Molim pomoć :) ! Našla sam dosta toga o pečenju kruha u pekaču ali ne i o vrstama aparata, bilo bi super da mi netko pomogne u odabiru koji pekač kupiti.
Printable View
Molim pomoć :) ! Našla sam dosta toga o pečenju kruha u pekaču ali ne i o vrstama aparata, bilo bi super da mi netko pomogne u odabiru koji pekač kupiti.
ja imam Clatronic, super zadovoljna :D
a danas u emisiji o Kew gardenu vidjela isti takav :D
a na receptima imaš topic o pekačima gdje se navode i proizvođači - ja zaključila da su svi približno iste kvalitete, razlika je jedino u obliku kruha-ležeći sa dva propelera (i dvije rupe u kruhu) ili u obliku kockice-jedan propeler
I ja imam Clatronic i ok je.
Davor je pisao i da je Alaska sasvim dobra, a ona je često na akciji u Metrou za nekih 300-400 kuna.
Alaska, 290 kuna
Nisam našla manu, ali druge nisam ni probala
xCitiraj:
apricot prvotno napisa
Ležeći ti imaju prednost da jedna šnita, bez obzira koliko se kruh digne, bude svaki put otprilike iste težine. Alaska je provjerena stvar i svakih par mjeseci dolazi na akciju u Metro.
Nema smisla dati više od 300kn za pekač.
Hvala svima :* , izgleda da je Alaska dobar izbor.
Bomann, 300 kn, Emezetta ( ne znam kako se piše)
imaCitiraj:
Davor prvotno napisa
ako planirate cesce peci kruh ti jeftilenci brzo krepavaju
takodjer ako trebate peci bezglutenski kruh jeftilenci proizvode ljepljive cigle a ne kruh
Panasonic SD-255 ima mogucnost pecenja malog srednjeg i velikog kruha, mozete birati da li hocete slabije ili jace zapeceni kruh i mozete ga koristiti kao mixer za zamjesati tjesto za recimo peciva ili pizzu
http://www.kieskeurig.nl/product/2A3...A5003D80DA.htm
Imamo taj - pečemo (samo) bezglutenski kruh i super je! :DCitiraj:
ASTRA prvotno napisa
U familiji imamo jednu bezglutensku situaciju i kruh peku - Alaskom. Bezglutenske mješavine su "oplemenjene" nekim drugim ljepilima i svodi se na isto.
Ja ga ne bi preporučila.Citiraj:
ASTRA prvotno napisa
Kupili smo Bomanna u Emezetti 29. 12. Danas sam zamiješani kruh morala ispeći u pećnici jer grijač ne radi. Što reći... U isto vrijeme sam i :( i :evil: .
Pa da, ljudi misle da kad su u stanju prepoznati "ime" nekog stroja da im je to i nekakvo jamstvo kvalitete. U stvarnosti se baš svi strojevi rade u istim pogonima od istih dijelova i jedina je razlika u distribuciji, mreži servisa i trajanju jamstva.
Ispada da se za istu lovu može kupiti jedan skupi stroj ili dva bezimena. Ispravna logika je: Fata je Fata, a dvaput je dvaput. Tako stalno imaš noviji i bolji stroj.
Kad pojednostavniš retoriku, postaneš čisto simpatičan ;) :mrgreen:
kada će biti Alaska na akciji? - ja bih ju rado
ali ne idem u metro da bih cijenila pravovremenu info :trep:
imam bomann i super mi pece
maja je kupila kad i ja i morala ga je mijenjati, dogodilo bi se mozda i s nekim drugim
A jel se u tim pekačima može raditi marmelada?
može, ako ti se da raditi kilogram po kilogram
Nova ponuda kreće od sutra (3.1.) i ne znam još što će biti i hoće li se pojaviti Alaska. Provjerim sutra ;)Citiraj:
buby prvotno napisa
Provjerio sam, nema Alaske. Nove akcije kreću od 17.1.
mene zanima sto je to bezglutenska mjesavina :?
ok, thxCitiraj:
Davor prvotno napisa
sada čekam 17. i nadam se dobroj vijesti :mrgreen:
Nije neka velika pamet. radi se o mješavini bezglutenskih brašna s raznim vezivima, a ako ti stvarno treba sastav škicni na kutiju. Ideja je celijakičarima omogućiti klopanje tradicionalnih obroka i općenito integraciju u društvu. Postoje ti i gotove podloge za pizzu. Naravno, +/- ∞ novaca.Citiraj:
Lu prvotno napisa
ovo za podloge za pizzu :shock: koliko je da je, za ono sto se par puta na godinu pojede pizza sigurno nije prestrasno skupo. a di toga ima?
znaci sa pekacem se dobije i recept za bezglutenski kruh?
Lu, a zakaj ti to treba? Mislim, trebaš li jesti bezglutenski kruh?
ne trebam ali su mi jedine zitarice koje smijem jesti proso i zob pa se nadam pronaci nesto od prosa :/
AAA! to. Sad mi je jasno. Tebi zapravo trebaju veziva koja koriste u bezglutenskim kruhovima kako bi spekla nešto nalik kruhu. Hm... Ako naletim - javim.
Familija koja ima taj problem je na moru pa ne znam gdje ni što ima u ZG, ali kad naletim ću obratiti pažnju.
S pekačem se ne dobije recept, nego s brašnom.
:!: da se jos ja znam izraziti bilo bi puno lakse :lol:Citiraj:
Davor prvotno napisa
dakle tocno to kako si rekao!
A kakva si s jajima i mlijekom?
nula bodova, na zalost. mlijeko vec preko deset godina pijem uglavnom sojino :/ rijedje zobeno ili rizino. a od jaja dobijem blagi osip.
Nekako sam sumnjao da ćeš napisati nešto takvo. OK, idemo dalje, trivijalna rješenja su ispucana.
sada sam tek skužila datum - akcija? Davore? imam li sreće?
U Metrou je od 31.1. na akciji neki Clatronic BBA 2605 po cijeni od 364,78 kn.
Ima li ga tko?
ja sam zapičila da hoću Alasku :mrgreen:
ne znam za ovaj
Mi smo oko Božića uzeli Moulinex u pevecu na akciji, 450 kn, razmišljali smo ipak je marka pa onda i nije tako skupo...zadovoljni smo u cijelosti..sad već pečemo i po nekim proizvoljnim receptima i super ispada kruh...samo ne valja jer ga brzo pojedemo pa ispada da sad i više kruha jedemo... :P
Mi imamo Alaska BM 2000 vec godinu dana i mi smo prezadovoljni ... Radimo i tijesto za tjesteninu i za kiflice i za kruh, sve u svemu odlicno. Nije neka marka, ali radi jako dobro, zasada bez greske.
puj, pljuc, nemoj ti meni nije marka, radi sve što neke "jače" marke ne znaju. Doći će opet u Metro jednog dana, ne brini.
Ja sam Clatronic u Metrou platila 500 kn. To je dobar popust.Citiraj:
marena prvotno napisa
Pekač nas odlično služi. Više ništa ne mijesim ručno. :D
sad ste i mene zapalili za alasku!
znači sljedeća akcija je u metrou 31.1.?
e idem i ja po alasku. nego jel ta akcija traje samo jedan dan ili to traje i vise dana?