nemam pojma sta da radim???
Mislila sam da se ne javljam, jer cemo moci pregulit ovaj problem bez forumskih rasprava, ali izgleda da cu se morat pojadat.
Moj 2,5 godisnji sin Sami vec nekoliko dana ima katartrofalne histericne ispade. Edi ih je imala nekoliko puta, ali u puno blazem obliku nego Sami.
Sve je pocelo prije nekoliko dana kada sam mu odlucila ukinuti mlijeko koje je po 4-5 puta u toku noci pio :shock: Za to sam iskoristila momenat dok je imao gripu i slajm, te je nekoliko puta i povracao zbog tog slajma kojeg je mlijeko samo iritiralo.
Elem, islo je nekoliko noci sve super bez mlijeka, a u zamijenu sam mu davala vodu, caj ili cijedjeni sok sa puno puno vode (ono potpuno prozirno)I ja u toku noci pijem vodu, pa znam da je nekim ljudima potrebno, a trenutno nam radi i grijanje.
I sonoc, kada se u 3 h probudio i trazio mlijeko, ja mu nisam dala rekavsi da ce opet povracat. Ljudi moji kad je nastala histerija :( Ja sam samo sve to ignorisala, ali on se non stop bacao, izgurivao me nogama, vristo... Niko nije mogao spavat od njega. Oko 5 h je zaspao kada sam mu dala malkice soka od narandze :(
Ujutro sam mu uz dorucak dala mlijeko, da bi sad prije 45 minuta ponovo pocelo histrisanje i trazenje mlijeka u flasici. Ja sam na kraju zatvorila prozor kontajuci da ce mi neko doci na vrata pitajuci sta ja radim tom djetetu.
Cure, mene je bukvalno strah tih ispada. Sta da radim???? Do sada sam ignorisala, ali mislim da cu puc. MM odlazi na posao neispavan, a ja opet ostajem u kuci sa njima na rubu zivaca.
I u nekim drugim situacijama zna imati ovakve ispade, ali ne ovako prestrasne. Kako se ovo prevazilazi??? Da mu dam to mlijeko, ili da i dalje nastavim ignorisat???