Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pravo uvida u liste prioriteta prilikom upisa djeteta u vrtić + žalba

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Pravo uvida u liste prioriteta prilikom upisa djeteta u vrtić + žalba

Dakle:

nismo primljeni u jaslice u koje pripadamo po mjestu stanovanja, u koje nam ide starija kći, oboje smo zaposleni i pripadamo u skupinu obitelji s TROJE I VIŠE DJECE, koja je izrijekom navedena kao skupina koja ima prednost pri upisu u naputku za upis u dječje vrtiće grada Zagreba.

Naprotiv, to što imamo blizance uzeto nam je kao otegotna okolnost, jer ja imam PRAVO (ne i obvezu) biti na porodiljnom do treće godine. Za to dobivam 1.600 kn mjesečno (već smo tu, po mome, zakinuti, jer istu svotu dobivamo za jedno, dvoje, troje itd. djece, ali to je rasprava za neku drugu prigodu).

Elem, nešto što je izrijekom navedeno u naputku kao prednost nije uzeto u obzir pri upisu, a neko pravo koje mogu ili ne moram iskoristiti itekako je uzeto u obzir.

Zanima me mogu li prilikom pisanja žalbe navesti da mi prednost po naputku grada Zagreba nije uzeta u obzir prilikom razmatranja zamolbe za upis?

Naglašavam da su djeca primljena u drugi dv, ali nije mi posebno napeto voditi ih u dva različita vrtića.

Također, u vrtiću u koji nisu upali, na popisu stoje samo abecednim redom navedena imena primljenih i odbijenih, bez ikakvih drugih kriterija. Imam li pravo tražiti na uvid prednosti uzete u obzir kod upisane djece i pismeno očitovanje o sastavljanju bodovne liste?

Ovako, abecedno, bez ikakvih kriterija, ne znam čak ni koji bismo bili na nekoj imaginarnoj listi čekanja.

Hvala!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo ti link od prosle godine na istu temu

http://forum.roda.hr/threads/44807-p...-dokumentaciju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kapric, da li bi ti ak ne buš dobila vrić gdi ide starija, ipak vodila djecu u neki drugi????
    Evo samo našeg primjera, centralni i odvojeni vrtić je cca 1.5 km jedan od drugoga, u isto vrijeme sam vodila starijeg u odvojeni, a malu u centraLNI.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Svakako bih vodila djecu u drugi vrtić. Napominjem da nije riječ o različitim objektima istoga vrtića, nego o dva različita vrtića.

Puno hvala na odgovorima. Žalba je već napisana. U drugom vrtiću, onome u koji smo primljeni, traže da već sutra dođemo potpisati ugovor. Što ako mi se žalba u prvome pozitivno riješi? Rok za podnošenje žalbe je 15 dana, do 30. 6., a tko zna kad će ih rješavati. Ne mogu si dopustiti da ne potpišem ugovor, jer se žalbe može (a vjerojatno i hoće) negativno riješiti. Ufff.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak slučajno i budeš primljena u ovaj koji želiš, otiđeš u onaj gdi si potpisala i kažeš, evo imate 2 mjesta za neke nove klince. Ti tak i tak ništa ne plačaš prije nego djeca počnu ići u vrtić.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

To ću svakako učiniti, mislim da to nalaže već osnovna pristojnost. Brine me, međutim, hoću li potpisom ugovora s jednim vrtićem sama sebi zadati šah-mat u žalbi za drugi.

Zna li tko od pravnika nešto detaljnije? Svakako se spremam sutra i u GU za školstvo, prije no što bilo što potpišem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koliko ja znam nisi u nikakvom šahu, inače kod nas su se kod upisa djece u vrtić ( prije 3 godine, pošto se tek izgradio, i nije se znalo kad se nastanjuje, a i puno se ljudi još selilo ( što zbog zgrada, što zbog nećem drugog)) ostajalo u starim, vrtićima dok nisu rješili stvar s novim.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala, cure. Držite mi fige, nadam se da neću dvije godine razvoziti troje djece po različitim lokacijama. Poslije mi to ne gine, budući da će starija u školu...

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako im doneseš dokument o prekidu porodiljnog uvažit će ti žalbu a ukoliko ne prekidaš porodiljni onda nemaš pravo koristiti tu povlasticu kao prioritet pri upisu..niti osnove za žalbu jer se o djeci onda možeš skrbiti i kod svoje kuće
    tako je nama lani bilo ali uz dokumenat o prekidu porodiljnog dopusta mali je iste sekunde primljen u vrtić

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •