Savjeti za odvikavanje od dude
Primam samo savjete, dakle, kako da ju odviknem od dude, jer me stvarno sramota kolika je cura a duda joj je poslije mene najvažnija :(
Odlučila sam na prvom godišnjem konstantno joj umakat dudu u ocat pa se nadat da će sama odustat, osim ako tu ne pročitam bolji savjet.
Re: Savjeti za odvikavanje od dude
Citiraj:
anima prvotno napisa
jer me stvarno sramota kolika je cura a duda joj je poslije mene najvažnija :(
Ja bih onda morala s vrećicom hodat na glavi.
Ne pitaj! Pogledaj potpis moje Mirakulice. Od njene 2. godine pokušavamo je se riješiti. Od tada ja dude više ne kupujem, ali moja M će umjesto čokolade reći baki da joj kupi dudu.
Što smo pokušavali:
kupili neku slikovnicu o vili dudilici - ne pali, to je bajka, ne postoji vila dudilica
dude jedan dan netragom nestale - stavila prst, moja mama joj kupila dudu i plan propao
odrezala vrh - i ta je dobra
Ja se tješim da je to genetski jer je ona već treća generacija dugodudaša. I ja sam do škole imala Chiccovu plavu kaučuk dudu, jadna bila je sva izgrižena i u defektu (jednom mi ju je mama bacila kroz prozor, ja otišla po nju sama).
Re: Savjeti za odvikavanje od dude
sramota me, ali možda joj je duda čak važnija od mene :(
Matilda, daj neki savjet, kako je prošlo to s odrezanom dudom? Mene je frka jer mislim da će ona što god da ja napravim s dudom jednostavno reći kupi mi novu :roll:
Mi smo uspjeli (od petka bez dude)
:D
Evo od petka smo uspjeli odviknuti Šurlicu od dude. Ima 2 i pol godine i bila je jaaako vezana uz svoju dudu i to ne samo za spavanje nego i po doma... U petak smo išli po špeceraj, ja sam u vrećicu zapakirala sve dude, vezice, kutijicu za čuvanje i dala joj vrećicu uz objašnjenje da će si moći odabrati novu igračku koju god želi, ako teti na blagajni da dude. Inače sam je na to pripremala nekoliko tjedana i govorila da ćemo ići u Metro i da će izabrati igračku kad odluči da više ne treba dudu...
I evo upalilo je. Odabrala si je blagajnu na baterije za igranje dućana!
Kad je stavim spavati pita gdje je duda, a ja kažem "Ma koja fora, ti se sigurno šališ, pa znaš da si je ostavila teti, koja ju je bacila u smeće i odnijeli su je smetlari... "Onda se i ona nasmije kao dobra fora! Nije bilo ni plakanja ni nikakvih problema!
Sad mi je žao da to nismo prije napravili.
Odradili smo dvije velike stvari; skinuli pelene i riješili se dude!
Juuupi!