-
Rh negativna
Nedavno sam izgubila drugu trudnocu zaredom. Poslije prve mi je napravljena kiretaza bez ikakvih pretraga krvi,odnosno određivanja krvne grupe i rh faktora.Bila sam trudna osam tjedana.
Sad sam opet bila na kiretazi, u 9.tjednu trudnoce i ovaj put je doktor trazio da mi se odredi krvna grupa te se pokazalo da sam rh negativna. Primila sam zastitnu injekciju(anti rh(d) imunoglobulin).
Međutim,zanima me da li netko zna vise o tome ,da li je to što nisam dobila zastitnu injekciju nakon prve trudnoce, moglo imati utjecaja na ishod ove druge?
Zahvaljujem se.
-
ako si ti negativna a dragi ti ima pozitivan rh faktor onda je to moglo bit zbog toga sto nisi dobila injekciju prvi puta...
ali, naravno najbolje je da se posavjetujes sa svojim ginekologom o tome....
zao mi je zbog gubitka trudnoce, ali poslije kise uvijek dolazi sunce ,pa ce i tebi tako
-
da si senzibilizirana, ne bi ti nakon drugog spontanog dali Rhogam, jer on ima smisla samo kao preventiva da do senzibilizacije ne dodje.
-
Znaci da to sto nisam dobila injekciju nakon prvog sponatnog,nema veze s ovim drugim pobacajem?
Primila sam injekciju Rhesonativa.
-
Ne znam ima li tvoj Rh faktor veze sa spontanim. Znam samo da ti ne bi dali vrlo skupi lijek da si senzibilizirana jer od toga ne bi bilo nikakve koristi.
-
-
Može li mi netko objasniti šta znači biti senzibilirana?
Ja imam krvnu grupu A-, a MM 0+, pročitala sam da bi mogla imati problema ako beba bude imala Rh+ , te da bih zato trebala dobiti neku inekciju da se spriječe problemi?
Da li mi netko moze pojasnit sto to znaci i kada, ukoliko bih trebala dobit tu inekciju to treba biti tj. u kojem tjednu trudnoće?
-
ako nisi senzibilizirana, a beba bude Rh pozitivna dobit ces Rhogam nakon poroda.
-
Ako si ti RH- a beba bude RH+ onda ćeš dobiti injekciju nakon poroda koja se daje radi druge trudnoće
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma