Stranica 7 od 15 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 705

Tema: Bozicni kolaci 2015.

  1. #301
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam toliko oduševljena malim prhkim orahnjačama od n.grace da ih ove godine radim i s makom, i s orasima i još nečim (jabuke, nutela, cimet, grožđice...ne znam još).

    Tražim recepte za mađaricu i bijelu pitu, neke provjerene. Nisam ih još nikad radila s home made korama, čini se užasno komplicirano.

    Dakle, recept na sunce: po mogućnosti da je isti za kore, da je čokoladna krema bez pudinga i da u bijelu ide med.

    A možete mi i otpjevati nešto
    Ja radim po ovom receptu i super ispadne.

    BIJELA PITA:

    Kore:

    40 dkg glatkog brašna
    1/2 praška za pecivo
    10 dkg margarina
    7 žlica šećera
    8 žlica mlijeka
    1 jaje

    Ručno umijesiti, peći na manjoj tepsiji, prije pečenja probosti vilicom više puta.

    Krema:

    1/2 l mlijeka
    1 vanilin šećer
    16 dkg šećera
    7 dkg glatkog brašna
    20 dkg margarina

    Razmutiti brašno u malo hladnog mlijeka, skuhati kao puding.
    U hladno dodati margarin.
    Peći na 150oC 5-7 minuta.

    Slaganje: 3 kore i 2 kreme.

    Šta oš da ti pjevam?

  2. #302
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Alex ne znam kakva je ta za bris zdrijela. Ja imam one uske epruvete. Te su mi zakon dosta stane u nju a onda stapcem za raznjice samo izvadim van pa nastavi.
    Obicne su mi presiroke.

  3. #303
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Dzem za te keksice mi je najbolji od sljiva. Najcesce kupim podravkin. Cure hvale donin bez secera nisam ga vidjela vec dulje vrijeme. Greskom sam kupila od neke Dore taj mi ne valja.
    Navodno je super i od sipka bakina tajna. Ni tog nikad nisam vidjela u nasim ducanima. Imaju druge vrste al taj od sipka mi sad zvuci kao urbana legenda.

  4. #304
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    http://www.pharmagena.si/epruveta-za...a-iz-grla.html
    spajalica, vaka

    meni je isto za takve keksiće bolji kupovni pekmez
    mada su mi, nakon što sam počela raditi svoje, svi kupovni preslatki
    ali moji su uglavnom kašasti, ne stavljam želin, ne miksam, budu komadići voća i nemaju mi tu konzistenciju za ljepiti keksiće
    baš me zanima taj bakina tajna od šipka
    kupila sam podravkin od šipka, uželjela sam se pekmeza od šipka, ali mi je čisti šećer, nikakav okus osim šećera

  5. #305
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    meni je za te keksiće odličan domaći pekmez od šjiva
    spajalice baš ti hvala na oovm receptu, trebalo mi je nešto takvo
    ja rupice radim s onom epruveticom u kojoj se prodaju mahune vanilije...
    je malešna, ali nama dovoljna...

  6. #306
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Recept za najbolje keksiće, prhki, tope se u ustima, jako finog okusa:

    30 dkg brašna
    6 dkg gustina
    9 dkg šeć. u prahu
    21 dkg margarina (ja stavim maslac)
    6 dkg mljevenih bajama
    4 žumanjka

    Izraditi prhko tijesto, ostaviti bar sat vremena u frižideru. Peći na 200 oko 10 min.
    Ne pitajte otkud ovakve mjere ali provjereno funkcionira. Danas bar nije problem biti precizan s digitalnim vagama.
    Za izrezivanje koristim ovo, lijepim marmeladom a dio ostavim nepovezano pa ih ukrasim čokoladom a i bez ičega su jako ukusni.
    Posljednje uređivanje od ivana s : 08.12.2015. at 08:54

  7. #307
    dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    356

    Početno

    Citiraj Lambi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi to radimo sa čepom od flomastera ������

    i ja isto tako (pa čačkalicom čeprkam van tijesto kad se napuni) ali sam vidjela da ima kupiti onih plastičnih morlica koje u sebi već imaju integriranu rupicu i dala sam si zadatak da to nabavim ove godine.
    U biti, meni je ove godine projekt raditi one pobojane mednjake. Medenjake i inače radim ali bez ukrašavanja a to mi je baš želja, pa ako netko ima dobe savjete koje su boje najbolje za to(koje daju najitenziviju boju) nek mi šapne...

    p.s.
    što se mednjeka tiče, probala sam dosta recepata i na kraju ja koristim kotanyevu mjšavinu za medenjake a umjesto maslaca stavim mast u manjoj gramaži(npr ako u recept ide 250 g maslaca-ja stavim 200 g masti) i budu odlični, mekani, ne trebaju stajati da omekšaju a mast se uopće ne osjeti u njima. Iako nisam inače ljubitelj masti jednom sam zbog nedostatka sastojaka(čitaj maslaca) pribjegla toj varijanti i oduševila se
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 08.12.2015. at 09:04

  8. #308
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Još jedna ideja za bušenje rupa u kolačima su debele slamke, promjera 8 mm, (iako ja imam modle metalne sa integriranim rezačem rupa i plastične s odvojivim rezačem rupa)

    Obične slamke koristim za rezanje više sitnih rupa (na taj način izrežem rupe u keksima u obliku borića, pa se kroz njih vidi crveni pekmez i izgledaju kao kuglice na borićima).

  9. #309
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    U biti, meni je ove godine projekt raditi one pobojane mednjake. Medenjake i inače radim ali bez ukrašavanja a to mi je baš želja, pa ako netko ima dobe savjete koje su boje najbolje za to(koje daju najitenziviju boju) nek mi šapne...

    i ja planiram bojati keksiće u obliku bora, netko mi je rekao da se najintenzivnija nijansa dobije bojom u prahu. Ja sam kupila u Lidlu neke u tubicama, ali ne znam još kakve su.
    baš bih mogla ovaj vikend napravit prvi đir da vidim kako se to sve skupa ponaša

  10. #310
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

    Obične slamke koristim za rezanje više sitnih rupa (na taj način izrežem rupe u keksima u obliku borića, pa se kroz njih vidi crveni pekmez i izgledaju kao kuglice na borićima).
    Odlična ideja!

  11. #311
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    aleks meni se cini dobrom ta zdrijelna epruveta

  12. #312
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Obične slamke koristim za rezanje više sitnih rupa (na taj način izrežem rupe u keksima u obliku borića, pa se kroz njih vidi crveni pekmez i izgledaju kao kuglice na borićima).
    Odlična ideja, ovo ću svakako probati!

  13. #313
    dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    356

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    i ja planiram bojati keksiće u obliku bora, netko mi je rekao da se najintenzivnija nijansa dobije bojom u prahu. Ja sam kupila u Lidlu neke u tubicama, ali ne znam još kakve su.
    baš bih mogla ovaj vikend napravit prvi đir da vidim kako se to sve skupa ponaša

    onda ćemo skupa istraživati :D.
    Gledala sam malo po youtubeu i zaključila i ja da je najbolje koristiti boje u prahu jer ne razvodne icing. Imam u planu kupiti onu kao olovku u koju se stavi boja za raditi rubove... već sam ju našla u http://www.sveisvasta.hr/kategorija-...sprice/sprice/
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 08.12.2015. at 09:16

  14. #314
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila sam ove anzac kekse večeras, jako su nam se svidjeli. Iznimno su jednostavni i brzi za napraviti. Okitili smo bor i smlatili prvu turu toplu, sad sam sita pa ću tek sutra saznati kakvi su kad se ohlade.

  15. #315
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Jednako dobri :D

  16. #316
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    radi li netko međimursku gibanicu? napravila bih je ovih dana. ali velika tepsija od pećnice mi je puno, ja bih u pola manje.
    koje bi to bile količine namirnica i imate li male tajne? obično najjednostavnije recepte zeznem, a ovo nikad nisam radila.

  17. #317
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno Paprenjaci

    Zahvaljujući Nanoibebi nabavila sam kalupe za paprenjake - hvala ti

    No, sad vidim da u moj stari recept, po kojem sam ih radila još kao klinka ide svinjska mast, koje niti nemam, a ne bih ju baš rado niti koristila radi mirisa, pa me zanima mogu li je hladno zamijeniti maslacem?

  18. #318
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Mozes, uvijek radim s maslacem. Promaklo mi je, gdje ima kalupa?

  19. #319
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    spajalica
    kojom?
    ona za urinokulturu mi je presiroka
    bi bila dobra ona za bris ždrijela i nosa?
    Rastavi kemijsku, možeš i puhnuti da se višak otkači

  20. #320
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim po ovom receptu i super ispadne.

    BIJELA PITA:

    Kore:

    40 dkg glatkog brašna
    1/2 praška za pecivo
    10 dkg margarina
    7 žlica šećera
    8 žlica mlijeka
    1 jaje

    Ručno umijesiti, peći na manjoj tepsiji, prije pečenja probosti vilicom više puta.

    Krema:

    1/2 l mlijeka
    1 vanilin šećer
    16 dkg šećera
    7 dkg glatkog brašna
    20 dkg margarina

    Razmutiti brašno u malo hladnog mlijeka, skuhati kao puding.
    U hladno dodati margarin.
    Peći na 150oC 5-7 minuta.

    Slaganje: 3 kore i 2 kreme.

    Šta oš da ti pjevam?
    Hvala, hvala!

    Mislim da ću kombinirati ovu kremu s onim korama za mađaricu n.grace.

    Ili možda martinu... A možda i med dodam u tijesto... U stvari može i u kremu...

    Je li tko probao bijelu pitu s dodatkom meda i u tijestu i u kremi?

  21. #321
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Možda bi ti odgovaralo tijesto od Medene Kate:

    2 jaja

    4 dkg maragarina/masti

    2 žlice meda

    3 žlice mlijeka

    15 dkg šećera

    45 dkg brašna

    mala žlica sode bikarbone

  22. #322
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes, uvijek radim s maslacem. Promaklo mi je, gdje ima kalupa?
    Na Dolcu. Kod onih ljudi koji prodaju drvene stvari

  23. #323
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Tako je, meni ih je mama kupila na Dolcu!

  24. #324

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    804

    Početno

    Vertex je spomenula anzac kekse. Cine mi se fini samo ja nisam bas ljubitelj kokosa
    pa me zanima s cime ih zamijeniti? Da pojacam zobene?

  25. #325
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je, meni ih je mama kupila na Dolcu!
    A cijena? Uzela ti je jedan s tri motiva, ili?

  26. #326
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Zaboravila sam pitati za cijenu, uzela mi je jedan, tri motiva s jedne i tri sa druge strane.

  27. #327
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Mislim da je i moj takav. Imam ga vec par godina a jos ga nisam koristila

  28. #328
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Evo pitala sam, 35 kuna.

  29. #329
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Hvala. Ma ne treba meni, nego mozda cure zanima.
    Valjda cu i ja jednom napraviti paprenjake

  30. #330
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    Vertex je spomenula anzac kekse. Cine mi se fini samo ja nisam bas ljubitelj kokosa
    pa me zanima s cime ih zamijeniti? Da pojacam zobene?
    stavi mljevene bademe
    radila sam tako i bude ok

  31. #331
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Hvala. Ma ne treba meni, nego mozda cure zanima.
    Valjda cu i ja jednom napraviti paprenjake

  32. #332
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Nemam pojma kak sam uspjela poslati dve ise poruke s razmakom

  33. #333

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    804

    Početno

    Anamar hvala!

  34. #334
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Recept za najbolje keksiće, prhki, tope se u ustima, jako finog okusa:

    30 dkg brašna
    6 dkg gustina
    9 dkg šeć. u prahu
    21 dkg margarina (ja stavim maslac)
    6 dkg mljevenih bajama
    4 žumanjka

    Izraditi prhko tijesto, ostaviti bar sat vremena u frižideru. Peći na 200 oko 10 min.
    Ne pitajte otkud ovakve mjere ali provjereno funkcionira. Danas bar nije problem biti precizan s digitalnim vagama.
    Za izrezivanje koristim ovo, lijepim marmeladom a dio ostavim nepovezano pa ih ukrasim čokoladom a i bez ičega su jako ukusni.



    Jesu jako prhki ili trpe i komplicirane oblike kalupa poput ovoga? http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225...CDblnjDTLg.jpg
    Mora li bajam ili može i lješnjak?
    Posljednje uređivanje od Mojca : 14.12.2015. at 06:25

  35. #335
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Te sam i ja jučer radila, i to boriće. Jedino sam prvu turu prepekla, stavila na 180 i to je ispalo stvarno previše...

  36. #336
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Te sam i ja jučer radila, i to boriće. Jedino sam prvu turu prepekla, stavila na 180 i to je ispalo stvarno previše...
    Da, ti tanki keksi su osjetljivi. Kad sam mijenjala peć (prije 2 godine) bome sam upropastila puno toga dok nisam prokužila novu pećnicu... Ono što se u staroj peklo na 180 oC, u novoj s ventilatorom dovoljno je 150-160 oC. Isto, ako su tanje razvaljani, ne škodi smanjiti temperaturu.

    Ont. ja sam ove godine lijena - za sada sam ispekla samo medenjake (obične, rekli bi moji sinovi "bez ničega") i dva kuglofa sa suhim voćem za svekrvu.

  37. #337
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ia j asam radila boriće i zvjezdice za vikend, i to po receptu koji je jurana stavila na vrhu treće stranice "keksi by moja baka", s tim da sam od začina dodala kardamom i cimet.
    taman ostanu dva bjelanjka za napravit icing, pa sam napravila prvo bijeli, umočila dio u to. Dio icinga sam pomiješala sa zelenom bojom u gelu koju su mi preporučili u trgovini sa stvarima za torte i kolače (Zenit), i to je super ispalo, baš lijepa, šumska nijansa. Drugi dio sam bojala sa crvenom bojom iz Lidla, i to je ispalo naravno svijetlorozo.
    Al ukusni su i stvarno slatki za vidit, zamislila sam da ih dijete podijeli prijateljima ovih dana.

    Inače, meni je kardamom najdraži začin u kolačima, uvijek da ono nešto, ide lijepo u ove zimske kombinacije (cimet, klinčić, anis, muškatni oraščić), ali sam ga znala dodat i u prhko tijesto za pitu, i u baklave.

  38. #338
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Stavi kardamom u kavu, da viš kako je to fiiino.

  39. #339
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    tang, a kako radiš icing od bjelanjaka?

  40. #340
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    angie, jednostavno:
    izmutiš ona dva bjelanjka koja ostanu od keksića u snijeg, ne mora bit skroiz suhi, ali ono da očvrsne
    u to ide puuuno šećera u prahu, mislim da je u mom receptu pisalo 4 šalice, ja sam stavila dvije i pol-3, odnosno cca 200g. Ustvari, reguliraš po gustoći, više šećera gušći icing, manje šećera rjeđi. U to može par kapi limuna ili vanilije i ne treba.
    To je bijeli. U zeleni sam stavila boju na kojoj sam kasnije pročitala da "može uzrokovati adhd" a onih 200g šećera tek.. al ajde, na 80ak keksića, valjda nije strašno
    i onda to možeš stavit u onu vrećicu za šlag pa stavljat, ali ja sam umakala kekse s gornje strane i onda poravnala štapićem. Sušila na tanjurima, brzo se osuše.

  41. #341
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu jako prhki ili trpe i komplicirane oblike kalupa poput ovoga? http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225...CDblnjDTLg.jpg
    Mora li bajam ili može i lješnjak?
    Prhki su dosta, zato su fini. Moglo bi i ljesnjacima samo nisam sigurna za kalupe, mislim na ove tanke ruke i noge, bojim seda bi popucali.

  42. #342
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    angie, jednostavno:
    izmutiš ona dva bjelanjka koja ostanu od keksića u snijeg, ne mora bit skroiz suhi, ali ono da očvrsne
    u to ide puuuno šećera u prahu, mislim da je u mom receptu pisalo 4 šalice, ja sam stavila dvije i pol-3, odnosno cca 200g. Ustvari, reguliraš po gustoći, više šećera gušći icing, manje šećera rjeđi. U to može par kapi limuna ili vanilije i ne treba.
    To je bijeli. U zeleni sam stavila boju na kojoj sam kasnije pročitala da "može uzrokovati adhd" a onih 200g šećera tek.. al ajde, na 80ak keksića, valjda nije strašno
    i onda to možeš stavit u onu vrećicu za šlag pa stavljat, ali ja sam umakala kekse s gornje strane i onda poravnala štapićem. Sušila na tanjurima, brzo se osuše.
    Hvala ti, kopirat ću na topic "Ukrašavanje medenjaka" da bude i tamo kad sljedeće godine opet budem tražila

  43. #343
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Stavi kardamom u kavu, da viš kako je to fiiino.
    Joooj, dobro si me podsjetila - moram skočiti u azijski dućan po to. MM kaže da ga to podsjeća na Saudijsku Arabiju (tamo je to otkrio).

  44. #344
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Prhki su dosta, zato su fini. Moglo bi i ljesnjacima samo nisam sigurna za kalupe, mislim na ove tanke ruke i noge, bojim seda bi popucali.


    Thx. To sam i mislila.

  45. #345
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Da preformuliram pitanje:

    Ima neko recept za čvrsto (ne mora nužno biti fino ) tijesto za kekse, za komplicirane oblike kalupa poput ovoga? http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225...CDblnjDTLg.jpg

  46. #346
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    mojca, imaš pri vrhu treće stranice ovog topica

  47. #347
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Da preformuliram pitanje:

    Ima neko recept za čvrsto (ne mora nužno biti fino ) tijesto za kekse, za komplicirane oblike kalupa poput ovoga? http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225...CDblnjDTLg.jpg
    Ono za vještičje prste. Nađi po forumu recept. To je odlično tijesto za rezuckanje, a usput je i fino.

  48. #348
    sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Hrvatska
    Postovi
    1,364

    Početno

    Promijenila sam avatar sa kolačima koje najčešće radim. Ako nekom treba recept, tu sam.

  49. #349
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ima netko dobar recept za mađarice?

  50. #350
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    tang stavili smo ali evo jos jednom za tebe, e sad da li ce i tebi biti dobar ne zanm

    recept za madjaricu, koji je mislim marta stavila na jedne bozicne kolace. meni je ona super.
    kore:
    600 g brasna (pola pola ostro i glatko)
    150 g secera
    50 g maslaca
    1 mirelam ili dva kisela vrhnja (sto masnija)
    1 zlica praska za pecivo
    tijesto podijeliti na 6 jendakih dijelova. svaki razvaljati i ispeci na okrenutom protvanju
    ja to nikad ne radim, ja ih razvaljam na papiru za pecenje i njega stavljam na resetku od pecnice.

    krema:
    750 ml miljeka
    75 g kakaoa
    230 g secera
    4-5 zlica gustina
    kremu skuhati na pari (ja to nikad ne radim, ja kuham normalno jer sam ljena domacica)
    i u hladno umiksati 1 maslac (ja uvijek u vrelu kremu smiksam maslac opet iz razloga ljenosti)

Stranica 7 od 15 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •