-
a malo lošija strana platnenih?
ja sam mama jednog preslatkog dječačića od 2 godine koji je još u pelenama (jednokratnim, jer sam za platnene čula tek nedavno), ali drugo nam je dijete na putu i htjela bih svakako početi s platnenim. Pohvatala sam dosta informacija na forumu i još uvijek mi nisu neke stvari baš načisto. Npr.
1. koliko platnene pelene zaista upiju, koliko je dijete mokro?
JUČER SAM MALOG UMOTALA U TETRU I KAD SE POPIŠKIO BIO JE POTPUNO MOKAR ISPOD ZAŠTITNIH!!! je li to i s modernim pelenama tako?
2. je li dovoljna temp. za pranje 60 stupnjeva, vidjela sam kod kolegice da su joj pelene pune fleka od kakice, je li to dovoljno higijenski?
3. je li tko od vas imao problema s osipima u platnenim?
4. čula sam da u dm-u ima nekakvih zaštitnih gačica. Je li tko kupio?Cijena?
Molim pomozite, nekako me cijela ideja o platnenima ipak previše vuče, pa da krenem u nabavku što prije...
-
livac,
Svakako je osjećaj mokroće s platnenima sasvim različit od "suhoće" jednokratnih pelena. Ali to uopće nije problem. Bebama to u principu ne smeta, a pomaže ranijem odvikavanju od pelene.
Mi smo imali pelenski osip u jednokratnim pelenama koji je prošao tek nakon što smo počeli koristiti platnene pelene.
60oC je sasvim dovoljna temperatura za pranje. Flekice nisu ništa strašno, ali ako pelenu staviš "pržiti" na sunce, flekice nestaju.
-
Za suhocu se mozes odluciti i za poketice npr, FUZZY BUNZ sa gornjim slojem flisa (posebnog) pa je beba suha, ako te to muci!
-
Što se tiče flekica, ja neki dan stvaim pelene van sušiti, ali više nije bilo direktnog sunca pa nisam očekivala neko izbjeljivanje flekica. A kad tamo sve otišlo
Btw. ja kad sušim vani sušim na onom stalku pa unutarnju stranu pelena okrenem prema van. Ali na moru imam štrik pa me zanima ako ih objesim s kvačicama hoće li mi sunce malo izbijeliti i vanjsku, šarenu stranu pelena?
-
Mi smo u platnenima od prvog dana. Zimi je super staviti ih na radijatore, daje potrebnu svježinu u sobi; ljeti ih sušimo vani na balkonu, najbolje na suncu. Neke fleke ostaju ali se čini da su više od Pavlovićeve kreme.
Zaštitne gaće sam kupila zajedno sa pelenama a naknadno veći broj u Kamaris dućanu.
Ako ikako možeš, suši ih u sušilici; isperi ih odmah i stavi u kantu (najgore je kad te navečer u kadi dočeka sila pelena za ispiranje); rabi samo tekući deterdžent+ocat sa par kapi eteričnog ulja.
Platnene su zakon 8)
-
I mi smo se pitali što kad je beba dugo mokra tj po noći i nabavili pelenu koja ima poseban sloj koji drži suhu guzu. Preko dana koristimo normalne i češće presvućemo.
Osip je imala u jednokratnim pelenama, sada više ne.
-
sandra, kakva vam je to pelena i gdje ste je nabavili?
-
meni su odlične mother ease, a ove koje pitaš su one size dry mother ease. Naručala sam ih preko interneta.
http://www.mother-ease.com/
-
Sandra, svako koliko vremena ih mijenjaš preko noći?
-
1. koliko platnene pelene zaista upiju, koliko je dijete mokro?
JUČER SAM MALOG UMOTALA U TETRU I KAD SE POPIŠKIO BIO JE POTPUNO MOKAR ISPOD ZAŠTITNIH!!! je li to i s modernim pelenama tako?
ja bih rekla da je sva sreca da se m. skinula iz pelene sa 2 godine jer do te dobi dijete stvarno vec piski velike kolicine tekucine pa s platnenima i nije lako. medjutim ona jednako tako u toj dobi upravo zahvaljujuci platnenm vec imala jako dobru kontrolu mjehura tako da je piskila svakih nekoliko sati nakon cega bih joj promijenila pelenu pa ne bih niakko rekla da je dijete mokro.
2. je li dovoljna temp. za pranje 60 stupnjeva, vidjela sam kod kolegice da su joj pelene pune fleka od kakice, je li to dovoljno higijenski?
flekice ponekad ostanu, za to je najbolji lijek sunce (tko ima mogucnosti susenja na balkonu ili u vrtu) te ocat. da je nehigjenski, ne bih rekla. ako procistas kakvi se sve stetni sastojci nalaze u jednokratnim pelenama lako ces se odluciti za pokoju flekicu...
3. je li tko od vas imao problema s osipima u platnenim?
ne, ali smo imali gadne osipe u pampersu u rodilistu
4. čula sam da u dm-u ima nekakvih zaštitnih gačica. Je li tko kupio?Cijena?
ako pelene nisu all in one, onda svakako moras kupiti zastitne gacice, inace ce ti dijete stalno biti mokro.
-
Ne mijenjam preko noći. Oko 22 h stavim i promjenim tek ujutro oko 7.30.
-
Majda se naučila (barem ja to mislim) i po noći ne piški. Ujutro se popiški a ponekad znam skinuti pelenu nakon cijele noći i vidjeti da je suha.
-
ja isto uopce nisam mjenjala po noci ali prvo zato sto je bila beba, a one ne proizvode toliko velike kolicine tekucine, a kasnije, i to vrlo, vrlo rano, cini mi se prije navrsene godine dana, je isto imala suhu nocnu pelenu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma