ostavljanje djece bez nadzora
Evo, već neko vrijeme razmišljamo o tome kako npr. ljudi ostavljaju djecu samu doma kada više nema boravka u školi i koliko je to velika odluka.
A kad mi dođu s pametnim prijedlozima (istina, vrlo rijetko i vrlo daleke osobe) da mogu bar malo ostaviti cure od 4,5 i 2,5 g. :shock: same, pa skočiti u dućan, jednostavno se smrznem.
Na tu temu
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_ziv...djece,76465.jl
Re: ostavljanje djece bez nadzora
Moram priznati da dosta često razmišljam sa strahom o tom probemu i nadom da će se ipak nešto promijeniti dok Nina navrši 7 godina. Ostaviti ju samu da ide u školu i iz škole kao i da je sama dok nas nema mi je naprosto nezamislivo i strašno. To je jedan od razloga zašto sam sretna što imam blizu svekra i svekrvu pa će ipak biti sve lakše...a možda se nešto i promjeni.
Ja spadam u onu generaciju koja je imala ključić oko vrata sa 6,5 godina, kojoj je mama pripremila namazani kruh da pojedem kad dođem iz škole, koja sam taj ključić sigurno izgubila jedno sto puta...i najtužnije od svega se sjećam sebe kako sam odmah izletila iz kuće (6 ujutro) kad bi mi starci otišli na posao i čekala drugu djecu da dođu da se igramo :cry:
U Austriji moj mali bratić ide u školu i tamo boravi dok starci ne dođu po njega, a ono što mi se posebno sviđa je to što i po ljeti ide u nekakvu igraonicu na čuvanje dok starci rade, a i njihov zakon ne dopušta da budu sami doma-ne znam do koliko godina?! A gdje su naša djeca tih 2,5 mjeseca? Na cesti!