-
ja ne mogu reci da sam fanovac niti jednog niti drugog.
ali hvala svima sto su napisali korisne knjige.
juul mi je bio super u smislu kao jedna potvrda da sam na dobrom putu. sears mi je praktican jer ima web stranice pa svako malo kad imam neku nedoumicu (u vezi dohrane, odvikavanja od pelena i sl.) odem i uglavnom nadjem pametnih prakticnih savjeta. jest "instant" i americki ali ta njihova prakticnost po meni i jest njihova dobra strana.
ja volim puno citati, a narocito o bebama, djeci, odgoju i roditeljstvu i ne mogu reci da postoji i jedna knjiga koja me nije na neki nacin obogatila. drago mi je cak i da sam procitala ginu ford i slicne autore jer sam barem nakon tih knjiga znala da sigurno necu nikada postupati s djetetom prema takvim preporukama.
i tako...kao roditelja koji u stvarnom svijetu nije imao nikakav uzor (moji roditelji su se sluzili poznatim "ferberovskim" metodama) sve me to na neki nacin oblikovalo i pomoglo mi da kako netko prije rece "otkrijem samu sebe" i naravno jos uvijek se otkrivam. i jos uvijek uzivam sve citati.
ali sto sam duze roditelj, manje se fasciniram tudjim uvidima o istom. dok sam bila trudna sa prvim djetetom doslovce sam gutala svu mogucu literaturu i sve mi je bilo novo i zanimljivo.
sada sve manje vjerujem drugima, a sve vise sebi, ili jos bolje nama - mojoj kceri, mm-u i meni.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma