Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: operacija 3. krajnika - gdje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno operacija 3. krajnika - gdje

Molim mame čija su djeca operirala 3. krajnik u Zagrebu za iskustva.

Dobila sam termin za curicu u Vinogradskoj ali treba odležati 1 noć a nema mogućnosti da i roditelj prespava. To mi je jedini razlog zašto neću ići tamo. Postoji li u kojoj bolnici mogućnost apartmana ili pak da odmah isti dan otpuštaju.

Kakva su vam iskustva po drugim bolnicama i gdje sve rade dječju ORL i operaciju 3. krajnika u Zg?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo operirani u 12 mj u Klaićevoj, možeš uzeti apartman
    samo treba rezervirati dosta ranije, uglavnom su puni, mi smo
    operirani kod dr Babić i morali smo prenoćiti iako se kod ostalih dr
    išlo doma isti dan navečer.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Merkur i bolnica u Dubravi nude mogućnost boravka uz dijete

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Merkur- isti dan ide dijete doma

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Merkur- isti dan ide dijete doma
    potpis,ja bi dodala da smo to obavili kod dr.Munitića i imam sve pohvale
    Posljednje uređivanje od Rency : 25.02.2011. at 20:48

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moje dijete je u rujnu bilo u vinogradskoj, i uzeli smo apartman. samo to najaviš na pregledu koji obavljaš dan ranije. apartman je na odjelu za odrasle, znači sestra nije odmah do vas, ali tih 20 metara ne predstavlja neki veliki problem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi bili kod marn u klaićevoj i isto popodne išla doma

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sveti Duh., dr. Jug, vađenje 3. krajnika ujutro u 8h, doma išli već poslije 14h

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

U Merkuru se ide isti dan popodne doma, i od nedavno roditelji mogu cijeli dan biti s djetetom u sobi (prije su tjerali roditelje van).

Sad s iskustvom mogu reći da je to minimum i da nipošto ne bih pristala na operaciju ako ne mogu biti s djetetom. Posebno ako je dijete mlađe.
    Najbolja opcija je apartman, jer ako liječnik odluči biti oprezniji i dijete ne otpusti isti dan doma moraš ga samog ostaviti. U Merkuru nema apartmana za iznajmiti, jer preuređuju bolnicu.

Ponesite igračke i knjigice, nešto da zabaviš dijete. I vode u najdražoj posudici/čašici.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kleea prvotno napisa Vidi poruku
    inače uvijek se sjetim mirisa ruku njegovog oca, mojeg okulista

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi obavili u utorak u Klaićevoj. Uzeli apartman, ali se ukoliko želiš apartman sam termin duže čeka jer na odjelu kirurgije postoje samo dva apartmana. Vađena su joj sva tri krajnika i napravljena miringotomija (zarezivanje bubnjića). Operirao ju je dr. Marn, zahvat je trajao 12 min. prenoćili smo u bolnici i sutradan ujutro u 9 već bili doma.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I na Rebru imaju apartmane, za nas je tek rezerviran za proljeće pa nemam iskustva...

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

na rebru imaju sobe i apartmane (sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, znači dijete + roditelj u pratnji).
    drugi dan se ide doma.

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Kleea prvotno napisa Vidi poruku
    podižem temu - kakva su vam iskustva s tim doktorom? stručnost, pristupačnost, odnos prema djetetu...
    također, zanima me kakva je općenito procedura i da li se bude sa djetetom skroz, od prijema, preko injekcije za smirenje, te do odlaska u salu.

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

u Vinogradskoj se smije dijete dijete posjetiti u vrijeme posjeta - ako je sve u redu navečer ide kući...tako da u odnosu na ovo - svaki pristup mi se čini dobar...

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

što se tiče apartmana - nažalost nije ga moguće lako dobiti - jer ionako nekoliko djece ide na operaciju isti dan...pa ko prvi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj em_kay prvotno napisa Vidi poruku
    podižem temu - kakva su vam iskustva s tim doktorom? stručnost, pristupačnost, odnos prema djetetu...
    također, zanima me kakva je općenito procedura i da li se bude sa djetetom skroz, od prijema, preko injekcije za smirenje, te do odlaska u salu.
    Odnos njegov prema djeci ne znam, ali kad ja ođem kod njega sasvim mi je ok ( zadnji put bila pred kojih 6 godina), znamo se iz mladih dana ( ko djeca se nekad družili), njegov otac mi je bio oftalmolog.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U dubravi si non stop sa djetetom, do udpavljivanja i odmah nakon budenja u sobi mogu biti i mama i tata odjednom!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kolko se dubrava čeka? i kakve su gužve za kontrole i preglede opčenito?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.09.2012. at 20:38

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo sve skupa (bez ikakvih veza) obavili u 2 mj. Pregled smo čekali 10 tak dana, operacija kroz jedno mjesec i pol (ali nama nije bila hića..) operirani i pušteni kući oko 15 h, za tjedan dana kontrola na odjelu.
    operirao je dr. Ožegović i bilo nam je fantastično, bez ijedne kapi krvi i prolivene suze, imali smo 4 g. Velika preporuka

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo mene sa novostima...

prošli tjedan smo bili na pregledu kod dr. Juga na SD - kao prvo moram reći koliko me taj čovjek oduševio - od pristupa djetetu, preko svoje profesionalnosti - strpljivo je odgovarao na sva moja (možda i glupa) pitanja, pa sve do ljudskosti koju je nakraju pokazao...
    naime, Junioru je zatvoreno cca 75% dišnih puteva i definitivno mora na operaciju sva 3 krajnika, tako da idemo na operaciju 14.11. - to je nažalost najraniji termin koji smo uspjeli dobiti, iako se dr. Jug jako trudio da nam proba naći neku rupu u svom rasporedu, da to obavimo što prije... ali sve u svemu, utješio nas je da situacija nije toliko strašna da još ta 2 mjeseca ne bi mogli izdržati...

tako da se ja sad psihički pripremam na operaciju...

btw, mame koje ste išle sa djecom na operaciju krajnika - da li ste ih, i kako, pripremale na operaciju i ostanak u bolnici?

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i da ne zaboravim, možda će nekom trebati info... na SD roditelj može ostati sa djetetom, ali roditelj mora spavati u krevetu s djetetom jer nemaju osiguran krevet za roditelja, niti osiguranu hranu... ali to mi ionako nije bitno, spavala bih (moš' si mislit' koliko budem spavala) i na podu samo da mogu biti s njim...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo V. pričali o zahvatu vađenja 3. krajnika od trena kada smo dobili temin pa do same operacije. Objasnili smo joj da mora ići u bolnicu, gdje će ju uspavati i riješiti problem zbog kojeg nije mogla gutati i spavati ( hrkanje uz bezbroj buđenja svaku noć), a mama će cijelo vrijeme osim u oper. sali biti uz nju. V. je po mom mišljenju bila dobro pripremljena i odlazak u bolnicu je shvatila kao našu malu avanturu, bez straha i nelagode.
    Dr. Jug me oduševio zato što je prije zahvata došao u sobu na odjel i još nam jednom objasnio tijek zahvata, koliko će cca trajati i upozorio što možemo očekivati kod buđenja iz anestezije i kako se ponašati za vrijeme buđenja. Nakon što je V. vraćena u sobu poslije zahvata koji je trajao 30-ak minuta izašao je iz sale i došao je na odjel i informirao me da je sve prošlo u redu. Nakon što se V. probudila ( to je bilo poprilično stresno iskustvo za mene, ne i za V., ) ponovno ju je pregledao i oko 14h i išli smo doma.
    Na Sv. Duhu djeca su smještena u sobe s odraslima ( 4 kreveta + 2 kinderbeta/ po sobi ), odnosno odjel nije pedijatrijski, ali djeca u svemu imaju prednost počevši sa terminom zahvata ( uvijek su prvi na redu ).
    Zahvaljujući dr. Jugu kod moje V. operiran je samo 3. krajnik iako smo sa Srebrnjaka poslani sa uputom da treba izvaditi sva 3 krajnika. Objasnio mi je da kod djece sa
    dg. astma ( iz dugogodišnjeg iskustva) vađenje sva 3 krajnika loše utječe na primarnu dijagnozu. Prihvatili smo njegov savjet izvadili samo 3 krajnik i sada nakon 5 godina
    nemamo nikakvih problema. Svi simptomi astme postupno su nestali u sljedećih godinu dana i moja 10-godišnjakinja je potpuno zdrava djevojčica.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo V. pričali o zahvatu vađenja 3. krajnika od trena kada smo dobili temin pa do same operacije. Objasnili smo joj da mora ići u bolnicu, gdje će ju uspavati i riješiti problem zbog kojeg nije mogla gutati i spavati ( hrkanje uz bezbroj buđenja svaku noć), a mama će cijelo vrijeme osim u oper. sali biti uz nju. V. je po mom mišljenju bila dobro pripremljena i odlazak u bolnicu je shvatila kao našu malu avanturu, bez straha i nelagode.
    Dr. Jug me oduševio zato što je prije zahvata došao u sobu na odjel pozdravio nas i još nam jednom objasnio tijek zahvata, koliko će cca trajati i upozorio što možemo očekivati kod buđenja iz anestezije i kako se ponašati za vrijeme buđenja. Nakon što je V. vraćena u sobu poslije zahvata koji je trajao 30-ak minuta izašao je iz sale i došao na odjel i informirao me da je sve prošlo u redu. Nakon što se V. probudila ( to je bilo poprilično stresno iskustvo za mene, ne i za V., ) ponovno ju je pregledao i oko 14h i išli smo doma.
    Na Sv. Duhu djeca su smještena u sobe s odraslima ( 4 kreveta + 2 kinderbeta/ po sobi ), odnosno odjel nije pedijatrijski, ali djeca u svemu imaju prednost počevši sa terminom zahvata ( uvijek su prvi na redu ).
    Zahvaljujući dr. Jugu kod moje V. operiran je samo 3. krajnik iako smo sa Srebrnjaka poslani sa uputom da treba izvaditi sva 3 krajnika. Objasnio mi je da kod djece sa
    dg. astma ( iz dugogodišnjeg iskustva) vađenje sva 3 krajnika loše utječe na primarnu dijagnozu. Prihvatili smo njegov savjet izvadili samo 3 krajnik i sada nakon 5 godina
    nemamo nikakvih problema. Svi simptomi astme postupno su nestali u sljedećih godinu dana i moja 10-godišnjakinja je potpuno zdrava djevojčica.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj em_kay prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene sa novostima...

prošli tjedan smo bili na pregledu kod dr. Juga na SD - kao prvo moram reći koliko me taj čovjek oduševio - od pristupa djetetu, preko svoje profesionalnosti - strpljivo je odgovarao na sva moja (možda i glupa) pitanja, pa sve do ljudskosti koju je nakraju pokazao...
    naime, Junioru je zatvoreno cca 75% dišnih puteva i definitivno mora na operaciju sva 3 krajnika, tako da idemo na operaciju 14.11. - to je nažalost najraniji termin koji smo uspjeli dobiti, iako se dr. Jug jako trudio da nam proba naći neku rupu u svom rasporedu, da to obavimo što prije... ali sve u svemu, utješio nas je da situacija nije toliko strašna da još ta 2 mjeseca ne bi mogli izdržati...

tako da se ja sad psihički pripremam na operaciju...

btw, mame koje ste išle sa djecom na operaciju krajnika - da li ste ih, i kako, pripremale na operaciju i ostanak u bolnici?
    i kako je prošlo sve skupa, operacija, "spavanje"...?

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Konačno da ja napišem i naše iskustvo...

Kao prvo, obavezno moram pohvaliti dr. Juga i sestre sa ORL odjela bolnice SD. Definitivno preporučam ORL SD, zaista se svi jako dobro brinu o svojim malim i malo većim pacijentima...

Bili smo smješteni u sobi sa 5 kreveta, uz nas dvoje su bila još 2 naša mala vršnjaka (zajedno sa svojim mamama) i 2 tinejdžera.
    Operacija je prošla super, i bolje nego što sam očekivala, malac je sve super podnio, čak ga nije ni pretjerano boljelo, tako da je u vremenu koje je proveo u bolnici, samo jedan put tražio sirup protiv bolova...iako je sestra svako malo dolazila i pitala da li ga boli, jer su mu se mali cimeri više žalili na bolove.
    Vadili su mu sva 3 krajnika, tako da smo u bolnici bili 1 cijeli dan i 1 noć, drugi dan poslije jutarnje vizite smo išli doma. Ja sam bila cijelo vrijeme s njim.
    Operacija je trajala cca. 45minuta, ne uključujući buđenje iz anestezije, koje je btw, za mene prošlo dosta traumatično, jer je malac dosta buncao i nije se dao smiriti, ali vjerujem da bi mi bilo i gore da me na to nisu pripremili. Kao što je Kleea rekla, Dr. Jug je prije operacije popričao sa svakom mamom ponaosob, objasnio sam postupak i kako se dijete može ponašati kod buđenja iz narkoze.
    Sam odlazak u salu je za malca je bio malo stresan jer je sirup koji ga je trebao omamiti ispovraćao, pošto ga je morao popiti na prazan želudac, a on ima osjetljiv želučić. No ja sam do samog ulaska u salu bila s njim, tako da nije bilo prestrašno. Poslije operacije, dr. je izašao iz sale i izvjestio me da je operacija prošla u redu, ali i da su krajnici bili veći nego što je pretpostavljao iz samog vizualnog pregleda, te da smo ih izvadili na vrijeme.

Sam proces oporavka je bio cca 14 dana, prvih 7 dana je jeo isključivo juhice i kašice, i tih 7 dana smo 2-3x dnevno pili sirup protiv bolova jer ga je dosta boljelo... 7 dana nakon operacije smo bili na kontroli (tu isto pohvaljujem osoblje, jer nas je dr. kao što je i rekao, primio bez narudžbe, dovoljno je bilo samo pokucati, odmah nas je zvao unutra i za čas smo izašli van), poslije kontrole je polako počeo jesti krutu hranu jer mu je sve jako brzo zacijelilo.

Evo, prošlo je nepunih mjesec dana od operacije, i preporodili smo se - od disanja, spavanja, jela... - sve je super - diše toliko tiho, da sam ga isprva provjeravala jer mi je to bilo čudno, od rođenja je hrkao kao traktor... spava puno mirnije i kvalitetnije, a što se tiče apetita, jede kao termit, sve što mu dođe pod ruku potamani...

Ako netko ima još kakvih pitanja, slobodno pitajte ovdje ili preko PP.
    Posljednje uređivanje od em_kay : 10.12.2012. at 16:11

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

em_kay, hvala na iscrpnom izvještaju!
    Za sad je kod moje malene sve u redu, al od kad je krenula u vrtić je svako malo šmrkava i kašlje... Nekako mi se čini da nas čeka slična sudbina... Al nadam se da se varam. Iako sve češće čujem da maleni operiraju 3.mandulu. Očito je to sad trend kod doktora. Al ako stvarno malcima pomaže neka je i trend...

ambrosia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj helly7 prvotno napisa Vidi poruku
    em_kay, hvala na iscrpnom izvještaju!
    Za sad je kod moje malene sve u redu, al od kad je krenula u vrtić je svako malo šmrkava i kašlje... Nekako mi se čini da nas čeka slična sudbina... Al nadam se da se varam. Iako sve češće čujem da maleni operiraju 3.mandulu. Očito je to sad trend kod doktora. Al ako stvarno malcima pomaže neka je i trend...
    Meni je netko spominjao da 3. mandula ako se prerano operira (cca prije 6 ili 7 godine) može izrasti ponovo - ne znam da li je to isitina?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ambrosia prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je netko spominjao da 3. mandula ako se prerano operira (cca prije 6 ili 7 godine) može izrasti ponovo - ne znam da li je to isitina?
    Nažalost je, mi smo jedni od tih

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

postovana,
    nasa curica ide u cetvrtak na operaciju sva tri krajnika.... nemogu a da opet ne pitam makar dosta znam... ide na sveti duh kod dr Šimunjaka koji je također operirao mog supruga prije par godina jer je imao apneju i hrkao kao traktor i k tome ogromne mandule..nikad nisam bila u vecem strahu nego sada kad nam malena ide na tu operaciju...citam postove i pokusavam se smiriti ali eto zato sam se i obratila Vama sa friskim iskustvom.. muci me anestezija boze sacuvaj... budenje... LP...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod buđenja se jako znaju plakati i grčiti, ali to traje najviše do sat vremena.
    nego da ja tebe sandra pitam , imaju li oni tam na sv. Duhu sva ona čuda za ispitivanje sluha, i dal djeca koja dolaze na preglede ( neovisno dal je to za operaciju) imaju neku prednost.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kod nas nije bilo nikakve reakcije na anesteziju, bilo je jako umoram nakon buđenja i nije niti glasa pustio,

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš moja je baš plakala jedno 45 minuta i trgala se, posle baš i nije mogla spavati i cijelo vrijeme je bila na meni. U 4 sata kad je doktor došo i reko da može nešto jest i ići doma, u pol sekunde je progutala bananu od jednog dečka iz bolnice, a na putu do doma je smazala pol kile mandarina, doma je još malo kunjala, a navečer već bila sasvim ok.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da je to indivdualno, ja sam je samo htjel umiriti da ne mora biti srtašno. Mi imamo vrlo pozitivno iskustvo, doma samo bili u 14:30, jeli predvečer rahlađenu juhicu i jogutiće. Drugi dan malo pirea i safta sa natrganim mesom, par dana sam pazila na ne jede hrskave stvari, ugl juhice i pire... Sve u svemo jako ok iskustvo, meni osobno bezbolnije od predupale pluća koji smo provodili u dnevnim posjetima zaraznoj!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li neko novije iskustvo iz Splita?

Ja sam danas bila naručiti Luku na prvi pregled

Još nam je dr.Tafra prije 8 godina rekao da to treba operirati ali kako nije bilo upala grla smo to sve skupa odgađali
    Angine su sada u užasnom stanju i počele su mu smetati....

Čula sam za solucije privatnog laserskog vađenja angina? neko probao? imate preporuku?

Svako svježe iskustvo iz splita nam je dobro došlo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moj veliki u zadnje vrijeme sve više ima problemas mandulamai i sinusima, kad ovo prođe planiram ga odvest kod ORL na pregled da vidimo kaj dalje

majagene avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj brane prvotno napisa Vidi poruku
    ima li neko novije iskustvo iz Splita?

Ja sam danas bila naručiti Luku na prvi pregled

Još nam je dr.Tafra prije 8 godina rekao da to treba operirati ali kako nije bilo upala grla smo to sve skupa odgađali
    Angine su sada u užasnom stanju i počele su mu smetati....

Čula sam za solucije privatnog laserskog vađenja angina? neko probao? imate preporuku?

Svako svježe iskustvo iz splita nam je dobro došlo
    Mi smo iz Splita ali smo se operirali prije 6 dana u Šibeniku, vadili smo sva tri krajnika. Uglavnom u Splitu smo bili več 2 puta naručeni za operaciju i oba puta maleni se bio razbolio pa nam je dr. Roje rekla da kad ozdravi samo odemo napravit sve nalaze i da joj se javimo, i kad se to napokon sve riješilo javili smo se doktorici a ona je rekla da je ona otišla raditi privatno i da je nema više u bolnici a mi nismo mogli dobiti operaciju jer se narucuje dosta ranije... onda smo povukli neku vezu u Šibeniku i prezadovoljni smo, bolnica je preuređeba odjel izgleda SAVRŠENO, VELIKA PLAZMA TV novi kreveti sve na botune... doktor mlad i predivan sestre super a najvažnije od svega svi roditelji mogu ostati cijelu noć sadjecom ja sam čak dobila i krevet mada mi nije trebalo jer sam se stisnila uz svog bubanog mališana. Upozorili su me da nakon anestezije pogotovo manja djeca znaju jako ružno reagirati i da to bude traumatično za roditelje, nasreću on nije trašno reagirao samo bi se svako malo budio i malo zaplakao od bola ja bi ba malo mazila i on bi opet zaspao... oproravak ide jako polako ali svaki dan je bolji i več sad sam presretna jer nema noćnog hrkanja i davljenja jer ne može diwati, tako da se ovo malo muke isplatilo i nama a najviše njemu jer će se spasiti i napokon normalno prodisati i prestati stalno biti prehlađen!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kod buđenja se jako znaju plakati i grčiti, ali to traje najviše do sat vremena.
    nego da ja tebe sandra pitam , imaju li oni tam na sv. Duhu sva ona čuda za ispitivanje sluha, i dal djeca koja dolaze na preglede ( neovisno dal je to za operaciju) imaju neku prednost.
    sam da si odgovorim bili danas na Duhu kod Juga , imal je audiambulantu, jučer nazvala i pitala kak da se naručim za klinca za timpanogram i žena mi rekla da danas dođem, uzeli nas prek reda ( baš ne doslovno, ali smo bili prvi koji su došli posle hrpe ljudi koji su unutra nekaj snimali, ili bili na pregledu).

A sad pitanje žvakanje ( mali ne žvače žvakače, nit ne bu još najmanje 10 let) dal je to isto ko žvakanje recimo mesa ili cicanje tj. dal to spada u istu kategoriju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •