tinkica , bas mi cudno da je zavrilo vanmatericnom trudnocom!
citala sam da samo 2% slucajeva zavrsi takvom trudnocom
ja sam upravo u postupku kod dr. resa
tinkica , bas mi cudno da je zavrilo vanmatericnom trudnocom!
citala sam da samo 2% slucajeva zavrsi takvom trudnocom
ja sam upravo u postupku kod dr. resa
Tigrical,spominjao mi je dr estrofen i utrogestan i 12.-ti dan uzv,sad ne kužim da li moram biti tamo,je li po tom uzv-u kaže kada će biti transfer ili mora pratiti više uzv-a?
Seka35,i ja sam gledala da su skroz male šanse za vanmaterničnu ali eto takav sam peh imala,još su mi rekli da je zdrava trudnoća samo na krivom mjestu![]()
Tinkica, slobodno pošalji mail dr Rešu da ti napiše precizne upute, princip za fet je ovako kako ti je tigrical napisala: estrofem 3x1 (e sad, može i od 1. dana), pa 12. dan UZV da se vidi da je dobar endometrij i onda nakon toga-ovisno o danu transferu-2-3 dana prije se, zajedno s estrofemom, počne s utrićima. Dakle, ako je 12. dan endmetrij dobar (minimalno) 7,5-nakon toga ne treba više ići na UZV.
Hvala mare41,još samo mi reci ima li tog estrofema u ljekarni i koliko to košta?
Puno vam hvala na ovim informacijama,iskreno se nadam kvalitetnom plusiću ovaj put.....
I svima vama naravno puuuuuno sreće želim!
Cure, bok!
Molim vas za par informacija.
U 10/2010 sam se telefonski naručila za konzultacije kod dr.V (MB) i dobila termin krajem ovog mjeseca.
Sad vidim da spominjete nekakvo pismo koje se prvo mora poslati. Jel to nesto novo? Meni to u 10.mj. prilikom narudzbe za konzultacije nitko nije spomenuo.
Za kozultacije su me narucili u Novu Vas - da li je to ona ordinacija u Ulici proleterskih brigada?
i ako bi mi netko mogao reci koliko cu platiti te konzultacije (jer sama naravno nisam pitala prilikom narudzbe?
Hvala. i sretno svima od srca!!!!*
nemoguca,ako su te narucili na konsultacije ,ne moras slati nikakvo pismo ,ponesi sve nalaze i to je NOva Vas.
konsultacije su 50 eura i u to ide ultrazvuk .
jako dobro da ides na te konsultacije ,jer mozes sve tad da kazes doktoru i ko zna poslije ga mozda neces ni vidjeti jer skoro sve odraduje njegov tim.
u svakom slucaju ti zelim puno srece
Hvala seko!
Danas sam vadila hormone 3. DC prije postupka u Mariboru i TSH mi je 3.55!
Dr. V. je rekao da ne trebam ponavljati te nalaze (iako su stariji od godine dana, tada TSH bio 2.5), ali meni vrag nije dao mira i sad sam u bedu. Ne znam da li da im javim to na mail, ne znam jel to prepreka postupku, da li da idem endokrinologu ili sta. Na kontracepciji cu biti samo 1 ciklus (od kraja 2. mjeseca). Svaki savjet je dobrodosao.
bugaboo koliko sam ja čula oni ne pridaju previše pažnje povišenom tsh-u ali javit će ti se još vjerojatno ina33, ona je o tome nešto pisala.
Ja bih ti ipak preporučila da odeš endokrinologu, pogotovo ako si već imala problema sa povišenim tsh-om, iako i većina njih na takav tsh odmahuje rukom kao sve je to u granicama normale (do 4 ako se ne varam). MPO-ovci u pravilu kažu da je za trudnoću optimalno da tsh bude oko 2.
Meni je TSH uvijek veci od 3, a znao je biti i preko 5. Zbog pisanja po ovom i drugim forumima o tome da TSH ne smije biti veci od 2 kada se zeli ostvariti trudnoca, povjerovala sam da je upravo to glavni krivac kod mene i preko nekoliko puta isla endokrinologu s ciljem da mi da lijek za snizenje TSH. Nakon kompletne obrade niti pod razno mi nije htio dati nista, tvrdeci da mi stitnjaca savrseno uredno funkcionira. Na kraju sam upravo zbog toga otisla i kod dr. R. Medjutim, on takodjer nije ni trepnuo na te moje nalaze TSH. Tek mi je usput rekao da treba gledati FT4 i ako sam dobro upamtila FT4 ne smije biti manji od 15. Ako nije, a kod mene nije, onda nije problem ni ako je TSH veci od 2.
U glavnom, po moje bi pravo pitanje bilo na koji nacin TSH, tj. hormoni stitnjace mogu utjecati na zacece. Da li na ovulaciju, tj. kvalitetu jajnih stanica, embrija, njihov broj... ili nesto drugo. Pa i po tome onda za sebe zakljuciti treba li oko toga uopce brinuti ili ne.
jel znate da sada trudnice primarni ginekolozi šalju vaditi TSH u trudnoći valjda da se istraži problem gubitka trudnoće ako je povišen?No to je izborno nije da moraju vaditi, moja frendica je išla nedavno. Meni je dr. Radončić preporučio da uzimam terapiju ali meni je FT4 bio ispod 15 pa mi je rekao da ne mogu imati kvalitetne j.s. ako mi je TSH preko 2
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 28.01.2011. at 16:13
sad sam se i ja zabrinula!
_nas vadila nalaze i TSH 4,66 ,a ref. vrijednost (0,47-5,01)t TH 68,9 ,e sad neznam jeli ovo dobro?
prolaktin 40 ,a pod stimulacijom sam i pripremam se zaivf.
dr. mi j erekao za prolaktin kao da varira i da nije strasno ,ali me sad brine tsh kad vidim kod vas
Mislim da cu sutra otici izvaditi FT4 i ako bude preko 15 necu se uzbudjivati.
Pozdrav cure,
meni je dijagnosticiran Hashimoto sindrom, a endokrinologica mi je objasnila da to znači da bez obzira što mi je TSH sada u granicama normale moj organizam konstantno napada štitnjaču i radi toga se terapija pije cijeli život. TSH je hormon koji utječe na zadržavanje trudnoće, ali moja kuma se cijeli život bori sa hormonima i ostala je prirodnim putem trudna u trenutku dok joj je TSH bio 7, ali ga je u trudnoći morala kontrolirati svaka 3 tjedna. Ne vjerujem da su baš sve u trnutku začeća imale TSH 2, malo mi to zvuči nevjerojatno...
Moja sestra od rođenje ima hipertireozu (pretjeran rad štitnjače) i cijeli je život na lijekovima za smanjenje TSH i ostalih hormona.
Kad je još bila klinka rekli su mojoj mami da će teško ostati trudna...
Ona na kraju ostala iz prvog pokušaja trudna 4 puta-nažalost 2 bebe je izgubila (21. i 7. tt), iako su dr.tvrdili da nije zbog hipertireoze nego su kromosomske greške.
Na sreću ima i dvoje zdrave djece. TSH joj prije i u trudnoći nije nikada ispod 10-15 i to je super ako uspije,imala je kontrole svaka 2-3 tjedna i neprestanu regulaciju terapije.
tasha gleda se uz taj TSH i FT4 dakle i jedno i drugo bi trebalo štimati za kvalitetne j.s. ne bi ni meni dr. dao terapiju samo zato što mi je TSH bio nešto veći (no u granicama)
Ma ne kažem ja da nije bitan, uostalom na svakoj kontroli se uglavnom vade sva tri hormona TSH,T3 i T4, sigurno ne bez razloga. Samo znam da meni ni ginekolog ni endokrinolog ni dr Reš nisu u vezi oplodnje spominjali T4. Uvijek su naglašavali TSH i njemu davali više pažnje. Prije stimulacije godinu dana je bio 2,2, a u toku stimulacije 3,99. Uostalom štitnjača stradava i zbog stresa, a sve smo mi malo pod stresom radi svih tih postupaka.
ja kad sam isla na prvu umjetnu bio mi TSH 3,8 i dr mi tad rekao da je u redu ,a i sad mi ne prelazi ref. vrijednosti ,ali kad sad citam da je 2 ok , nista mi nije jasno
Ista stvar i kod mene, nikada mi nitko nije rekao da su moje vrijednosti 3,40 loše. Referentne vrijednosti na nalazu su 0,46-4,68, to bi moj rezultat stavljalo u normalu. Totalno me zbunilo ovo što sad čitam... Nije mi palo na pamet uopće misliti o tome. Valjda bi mi moj mpo doktor nešto rekao o tome da nije u redu?
Na ovom forumu je vec mnogo tema i postova u vezi TSH pa predlazem da diskusiju prebacimo na jednu od njih, npr. ovu: TSHI naravno pozivam sve one koji sada po prvi put proucuju problematiku "TSH<2" da procitaju i starije postove.
![]()
Aurora imas pravo, ova diskusija se razvila u krivom smjeru tj. na krivom pdfu.
Ja sam samo htjela pitati Mariborke jel dr. V pridaje paznju TSH-u jer sam na raznim forumima naisla na oprecna misljenja. Odlucila sam da sutra necu ici raditi dodatne pretrage vec cu razbistriti glavu preko vikenda i odluciti kako dalje.
Uhvatila me frka jer za Maribor ipak dajem cca 4000 EUR pa ako mi je postupak u startu osuđen na propast zbog losih nalaza ne znam cemu sve to...sutra cu valjda biti pametnija.
Sve je to relativno- Mb ne traži ni friške briseve prije postupka pa ih mnoge cure odrade na svoju ruku...
A na topicu o TSH su se vodile rasprave i rasprave i nitko ne može definitivno tvrditi da li TSH uistinu mora biti 2 ili manje da bi postupak uspio.
bugaboo ako ćeš tako biti mirnija pošalji upit sestri Jasni i ako imaš ovdje u RH nekog mpo-ovca od povjerenja provjeri i s njim. Sretno!!!
U Mariboru ne pridaju neku pažnju TSH-u dokle god je on unutar standardnih referentnih vrijednosti. Barem kod mene nisu, a osvrtala sam im pažnju posebno na to.
(I na kraju se ispostavilo da sam na žalost bila u pravu, ali to je sad druga priča koju sam upravo napisala i na temi o VV-u pa neću sad ponavljati i ovdje da previše ne oftopičarim).
U protokolu mi piše da im moram javiti telefonom početak uzimanja kontracepcije. Budući da ih je telefonom jako teško dobiti, znate li možda, mogu li im javiti mailom?
možeš javiti mailom, ja napravila tako i dobila odgovor od sestre Jasne da je to ok i da ne moram zvati.
Puno hvala Nirvana!
Ima li da je tko bio u skorije vrijeme na FET-u ?
Je li netko ovih dana kod dr. Resa? Kakva su vasa iskustva?
evo ja sam kod dr.resa i ocekujem punkciju u subotu
meni je ovo sad prvo iskustvo kod resa ,a peti postupak .
predhodne postupke sam radila u Mariboru ,ali na zalost bez uspjeha
Ja sam bila kod dr Reša,nemam se na šta požaliti,direktan je,na licu mjesta sve kaže onako kako je,ne mazi,ne titra. Ono šta očekujem to i radi,u 3. mj idemo na FET,ako to ne uspije mislim da ću u novi postupak opet tamo.
može info ili link za Maribor, gdje se uspostavlja prvi kontakt, može li mailom? I šta traže od nalaza u startu? Izgleda da ću ipak emigrirati u evropu. Vjerovatno negdje i piše ali da ne skrolam puno. Hvala![]()
nema kod dr resa anesteije, ali postupak traje doslovno 5 min. Meni je rekao da bi bilo dobro da prije postupka ne uzimam ništa protiv bolova, ali nakon postupka mogu. Jer svi ti lijekovi protiv bolova ulaze u krv pa tako i u jajne stanice. On smatra da se stanice na taj način oslabljuju. Meni nakon postupka nisu trebale tablete, ali to ovisi od cure do cure. Jedino što mi je trbuh iskočio ko da sam u petom mj trudnoće.
joj ,hvala cure ,meni punkcija u nedjelju ujutro i nadam se da cu prezivjeti
sretno sretno sretno!!!!!!!! i neka ovaj put bude BINGO!!!!!
tinkica vidim iz potpisa da si i ti imala vanmaterničnu trudnoću kod dr.reša isto kao i ja, to mi je baš čudno jer kažu da svega 2% trudnoća iz IVF-a završava v.m. trudnoćom. moj 2. postupak kod dr.reša je nažalost završio spontanim u 6.tjednu trudnoće i nadam se da ćeš ti imati više sreće od mene. nakon ovoga svega mi smo u razmišljanju gdje i kako dalje jer u kbc rijeka u 4 postupka nismo imali nikakvog uspjeha odnosno uvjek smo imali ET po 2 zametka ali nije bilo implatacije. kod dr. reša se dogodio pomak ali opet završilo neuspjehom tako da više nisam pametna dali promjeniti kliniku i otići u prag jer mi se neda čekati maribor ili ostati kod dr.reša. svaki savjet je dobrodošao, pozdrav!
Ameli.
Nisam sigurna koliko klinika utječe na vanmatrerničnu trudnoću,mislim da je to stvar sreće. Glede Mb, ja sam u Mb imala u isto vrijeme vanmaterničnu i urednu trudnoću, za to je postotak manji od 2%. Na sreću nakon operacije vanmaternične druga beba se izborila za život. Spremam se ponovo za Fet u Mb. U Mb imala najviše blastocisti od oplođenih stanica.
ja sam sutra na punkciji i imam dva vodeca folikula i nesto manji za koje dr. nije nista precizirao.
prosle godine sam bila u Mariboru i imala 21 jajnu stanicu od kojih se oplodilo 19 ,a zamrznuli 8 kom ,sve blastociste ,pa mi je sad pomalo cudno da imam samo dva vodeca folikula ,li sta je tu je sad
Što se tiče vanmaternične,mislim da je to jednostavno bad luck! Radim u zdravstvu pa sam ispitala par liječnika i svaki mi je to rekao,nema tu krivca to se jednostavno dogodi. Meni je to bio prvi postupak,i moja razmišljanja su za sada da ne želim mjenjati doktora ili kliniku,ne govorim da je dr Reš super,daleko od toga,samo mislim da je to sve isto i treba se dosta faktora posložiti da se dogodi zdrava trudnoća. I to se može posložiti kod ovog ili onog doktora i ko zna kojeg postupka,ali ako smatraš da trebaš promjeniti doktora,napravi to jer to je dobar psihički faktor. Gdje god da ideš mislim da nećeš pogriješiti i naravno da će ti se uskoro ostvariti najveća želja. Pozdrav i sretno još jednom!