Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Ispadanje kose

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ispadanje kose

Znam da je normalno pojacano ispadanje kose nakon poroda, a i u proljece , ali bas ovoliko koliko meni ispada , cini se da nije!ocelavit cu!Ima li tko slicno isustvo , savjet...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskustvo imam, savjet nemam.
    Kod mene je trajalo skoro pa godinu dana nakon poroda.
    Prestalo odjednom, samo od sebe.
    Pazi da se kvalitetno hranis, pijes dovoljno, ostalo stvarno ne znam...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo svi u mojim dlakama. Tak je bilo i nakon prvog poroda i neznam kada je točno prestalo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li je to kod svake friške mame???? Ako je kad počne???

Moja kosa je još uvijek super..

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni kosa nije nesto ispadala previse, ali se zato nisam trebala brijat ispod pazuha niti po nogama barem tri mjeseca - uzele dlake odmor od rastanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se prva tri mjeseca nakon poroda kosa uopće nije mastila, niti je nešto posebno ispadala. To što se nije mastila znalo mi je dobro doći jer nekada ne bih stigla oprati kosu po 5,6 dana, a ono kao da sam ju jučer oprala . Ali i tome je morao doći kraj , pa sada već treći dan izgleda užasno masno, a znam i po cijele pramenove kose ostaviti na četki ili kada perem kosu. S obzirom da imam jako gustu kosu, za sada se još ne zabrinjavam, ali kao što je Zorana rekla - paziti na kvalitetnu ishranu!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni se isto odjednom kosa pocela jako mastiti i ispadati ko luda, negdje tri mjeseca nakon poroda. Prije tjedan dana sam se osisala nekih dobrih 10cm pa mi se sad cini da mi manje ispada, ili kako me je moj dragi muz "utjesio" - dlake su krace pa hrpica izgleda odmah manja.... Ne znam ali ipak se nadam da polako prestaje. Bilo mi je to i nakon prvog poroda, ali uopce se ne mogu sjetiti koliko je dugo trajalo. Sad uglavnom perem kosu svaki drugi dan, i sve ono mislim ako je dobro rasceslja pod tusem nece vise biti kad si susim kosu, ali svejedno ispada, najgorje mi je kad mi padne u grudnjak pa jadan Marko se mora probijati kroz moje dlake do svog rucka....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To s velicinom hrpice i kratkom/dugom kosom je i meni palo na pamet pa mi se sad ne da sisat , a i ne znam kako bih do frizera.U trudnoci su mi dlake po tijelu strajkale :D , a sad je opet sve po starom . Aj ,utjesile ste me... Zapravo , cini mi se da je pojacano ispadanje jedan od simptoma jake anemije .Sto uz krvarenje pri /nakon poroda i dojenje ne bi bilo cudno.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je kosa počela ispadati 3 i pol mjeseca nakon poroda, što znači da mi ispada već 2 tjedna. I to toliko da sam već ozbiljno zabrinuta - doslovno se linjam. Iskreno se nadam da je to normalno nakon poroda + proljeće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

19 mjeseci kasnije i jos mi kosa otpada Srecom pa je imam puno :D

To je za poluditi koliko otpada da kad se okupam ne izadjem iz kupatila narednih sat vremena jer dok je osusim uzme mi sto godina da onda sve pocistim od silne kose
    S Annabel je to trajalo oko godinu dana i samo od sebe prestalo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni evo nakon skoro 2 godine još otpada
    ( i sve ostale dlake na tijelu)
    još nisam ćelava

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se ispadanje smanjilo par mjeseci nakon što sam dobila mengu (9 odnosno 13 mj. nakon poroda). Valjda se onda hormoni vrate skroz na normalu, a vlas ispada par mjeseci nakon što "umre". Zato i počne ispadati tek mjesec-dva nakon poroda.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nakon prve trudnoće i ja sam doslovno mislila da ću oćelaviti. Kada bi prala kosu svaki put se sifon začepio. I svuda po stanu je bilo moje kose. Onda sam počela piti od NW nešto za jačanje kose I opadanje se smanjilo. Poslije druge trudnoće pila sam i dalje Prenatal i kosa mi je i onda otpadala ali puno puno manje.

Samo bez panike, nitko neće oćelaviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je strasno padala kosa nekih sest mjeseci. Sada je sve super. Nadam se da ce tako ostati i dalje :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se kosa prije trudnoce strasno mastila i opadala.
    Kad sam ostala trudna, osim sto je postala grublja, ni jedan vlas mi nije pala s glave.
    Negdje 4,5 mjeseci nakon poroda mi je pocela opadati. cetka je uvijek prepuna kose, a o stanu da ne pricam.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mom jastuku je potrebna opaka depilacija nakon spavanja

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaja, krepala sam od smijeha!!!!!!!! :D :D :D :D

Znate kaj je najgore? U ovim prvim mjesecima nakon poroda (barem mojim) samo istinski uživam u svojoj kosi (baš sam si super!!! :D )! Tijelo mi je malo žmehko i to me nervira!! :? E a onda će mi tijelo malo očvrsnuti (valjda :? ) a kosa će mi otići vrit!!!

I kako sada da jedna žena bude zadovoljna????

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    I kako sada da jedna žena bude zadovoljna????
    Čuj, tjedan dana prije poroda bila sam u jednoj trgovini i tako srela jednog poznanika koji ima pozamašan trbuh pa smo si uspoređivali trbuhe. Nakon nekog vremena, ponovo smo se sreli. Pita on: "A di je trbuh?"
    "Eno ga u autu!" - kažem ja.
    "Uffffff, kad ću ja tako nešto moći reći" - reće jaaaako tužno.
    NEĆEŠ MOĆI NIKAD!!! Beljljljljlj :D

Eto vam muški jedni. Nama otpadaju kose, kičme, noge, ali i trbusi!!! He, he

Hanna

Početno

Meni je kosa počela ispadati 3 i pol mjeseca nakon poroda, što znači da mi ispada već 2 tjedna. I to toliko da sam već ozbiljno zabrinuta - doslovno se linjam.
    Isto ovako, ali znam da je to na hormonalnoj bazi jer tokom trudnoce kosa ne ispada tako puno, lali zato poslije se sve "nadoknadi".
    Proci se

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MŽ kosa pojačano otpada kad mali sisavac pojačano sisa. Vjerojatno je prolaktin ključna stvar.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, Dora sad ima malo više od 5,5 mjeseci i opadanje kose se vidno smanjilo. :D

Uf, stvarno sam sretna što imam turbo gustu kosu jer bih u protivnom morala nositi kape i vlasulje

matkonika

Početno

Meni je prije kod ispadanja kose dosta pomogao Receptov šampon i losion protiv ispadanja. Sada sam ga ponovo kupila jer mi je kosa ponovo počela ispadati.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas mi je bilo stvarno neugodno!
    izlazim iz vode a po ledjima mi toliko kose da se moze dobra perika napraviti.
    pocelo je 3 mjeseca nakon poroda izaista se nadam da ce uskoro prestati.
    jos me i Fran poceo cupati za kosu, tako da bi zaista mogla ubrzo ocelaviti.

Kaja vec 100 godina ti se spremam poslati pp, ali nikako da to i ucinim!!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    MŽ kosa pojačano otpada kad mali sisavac pojačano sisa. Vjerojatno je prolaktin ključna stvar.
    To sam i ja primijetila. :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

evo da vam se i ja uklopim u raspravu u opadanju kose posto sam i ja sama friška mama a k tome i frizer pa da objasnim zašto ta promjena...
    inače hormoni u trudnoči djeluju na tijelo tako da se cijelo tijelo usredotoči na plod tj ne bebicu pa se ne bavi previša sa nama tj sa promjenama koje se trebaju inače odvijati u tijelu (doduše to nije pravilo kod svih ali je prisutno kod večine)...
    pa kad se jednom bebolino odluci izac na svijetlos dana onda nakon jedno otprilike 2-3 mj hormoni kreču u ophodnju zanemarenog tijela pa kreče nadoknada padanja kose pucanja noktiju ljuštenja kože malih mitesera itd.....
    jer inace kad je sve u regulari tijekom godine nam kosa pada u par navrata a ovako je 9mj stagnirala pa treba nadoknadu tak da sad sve friške mame izgledamo koda su nas ozračili heheheh ....
    tako da bez brige mama moje sve bu to sijelo na svoje tijekom godine dana

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prije tri tjedna bila na UZV pregledu kose i vlasišta. Ispalo je da mi kosa ne diše i da imam stresan korijen. Dobila sam šampon i kapi koje trebam utrljati u vlasište: RougjHair Activ (dosta košta!!!)

Odmah nakon prvog pranja (pere se svaki treći dan) kosa je počela još više padati, ali sada nakon već više od 6 pranja, puno manje pada.

Ja se s tim problemom mučim već dvije godine s malim poboljšanjima i ponovnim pogoršanjima. Pila sam Merz, radila preglede štitnjače, prala kosu sa posebnim šamponima za jačanje i rast, probala sve moguće i evo ovo je prvi pomak na bolje. Za tjedan dana imam kontrolu pa ćemo vidjeti jel se nešto promijenilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

F. ima 5 mjeseci i meni pocela strasno opadati kosa prije nekih mjesec i pol. Danas sam bila kod frizera i ona mi je rekla da bih trebala uzimati B-vitamin. Sad sam se zbilja zabrinula, pokazala mi je i gdje mi je tocno opalo jako puno kose sto ja nisam bila ni vidjela prije - negdje na "zaliscima", sa strane cela... Uf, bas sam nesretna

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Masha prvotno napisa
    F. ima 5 mjeseci i meni pocela strasno opadati kosa prije nekih mjesec i pol. Danas sam bila kod frizera i ona mi je rekla da bih trebala uzimati B-vitamin. Sad sam se zbilja zabrinula, pokazala mi je i gdje mi je tocno opalo jako puno kose sto ja nisam bila ni vidjela prije - negdje na "zaliscima", sa strane cela... Uf, bas sam nesretna
    masha, i meni su zalisci bili doslovno oćelavili, jako sam se bila prepala, ali ne brini, zaista ti se sva kosa obnovi u prvoj godini nakon poroda, izraste nova kosica ja sam pila željezo i koristila vichiyev šampon protiv ispadanja kose.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sutra odmah trcim u ljekarnu po taj sampon!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Masha prvotno napisa
    Sutra odmah trcim u ljekarnu po taj sampon!
    kad sam ga počela koristiiti, stvarno mi se smanjilo ispadanje kose - e sad ne znam da li je to zbog šampona, ili bi mi ionako u tom periodu prestalo već tak jako ispadati...u svakom slučaju probaj, meni je taj šampon bio super. imaš i neke ampule koje idu uz njega ako hoćeš, pitaj u ljekarni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto tako izgubila gotovo pola kose, pogotovo nakon drugog poroda. Koristila sam sve, ali ništa nije pomagalo. Stalo je oko 9 mjeseci nakon poroda kad sam dobila menstruaciju.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i ja se linjam a nisam 3 god!!

uzas!

koliko sam skuzila po postovima linjanje prestaje spojavom prve menstruacije jel tako?i sta onda krene rasti druga?sta onda bum imala 2 frizure.jednu dugu-staru i jednu kratku-novu ? :? nadam se da ce se izjednacit u duzinama

off topic- Luciana curke su ti bomboncici

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja kao sumanuta skupljam dlake po kući. Opada mi kao luda, a i Viktoru opada paperje, tako da se porodično linjamo. Ali zarekla sam se da se neću šišati, pa makar imala samo 3 duge dlake.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam plačući pošla frizerki koja mi je savjetovala neke ampule,ali je rekla da se prvo kosa mora obnoviti iznutra pa da pijem neke tablete baš za kosu,zaboravila sam kako se zovu,ali tražite u apoteci nešto za jačanje kose.Sretno meni je moja opet narasla :D ,čak su se zalisci skroz popunili

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

srećom prestane i prije prve menstruacije, inače bi ja furala skinhead-look.
    ono linjanje u pramenovima je prestalo nakon dva-tri mjeseca, a zašto - ne znam.
    svežite rep ili se ošišajte ful kratko i nemojte obraćati pažnju.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kosa mi je počela opadati u pramenovima kada je bebač imao 3 mj.Već sam tražila perike.A onda,kada je bebač napunio 5,5 mj. uz isključivo dojenje ja dobila menstruaciju i sada kosa puno,puno manje opada.U trudnoći i poslije poroda nastavila sam piti prenatal i sada vidim da kosa dolazi k sebi..

--------------------------------------------------------------------------------------
    Martin,01.11.2004.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zara će skoro 2 godine, a meni kosa još uvijek užasno ispada A tek "mlade", ... strše na sve strane. Mislim da to ima veze s dojenjem, pa dječica nam isčučaju ono najbolje iz nas

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni isto kosa pada u pramenovima i obavezno nakon svakog pranja kose zaštopam kadu :/ ,da sve bude još gore i Vjekaču pada kosa tako da ujutro kada se probudimo ne znam čijih dlaka ima više.O svojoj masnoj kosi ne želim ni pričati!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="gloria"]

i sta onda krene rasti druga?sta onda bum imala 2 frizure.jednu dugu-staru i jednu kratku-novu ? :? nadam se da ce se izjednacit u duzinama

quote]

Kod mene upravo ovako.Raste nova kosa koja je sad dužine nekih 12 cm i ima je užasno puno. Sve strši i kovrča se. Ono malo stare što nije ispalo je duže i dođe mi da se ošišam na kratko. Zato sam kupila peglu pa je izravnam da se nekako te dvije frizure stope u jednu. Sve u svemu užas živi. Kad bi rodila još jedno mislim da bi bila ćelavica.
    Gloria, od mojih cura.

lidac2004

Početno

ja se bas ovaj tjedan idem sisati na kratko jer ne mogu vise trpiti rep,boli me glava vec od raznoraznih gumica i kopci....

jel' neko zna kako se zovu te tablete za jacanje kose?

dobila sam menstruaciju ali i dalje pada,mozda bas zbog toga sto mi je stalno u repu?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    mozda bas zbog toga sto mi je stalno u repu?
    meni je padala kosa kada sam je visoko vezala u rep...cak me i glava bolila na tom mjestu gdje je gumica...

sada mi ne pada, al sada vidim da je moguce i nekoiliko mjeseci poslije poroda :?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa da, pocne opadati nekoliko mjeseci nakon poroda i obicno traje nekoliko mjeseci katastrofe, a onda stane.. :/
    najbolje se malo osisati kad krene opadanje.

lidac2004

Početno

kupila sam fitoval sampon i losion protiv ispadanja kose.
    ima li ko iskustva sa tim proizvodima?

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo jednog recepta koji mi je dala frendica, a njoj frizerka: 1 dcl ricinusova ulja, 1 dcl parafinskog ulja, 1 dcl maslinovog ulja se pomiješa i stavi na kosu dva-tri sata prije pranja. Kosa se normalno opere, a zadnje se ispiranje napravi s čajem od korijena koprive. I tako dok ne prestane padati... Ja sam neki dan to izvela, ali bez čaja jerbo nisam imala koprive u blizini i sad mi se čini (ili je to autosugestija) da manje pada. Mekša je u svakom slučaju 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na Cybermedu dermatolog preporuča i dosta hvali šampon protiv ispadanja Anaphase i losion za dan i noć od istog proizvođača. Koga zanima virnite malo na njihovu stranicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S obzirom da sam stalno kukala na zaštopanu kadu i lavabo, javljam sretnu formulu protiv ispadanja - šišanje.

Ošišala sam se na kratko i preporodila sam se.

Druga bitna stvar - rep što rjeđe nositi ako kosa ispada, od repa je kosi još samo gore. Znam to dobro, dvije godine sam stalno nosila rep i vlasi su mi se neprirodno stanjile na sredini glave. Frizerka je stalno urlala na mene zbog repa al meni je to bilo najpraktičnije pa se nisam dala.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isprobala sve i svašta, no došla sam do zaključka da je ispadanje kose normalno poslije poroda i pogotovo ako dojiš. :/ Meni je počelo s Fionina tri mjeseca i završilo s otprilike šest i iako sam mislila da ću oćelaviti, kosa mi izgleda točno kao i prije. 8)

lidac2004

Početno

Citiraj SUNCE prvotno napisa
    S obzirom da sam stalno kukala na zaštopanu kadu i lavabo, javljam sretnu formulu protiv ispadanja - šišanje.

Ošišala sam se na kratko i preporodila sam se.

Druga bitna stvar - rep što rjeđe nositi ako kosa ispada, od repa je kosi još samo gore. Znam to dobro, dvije godine sam stalno nosila rep i vlasi su mi se neprirodno stanjile na sredini glave. Frizerka je stalno urlala na mene zbog repa al meni je to bilo najpraktičnije pa se nisam dala.

sisala se i ja skroz na kratko i sad sam se preporodila.....

kosa mi je vec bila katastrofa i od ispadanja i od repa....

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

aj jos samo ubacite slike da vam vidimo zurke i postanite necija inspiracija :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ho-će-mo fo-tke!!! ho-će-mo fo-tke!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •