Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: dojenje sa hipotireozom štitnjače?

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno dojenje sa hipotireozom štitnjače?

nisam vidila da se pisalo o ovome pa eto otvaram novi topic...

u 5mjesecu sam trudnoće, prije 4god sam operirala štitnjaču, (imala sam dugo godina problema sa hipertireozom)
    odstranili su mi cijeli jedan režanj i pola drugoga, tako da sad pijem nadomjestak hormona odnosno euthyrox što znači da imam hipotireozu.
    cijelu trudnoću mi hormoni nisu dobri, TSH je visok, ostali su u redu.
    nikako ga ne mogu stavit u normalu.

mene zanima da li ću ja uopće moći dojiti ukoliko mi hormoni ne budu u redu i kakve posljedice mogu ostaviti na bebu?

gin, mi je rekao da se savjetujem sa endokrinologom, s njim nisam puno razgovarala a do nje je nemoguće doći jer je žena stalno odsutna.

ako je netko imao slična iskustva neka se javi!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trenta, pogledaj malo tekst koji se krije iza ovog linka

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=240&Show=2039

sigurno ce ti se javiti mame koje su imale slicna pitanja, i dojile uz poremecaj rada stitnjace, ima ih na forumu

mislim da je poanta da razgovaras sa endokrinologom, mozda i sa vise njih

sretno

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

emily hvala na linku!

mame javite se sa svojim iskustvima!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni je hipotireoza dijagnosticirana u 7. mjesecu trudnoće. Od onda pijem euthyrox 50 i svi hormoni štitnjače su mi OK. Mali mi sada ima 8,5 mjeseci, cijelo vrijeme ga dojim. Pedijatar na Sv. Duhu je rekao da smijem piti Euthyrox i dojiti, a isto su mi rekli i moja doktorica opće prakse i endokrinologica.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hipotireoza dijagnosticirana 3 mjeseca nakon poroda. odonda pijem euthyrox 50 mg dnevno i normalno dojim već 3 godine

obavezno pronađi dobrog endokrinologa!
    ja uvijek preporučam svojega dr Žmiru s "Vuk Vrhovca" jer mi je spasio dojenje i strašno je mama & child friendly
    također obavijesti i pedijatra da piješ euthyrox, možda će željeti kontrolirati povremeno djetetovu krvnu sliku.

inače, hipotireoza nije nikakav problem što se tiče dojenja, jer piješ hormone koji ti ionako fale.
    puno veći problem je hipertireoza, jer se tada piju supresori hormona, a oni bi kod djeteta koje doji mogli smanjiti njegov normalan rad štitnjače.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i puno se pisalo o ovome, ima barem 5 topika na ovu temu.

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i puno se pisalo o ovome, ima barem 5 topika na ovu temu.
    ...stvarno sam izlistavala topice i našla sam jedino o hipertireozi, možda nisam bila temeljita, ajd nemojte me sad grditi!

hvala na savjetima,
    ja sam u zadru i ode ima par endokrinologa koji su koma, pravoga nema, jedino mi preostaje se raspitati po privatnim poliklinikama.
    ima jedna super doktorica u šibeniku i ona mi je jednom nakon operacije rekla da ću moći bez problema dojiti dok ostali baš i nisu bili za.
    jedino da se uputim opet put šibenika...

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bok, mame!

Evo, ja upravo surfam i tražim simptome hipertireoze, pa se razveselih kad vidjeh ovaj topic.

Da li mi netko može reći da li imam problema sa štitnjačom ak imam sljedeće simptome: stalno imam osjećaj kao da me netko drži za vrat (a nije MM ), tj. osjećam gušenje u donjem dijelu vrata, odmah ispod adamove jabučice. Osjećaj je kao da mi je korijen jezika priljubljen na nepce, pa ne mogu normalno ni disati ni gutati. To osjećam već 2-3 dana, ali već mjesecima unazad osjećam povremeno škakljanje u grlu koje kašalj ne uspjeva riješiti, zatim povremenu tupu bol u grlu i otežano gutanje.

Da li je netko imao ovakve simptome i jel bi to bila štitnjača?

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

leina mama, moguće je da ti je to štitnjača,
    meni je znao biti osjećaj kao da me nešto guši (a nije MM), pritisak na glasnice, bio bi mi napor govoriti i ona najgora kratka oštra bol.
    tako nekako...
    odi na pregled pa si mirna!

to je na žalost postala vrlo česta bolest današnjice...
    ja imam problema od 15god.

sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •