-
jane problem!molim pomoc!
bas sam bezveze.na portalu i forumu uvjek nadjem savjete i potporu a stignem napisati nesto tek kad trebam savjet.
evo kako stvari stoje:
juce sam na pikniku ustanovila da mi prijateljica veze svoju 4,5 mjesecnu bebu nepravilno u avto sjedalicu a samu avto sjedalicu naopako u auto!! umalo nisam poludila. beba se vozi u smjeru voznje!!! prvo je upozorim da joj je beba napako vezana u sjedalici (kaisici ispod ramena ako me razumijete!!) i bi joj neugodno..hm... eh za naopako obrnutu as je mm napomenuo da nije to pravilno zar im tako pise u uputama, ajmo okrenuti eto vam naljepnice da se to nesmije....mi je htjeli prkopcati kako treba kad ono ne ide!!! prekratki im pojasevi u autu!!!
imaju jane as, nekakvu sto se slozi u kosaru a auto im je hyndai. ima li iko iskustva sa tim?
danas me je zvala i hoce da kupi novu as od 9kg do 18 a bebac joj nema ni 7 kila niti sjedi.
da kad smo kod toga.koje sve parametre treba beba ispuniti da moze u vecu as. nasa ima nesto preko 8 kg, 6mjeseci ali bogami ne sjedi sama.do kada treba cekati?
molim za savjete!
-
Super da ste reagirali. Posljedice bi mogle biti kobne da je sjedalica bila u smjeru voznje i da je doslo do sudara.
Kaj se tice "prekratkih" pojaseva i jane sjedalicama, s tim smo vec imali iskustva. Al rjesivo je uz veliki napor.
Imas pravo da je puno prerano da beba ide u sjedalicu prema naprijed i stoga treba ovu koju imaju postavit kak se spada.
Ono kaj ce trebat je barem dvoje, po mogucnosti troje ljudi (nama je trebalo troje da uglavimo jane).
Objasnit cu ti proces posto je sljedeci pregled u zg tek krajem devetog mjeseca (bit ce vjerojatno jedan u zadru u osmom, jedan u puli u sedmom i jedan u rijeci pocetkom devetog).
Proces je sljedeci (vidi i upute na http://www.jane.es/archivos/manuales...Matrix_Pro.pdf):
Prvo provucite pojas vozila kroz sve utore kak veli proizvodac, znaci tamo dole "ispod nogu bebe" donji dio pojasa ide ispod sjedalice, provucen kroz za to namijenjene utore sa svake strane, dok se gornji obmota oko naslona i takoder provuce kroz za to predvidene utore, te ukopcajte pojas u vez u sjedistu. Da biste ovo postigli, sjedalica ce trebati biti vjerojatno u prilicno okomitom polozaju i vjerojatno ce je netko morati dobro utisnuti u sjedalo dok drugi ukopcava pojas.
Kada je sve provuceno i pojas zakopcan, ako je sjedalica preokomita (naslon bi trebao biti na oko 55 do 60 stupnjeva u odnosu na tlo kod starije bebe kao sto je ova) onda trebate povuci donji dio sjedala, onaj koji je kod naslona, prema gore, dok ne postignete primjeren nagib naslona.
Odmah upozoravam da cete se dobro preznojiti pa predlazem da se ovim zadatkom pozabavite ranim jutrom, kada jos nije prevruce i kada jos niste previse zivcani. Takoder, nemojte to pokusavati s djetetom u sjedalici i roditelji se trebaju pomiriti s tim da ce sjedalicu, kad je jednom namjeste, ostavit da se ne mrda i nece je htjeti vadit van osim u slucaju apsolutne nuzde. Dobra strana svega ovoga je da kada je ucvrste, zato sto je pojas vrlo kratak, sjedalica ce biti kao zacementirana i nema sanse da ce se razlabaviti. Jedino sto ce trebati pripaziti je da ako s vremenom sjedalica sklizne u okomitiji polozaj nego sto je to primjereno, da je ponovu spuste tako da povuku donji dio prema gore.
-
Mi imamo BebeConfort Creatis i Renault Lagunu iz 1998 i ista stvar nam se dogodoila, pojas je prekratak. Izvukli smo ga do krajnjih granica, ali smo uspjeli. . . :D Dok recimo u tatin Megane stane bez problema. Valjda u to doba moje Lagune nije bilo takvih sjedalica pa nisu radili duge pojaseve na straznjem sjedalu :/
-
najljepsa hvala za brz odgovor ali smo nasli bolje rjesenje od ovih uglavljivanja sjedalice silom.nasli smo mamu i bebu koja je upravo prestala koristiti maxi cosi cabrio i dobili je na posudbu!!jupi!
osjecam se se super!
mama vlasnica jane je danas otisla u prodavnicu gdje je kupila sjedalicu i zamolila prodavacice da upozore roditelje na moguce poteskoce!
jos jednom hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma