Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Tehnicke zavrzlame oko poroda izvan prebivalista

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Tehnicke zavrzlame oko poroda izvan prebivalista

Nakon citanja silni pohvala na racun raznih "prirodnijih" rodilista izvan Zagreba, pogotovo Rijeke, vjerujem da bi se vecina zena rado odlucila na takvu opciju. No iako sam porod i kasniji oporavak u takvim ustanovama zvuci super, sto je s onim prije i poslije? Dakle, molim sve one s takvim iskustvima da jave:
    1. Kakva je procedura prije poroda? Koliko se puta prije poroda treba otici u (npr) Rijeku? Sto radis ako dodjes prije nego ti pocnu trudovi i onda 2 tj vrtis prstima? Gdje se moze spavati, kakve su cijene? Sto s MM u takvim slucajevima?
    2. Je li istina da dijete kasnije moras administrativno upisati u Rijeci pa svaki put kad ti treba rodni list, lijepo put pod noge i u Rijeku?
    3. Osim MM, kakva je situacija s posjetama ostalih clanova obitelji?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: Tehnicke zavrzlame oko poroda izvan prebivalista

Citiraj mamabanana prvotno napisa
    2. Je li istina da dijete kasnije moras administrativno upisati u Rijeci pa svaki put kad ti treba rodni list, lijepo put pod noge i u Rijeku?
    Ne znam za ostalo, ali na ovo ti pitanje sa sigurnoscu mogu odgovoriti, DA. Samo nije put pod noge nego im pismeno saljes zahtjev sa prilozenim novcicima, cini mi se da je 20-ak kuna, i onda ti oni salju postom dokumente. Moja mama je rodjena u Crikvenici, neplanirano, a i MM "izletio" 2 mj prerano dok su bili na moru, u Zadru.
    Inace ja sam mogla ici u Sisak roditi jer mi tamo radi moj ginic koji mi je privatno vidio trudnocu, ali sam odustala upravo iz tog razloga.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Kakva je procedura prije poroda? Trebaš imati čiste nalaze briseva (trudnoća mora biti bez ikakvih komplikacija).
    Koliko se puta prije poroda treba otici u (npr) Rijeku? Jednom, pred kraj trudnoće, da vidiš prostoriju i upoznaš se s osobljem. Sto radis ako dodjes prije nego ti pocnu trudovi i onda 2 tj vrtis prstima? Ne znam, krenuli smo kad sam imala prave trudove.
    Gdje se moze spavati, kakve su cijene? Meni nije trebao dodatni smještaj jer sam ostala u bolnici. Sto s MM u takvim slucajevima? Mog su nakon poroda istjerali pa je spavao u autu jer nije podnio ideju da ode na Trsat kod frendice i bude tako daleko od nas. Ostale večeri se švercao u apartmanu.2. Je li istina da dijete kasnije moras administrativno upisati u Rijeci pa svaki put kad ti treba rodni list, lijepo put pod noge i u Rijeku? Da i ne. Upisan je u Rijeci, ali rodni list ti šalju poštom doma.3. Osim MM, kakva je situacija s posjetama ostalih clanova obitelji?Odmah nakon poroda sam imala posjete svojih roditelja, MM-ovog brata i prijatelja. Ne znam kako je u sobama, apartmanu s tim nismo imali nikakvih problema.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Koliko se puta prije poroda treba otici u (npr) Rijeku? Jednom, pred kraj trudnoće, da vidiš prostoriju i upoznaš se s osobljem.
    ja nisam bila niti jednom prije poroda. znaci ovo se ne mora. to je opcija, ako zels unaprijed vidjeti sto te ceka.

Dolca

Početno

A kakav je put s trudovima? Mislim, često se spominje da rodilja ima potrebu za pražnjenjem. Kako to funkcionira na putu, a pogotovo do Graza?!?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne sjećam se da mi je bilo sila tokom puta u Rijeku, ali ne vidim to kao problem jer na svakoj benzinskoj na autoputu imaš WC.

Dolca

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Ne sjećam se da mi je bilo sila tokom puta u Rijeku, ali ne vidim to kao problem jer na svakoj benzinskoj na autoputu imaš WC.
    I to kaj veliš...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

toga sam se i ja bila pitala, kako cu na putu ako me ulovi npr. proljev, jer smo isli u graz. ali nisam uopce imala potrebu za praznjenjem. nisam ni doma isla na wc.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •