Citiraj:
Ja sam imala neka razmimoilaženja s MM(on dolazi iz obitelji gdje su se djeca fizički kažnjavala,on je to preuzimao gotovo kao neki naučeni obrazac i vjeruj mi trebalo je puno truda i konjskih živaca s moje strane dok to nisam doslovce iskorijenila).
Tako je bilo i u MM-ovoj obitelji i sada kada mi sveki kaže da kada je neposlušna zašto ju malo ne lupimo šibom po guzi ja sam :shock: , jer sam veliki protivnik batina, ja u životu nikada nisam dobila batine. Da sam imala stroži odgoj, to jesam, ali nije bilo nasilja i sličnog, već možda kazna u tipu tjedan dana bez izlazaka ili tv-a isl. Čak i MM nekada spominje da je bolje šiba nego ne znam što. Smatram da je ipak kazna od 5 minuta mira negdje postrani bolja i bezbolnija za dijete, a osim toga ono ima vremena razmisliti što je pogriješila. Nije to kao da ju pošaljem u kut i stoj kao vojnik, već idi u sobu koja je puna igračaka i može raditi što želi, ali je isključena iz neželjenih radnji i ponašanja.
Citiraj:
Kad Tea dođe kod nas u krevet (inače spava u našoj sobi, u kimbi) mi se ništa ne naspavamo jer se stalno vrti, okreće, dira te za nos, oči, kosu.... pa ju nastojimo smiriti u kimbi.... znam netko će me možda osuditi zbog toga, ali ne možemo ni mi hodati ko zombiji, a također ako smo neispavani, kak da se preko dana posvetimo njoj
Tako je i kod nas, poprilično je nemirna dok spava, ali kada dođe k nama onda ne želi spavati, već se igrati, pali svjetlo iznad kreveta i na kraju MM gunđa da se nije naspavao, a mora na posao.