-
Trebam malo ideja
Naručili smo kut (dvosjed + damski) na prugice u tri boje, bež, čokolada i svijetlo plava. Naslonjač čini 10-tak velikih jastuka boje čokolade. Fenomenalan je! Regal na zidu, odnosno regal - polica sa staklom je od drva svjetle, sivkaste boje. Zidovi su bijeli.
Sada se mučim oko odabira boje zavjesa i tepiha. Baš nemam ideje, a htjela bi da budu pravi dekor i neka boja kontrast gore navedenim.
Imate kakvu dobru idejicu????
-
daj metni fotke, ovak je jako teško....
-
Bi rado, ali namještaj je naručen i moramo ga čekati duuuugih 50 dana!!!
-
ha, onda naranđasta, žuta? jel voliš tople boje? nemoj samo pretjerati. moj savjet je da stvari koje ne misliš brzo mijenjati staviš u neutralnoj svjetloj boji - to je vjerojatno bež, obzirom na trosjed. tak staviš zavjese, a onda obojaš zid u neku ludu boju. kak ti je velika soba? i koje boj je regal?nisam baš skužila, jel sirovo drvo ili sivo?
-
Ja sam prvotno mislila jedan (manji) zid obojati u tamnije crvenu. Ta mi je ideja otpala jer ne odgovara uz novi namještaj. I ostavila me bez dakljnjih ideja!
Volim tople boje, i jako želim nešto ludo, posebno u stanu!
Regal nije klasičan već one police što dolaze samo na zid. Drvo je sivkasto!
-
a zašto crvena ne bi pasala :? ali ne previše tamna. hoćete imati slike po zidu?
-
a zid u boji bijele kave?
ja sam svoj dnevni obojala u takvu boju i super mi je. ne mogu ni zamislit da je opet sve u bijelo.
šta tek košta? obojiš, ako ti se ne sviđa za par mjeseci opet prebojiš! 8)
-
pojašnjenje, jedan zid je u drugoj boji i to onaj na koji je naslonjač - ostalo je u bijelo.
-
U užem krugu smo ostavili Naranđasto - crvenu boju i boju lavande???
Kja je adekvatnija i ugodnija za dnevni prostor? Koja je bolji izbor?
-
meni se jako svidja ciglasta boja. Mislim da bi ti isla uze cokoladnu i bez, a moglo bi i uz plavo.
-
vazno ti je da dalje ne krenes sa tamnim bojama. Ciglasta bi na dala nekakvu toplinu domu.
-
da, i ja nekako više vučem ciglastoj!
-
koliko sam primetila, kod odabira boja, profesionalni enterijeristi biraju da se boja zida slaze sa tepihom, ukoliko tepih nije previse taman. . Ja bih birala tako.
Ovde imas savete oko odabira boja.
http://interiordec.about.com/od/colo...hoosecolor.htm
http://www.seemydesign.com/livingroo...olor/index.htm
a ovde mislim da imas ono sto ti treba. Mozes online isprobavati i igrati se kombinacijama modela i boja namestaja, zidova, tepiha..
http://www.seemydesign.com/app/RoomC...A5C54A54392409
-
Toplo narandjasta ili krem boja. Neznam gdje stanujes ali u centru Kaptol ima jedan ducan koji ima tepihe koji su se meni strasno dopali, radjeni su od malih komadica antilopa. Tamo imaju i svakako materijale za zavjese. Mozda bi dobila inspiracije ako bi malo prolistala po starim ELLE Dekorima i sl. casopisima, zbilja ima ljepih interijera.
-
Čuj već imaš puno boja, bež, čokoladu, sv. plavu i sivkastu. Ubaciti sada još nešto mi se čini pretjerano. Ja bih zid na kojem je regal ofarbala u čokoladnu (ako imaš hrabrosti), a ostale u svje. plavo, dok bih tepih u bež boji. Samo moraš potrefiti iste nijanse kao na naslonjaču. Ili tepih neka bude svje. plavi, a ostali zidovi bež. Zavjesa imaš super izbor u Kiki koje su do kraja mjeseca na akciji i besplatno šivanje. Čak bi mogla naći super zavjesa od organze u ovakvoj kombinaciji boja kao što je naslonjač.
-
i meni je plavo-krem kombinacija jako lepa.
A da mozda probas tepih golubje plavo, i zid u istoj boji? Ta ce ti boja uklopiti i boju police a ide sa cokoladnim. Time ce ti plava preovladavati u sobi i bice neki sklad, a onda detalje tipa: jastuci, lampe, itd...mozes nastaviti u tim smedjim tonovima.
Zavese bih stavila krem, a mozda da dodas i zastore-cokoladne.
Ili: umesto te golubje plave, boju visnje? Pa onda one preostale zidove u bez. Moja sestra je ofarbala svoju sobu u bordo, i stvarno moram priznati, deluje otmeno. A bila sam skeptik.
Bas me zanima sta ces uraditi
-
Ma nemoj plave zidove. Ja ih imam u spavaćoj sobi i tamo su dobri, ali to je prehladno za dnevni boravak.
Bolje stavi suncokret žutu boju na zidove. Žutim i plavim jastucima upotpuni kauče. Prostorija će biti topla, svjetla, aktivna. Možeš dodati još plavih detalja(lampica, vaza, ...) da upotpuniš dojam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma