-
crostata italiana
300 gr. glatkog brasna
120 gr. di secera
3 jaja(1 cjelo i 2 zutanjka)
150 gr. maslaca
malo soli
1 limun(korica limuna naribana)
marmelada po zelji(200 gr je dovoljno)
U brasno umjesati sol,limunovu koricu,1 jaje i 2 zumanca,maslac prethodno izrezato na manje komadice i secer.
Cjelu bastu brzo umjestati i spojiti u kuglicu(jako je bitno raditi brzo jer tjesto pod rukama otapa maslac i ako postane previse elasticno moze se desti da crostata postane tvrda ane prhka(ona mota biti prhka!)
Kuglicu zamotati u plasticnu foliju i ostaviti u frizider pola sata da se odmori.
Pripremiti pleh za crostatu i isto tako brzo je razvaljati,debljine o.5 cm,postaviti na pleh i praviti formu pleha(korpice) namazati marmeladom i ostatak tjesta razvaljati i rezati na trake.Trake poredati po crostati i staviti u pecnicu na 180° oko 30-ak minuta
Recept je isproban i odlican je,garantiram!!!Svakako napravite!
oh.neeeeeeeeeeee...nemogu staviti sliku....
http://www.lagonero.it/images/grandi...ta-lamponi.jpg ovo je crostata nasla sam sliku na netu,
-
Mljac - mljac....ovo jako često pravim. Imam malo drugačiji recept, ali probat ću svakako i ovaj tvoj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma