Sada sam u 32 tjednu trudnoće i užasno sam zabrinuta što sam do sada imala barem 12 UZV-a, a trudnoća je i više nego normalna.
Počela sam se brinuti kada sam upravo na Rodinim stranicama pročitala istraživanja kako je UZV štetan i da se u cijeloj trudnoći preporuča max. 3 UZV-a, što su u konačnici potvrdile xy žena nakon što sam ih pitala koliko su UZV one prošle tijekom cijele trudnoće - odgovor je uvijek bio isti - 3 puta.
Ljuta sam na svog ginekologa, ljuta sam jer moju trudnoću prati isključivo preko ''monitora'', ne sjećam se da li mi je ijednom dotaknuo stomak. Najjači je bio kad mi je rekao da dijete ''stoji'' okomito, tj. da mu je glavica nešto iznad mog pupka, ja sam se samo nasmijala i rekla mu da za to nije potreban UZV, da sama mogu osjetiti u kojem je položaju moje dijete.
Inače nikakvih ostalih detalja o samom bebaču ne znam. Ništa mi ne govori, niti koliko je teško i slično (uvijek kaže; ''to će mo sljedeći put'').
Zadnji put na pregledu prije 15 dana požalila sam mu se da imam stalnu potrebu za mokrenjem. Ni pet ni šest prepisao mi je ni više ni manje nego antibiotike ''Cefaleksin''. Antibiotici u trudnoći, samo tako :shock: bez da se prije napravi urinokultura. Rekla sam no way i na vlastiti trošak napravila sam ne jednu nego dvije urinokulture i ispale su negativne. Tek poslije nakon razgovora sa mojom doc. opće prakse došli smo do toga da mi se stomak prilično naglo spustio, pa sam zato odjednom počela osjećati česte potrebe za mokrenjem.
Htjela bih ići privatno i osobno se uvjeriti da je sa mojim bebačem sve ok, jesu li mu svi organi na broju, ima li sve prstiće na rukama i nogama, ali opet me strah ozračiti ga još jednim UZV-om.
Što mislite o svemu? Da li da ''opomenem'' mog gina što mi je tolike UZV radio bespotrebno? Da li da mu kažem da nisam popila antibiotike jer sam bila negativna, i zašto me prije nije dao testirati, nego mi je tako olako dao nešto što može naštetiti mojoj bebi, kao što uostalom piše i na uputstvu: POSEBNA UPOZORENJA-''PRIMJENA CEFALEKSINA U TRUDNICA DOZVOLJENA JE SAMO U SLUČAJEVIMA KADA, PREMA PROCJENI LIJEČNIKA, MOGUĆA KORIST ZA TRUDNICU PREVLADAVA MOGUĆE RIZIKE PO FETUSU !!
Zanima me samo kako je moj gin to procjenio da bih ja trebala piti anitbiotke? Zato jer sam mu rekla da često mokrim??
Pitam se samo kolike je žene zeznuo?
Ne da bih ga najradije tužila što je ugrozio moj plod, moju bebu, nego ga ne želim više vidjeti, gadi mi se!