dana vožnje....
    Ili da probate ne obraćati pažnju na njeno vrištanje.... Jan je imao fazu koja ga je jako brzo prošla jer smo mu rekli da mora sjediti u autosjedalici i gotovo. Dok smo ga pokušali mititi bilo je još gore. Kada smo digli ruke i ignorirali brzo je prestao.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi planiramo krenuti u 4-5 ujutro. Uzeti djecu iz kreveta, staviti ih u pidžamama u sjedalice i pokriti dekama. Nadamo se da će jednostavno nastaviti spavati bar do 7 ujutro. A onda zaustavljanje, piškenje, jedenje sendviča i presvlačenje iz pidžama u odjeću.

Idemo starom cestom , a ne autoputom jer je klincima na autoputu dosadno i možeš zapeti u gužvi bez izlaza. Za drugi dio vožnje kad su klinci budni planiram im kupiti neke nove igračke koje prije puta neće ni vidjeti tako da ih to zabavi na još neko vrijeme.

Eto, moj je savjet krenuti po noći, pričekati da djeca zaspu u krevetu pa ih usnule preseliti u auto i obavezno kopčanje u sjedalicama.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za drugi dio vožnje kad su klinci budni planiram im kupiti neke nove igračke koje prije puta neće ni vidjeti tako da ih to zabavi na još neko vrijeme.
    ovo ti je odlična ideja!!
    to ćemo i mi napraviti

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Ti Bože! Nismo jedini!!! :/

Kad nekamo idemo nosimo potkupljivače (slatkiše koje inače ne jede), igračke, cdeove, lutkice za prste (pa se mama glupira), i hiljade drugih gluposti. Sve pali prvih sat vremena, a iza toga... :/

Ovaj vikend smo bili kod mojih staraca na viksi (cca 40 minuta vožnje). Put do tamo protekao je ok, a zadnjih 5 minuta vrištanje.
    Kad smo išli nazad, Lovro je sam od sebe rekao: "Ljoljo nece pakati!" I srećica moja nije plakala... ali zato svako stajanje (semafor ili gust promet) bilo je: "Gotovo!! Doma smo!!"

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh da! I naš put do mora (u našem slučaju Zadar) mora proći bez stajanja. Inače nema povratka u sjedalicu.

Darko_D

Početno

ja sam isao sada od 3.-12.7 u Pirovac...
    Krenuli smo ujutro u 5.....Dora se malo probudila...malo je mrdala po sjedalici ...al je zaspala...spavala je sve dok nismo prosli Sv.Rok...probudilo ju je sunce....
    uglavnom put dolje...super...

put nazad --- PAKAO!!
    cendranje...vristanje...mokra u sjedalici kao da se kupala.....stajanje...umirivanje...nista nije pomoglo....

ne podnosi voznju od pocetka....cim ju zakopcam u sjedalici odmah mrda guzicom,nogama.....jednostavno ne voli bit vezana niti da dugo bude na jednom mjestu....

neznam kako je nauciti na sjedalicu....druga djeca cim se stave u sjedalicu za 10 minuta spavaju...al moja ne!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je samo zabavno kako svake godine izroni problem zvan "voznja do mora"

kao da mi ne mozemo imati problema, mi koji zivimo na moru... ili nigdje ne putujemo, ili na putu do kopna ne bi trebalo bit frke

salim se.

mi se oduvijek i uvijek vozimo u sjedalicama. ponekad netko radi frke. ali u globalu mogu reci da putujemo dobro. ali i cesto. u prosjeku svaki dan napravimo bar 40ak kilometara, jako cesto i puno vise. ovo kad se vozamo na blize relacije bude i po 7-8 puta vadjenje iz sjedalice i stavljanje natrag... nekad se bune vise - nekad manje.

ja bih, osobno, zaspala i prije nego izadjemo iz sela. klinci radije zaspu kad idemo do grada nego na dalji put. tad im je sve ful zanimljivo i ne daju se.

ako idemo jako daleko, trudimo se krenut u neko doba kad ce bar netko od njih zaspat. (lani smo na more putovali nocu i vracali se isto - o, da, i mi s mora znamo ponekad ic na more 8) ) veci klinci imaju obicno knjige za listanje, ovaj mali neku igracku koju davno nije vidio. makar nema nesto sto ce ga zabavit dulje od par minuta... ali ovi veci sjede u "gepeku" pa ih gleda i zabavlja se njima...

sve u svemu, nemamo nekih drasticno losih uspomena na putovanja...

a onaj mir i blazenstvo, kad nakon cendranja, vristanja, svadjanja i inog svi pozaspu - joj, tad bi mogli vozit bez problema, do rostocka ako treba...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Didi, koliko vidim po potpisu, starija curica ti ima 2 godine i vozi se u rodiju. Mi smo antunu kupili rodi sjedalicu tek kad je napunio 4, i ona je stvarno neudobna za spavanje. Mozda da ipak i nju stavite u sjedalicu nize kategorije, ako je mozete nabaviti/posuditi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, to sam i napravila, posudili smo od kumova njihovu staru, baš je malo i poderana ali će poslužiti svrsi... Rodi smo kupili malo nepromišljeno-preuranjeno - mislili smo ako sad kupimo još jedan priori za mlađu, opet onda brzo Rodi jer je starija malo robustnije građe, iako ona ima 16 kg i ramena su joj dovoljno po visini za Rodi, tj, pojas ide uredno tek malo iznad ramena (a valda 1cm) - svejedno mi je sad krivo i opet razmišljam da ipak uzmemo još jedan priori.
    Po dimenzijama paše u Rodi, ali po zrelosti baš i ne, malo nekad ratujemo oko prćkanja po pojasu i izvlačenja ruke, ali s druge strane, ona je to primila onako, kulerski, "sad sam ja velika cura pa imam i veliku sjedalicu, a seka je mala pa ima moju" .
    Anyway - na more putujemo s dvije sjedalice do 18 kg pa ćemo vidjeti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •