Ja danas povrće (mrkva, paprika, pomidor, poriluk, peršin, celer) sa kobasama u alu vrećicama...mmmmmmmmmm prefino
Printable View
Ja danas povrće (mrkva, paprika, pomidor, poriluk, peršin, celer) sa kobasama u alu vrećicama...mmmmmmmmmm prefino
Danas svi razmisljamo o hrani :lol: . Jos da nagovorim Ivancicu da stavi recept za nabujak od brokule...
Ivančica, Ivančica!!!!!!!!!
Evo, evo!
NABUJAK OD BROKULA
Tijesto:
25 dag brašna
12 dag maslaca(margarina)
sol
5 žlica hladne vode
Nadjev:
50 dag brokule
2 jaja
2 dcl mlijeka
12 dag naribanog sira
žlica senfa
sol, papar
Od gore navedenih sastojaka umijesimo tijesto i njime obložimo kalup za pečenje. Po tijestu razdijelimo na kratko kuhane cvjetove brokule. Jaja, mlijeko, senf, sol, papar i 3/4 naribanog sira pomiješamo i prelijemo preko brokule. Pospemo preostalom 1/4 sira i pečemo na 220°C oko 30 minuta.
:love:
pčelice, navali!
Povrće s umakom od limuna
400 g šparoga iz staklenke (zelene i bijele)
200 g brokule
100 g mrkve
200 g cvjetače
sol
50 ml maslinova ulja
Za umak od limuna:
2 žlice ulja
10 g šećera
1 žličica naribane limunove korice
2 žlice limunova soka
150 ml vode
100 ml rižinog mlijeka
1 žličica Škrobnog brašna Gussnel
1 žličica narezane mente
1. Cvjetove brokule i cvjetače skuhajte u posoljenoj vodi, zajedno s mrkvom narezanom na ploške, te ih ocijedite i prelijte maslinovim uljem.
2. Šparoge iz staklenke ocijedite, dodajte ih povrću i ostavite stajati na toplom mjestu.
3. Na ulju otopite šećer, dodajte naribanu limunovu koricu, sok i vodu. Dodajte Vegetu i kuhajte oko 5 minuta.
4. Umiješajte rižino mlijeko, škrobno brašno, koje ste prethodno razmutili u malo vode, narezanu mentu, pa kuhajte još oko 1 minute.
Umakom prelijte toplo povrće i poslužite kao predjelo ili prilog uz kuhanu ribu.
Prokulice u sojinom umaku
800 g prokulica
200 g Kukuruza šećerca
1 žličice đumbira u prahu
1 žličice kajenskog papra
250 ml sojinog vrhnja
50 g tofu sira
1 glavica luka
30 g maslaca
1. Očišćene prokulice stavite u kipuću vodu, kuhajte oko 10 minuta i procijedite.
2. U tavi na otopljenom maslacu kratko popecite luk narezan na ploške, dodajte prokulice i pirjajte, podlijevajući vodom, 5 - 10 minuta.
3. Umiješajte kukuruz šećerac, tofu sir narezan na kockice, Vegetu, kajenski papar, đumbir, sojino vrhnje i kratko prokuhajte.
Poslužite uz kuhanu smeđu rižu.
Tijekom pirjanja prokulice podlijevajte vodom u kojoj su se kuhale.
Složenac od tikvica s prosom
4 žlice ulja
1 limenka Pelata (400 g)
1 žličica šećera
1 žličica bosiljka
200 ml mlijeka
2 jaja
1 luk
200 g prosa
300 g krumpira
500 ml vode
1. Tikvice i krumpir narežite na ploške i malo posolite.
2. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte pelate, bosiljak, šećer i žličicu Vegete. Pirjajte 10-ak minuta, umiješajte proso, pa nastavite pirjati podlijevajući vodom još 15-ak minuta.
3. Vatrostalnu posudu ili pleh namažite uljem, pa složite red tikvica, red umaka od rajčica s prosom, a zatim red krumpira.
4. Vodu u koju ste dodali žličicu Vegete zakipite, pa njome prelijte složeno povrće s prosom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.
5. Prelijte jajima razmućenima s mlijekom i nastavite peći još 10-15 minuta.
Gljive s kiselim vrhnjem
500 g gljiva (šampinjoni, bukovače, vrganji)
100 g luka
40 g maslaca
15 g Krušnih mrvica
250 ml kiselog vrhnja
1 žlica nasjeckanog peršina
papar
1. Gljive operite i izrežite na četvrtine.
2. Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte gljive, Vegetu i papar, pa zajedno pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari.
3. Dodajte mrvice, pa pirjajte još oko 5 minuta.
4. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.
Poslužite s kuhanom rižom.
:šok:šok:šok
misajvi; pa kaj ti i kuhaš ??! :cerečući smajli:
brezobraznice jedna :ceeeer:
mm i ja smo supergurmani i superkuhari, ono, jamie oliver je kod nas u školu išao... :ceeeeeeer:
samo nešto ne stignemo pripremati delicije u zadnje vrijeme... :namig:
još jednom disclaimer: gornji recepti još nisu isprobani pa se ne ljutite na mene ako ustanovite da treba nešto modificirati! ja ću ih isprobati, tako, u idućih godinu-dvije pa vam se javim... :kolut:
danas pecena paska janjetina s... necim... najvjerojatnije pecenim krumpirom i kapulom i za desert medeno srce
Hmmmmm,Sandra, da si mi bliže najavila bih ti se na ručak. Miriše mi čak ovdje do Slavonije. :roll:
ma i nije to neki miris... mirisi se po meni sire tek nakon rucka... ja puhnem, svi popadaju... kapula!Citiraj:
ivancica prvotno napisa
:lol:
Ma daj Sandra, rekla si to krivoj osobi.Meni kapula ne smrdi. Evo jučer sam ju jela i za večeru uz pečena jaja. Naravno mladu. Ja u stvari obožavam kapulu. Još kad je uz janjetinu. Mmmmmm...
ja danas nisam ništa kuhala,sveki nas je zvala k sebi na ručak.
sutra se bacam na pečenje kolača i torte,Lea slavi u subotu roćkas.
taman sam skupila neke nove recepte pa ću se razbacati s kojekakvim delicijama.
nadam se da će mi sve uspjeti kako treba :roll:
Danas juha, pire krompir, pohani oslici i tikvice, umak od spinata, pita zeljanica, strudla od jabuka... sve cemo rasporediti za cijeli dan, a mozda ostane i za sutra (nadam se).
Probala sam napraviti kus-kus po preporuci misajvi ( :* ). Meni bilo super, a muzu tak-tak. Kaze da mu fali okusa (?). Napravila sam neki dzumbus od poriluka, tikvica, pelata i svacega drugog, meni bilo fenomenalno, a njemu fali okusa. Ne znam, mozda da kus-kus namocim u juhi ili u slanoj vodi?
heeej anchi, vodu za kuskus treba posoliti! kao i kad kuhaš rižu ili tijesto ili njoke. naravno, možeš ga zaliti i juhom.
meni je dobar i sam okus kuskusa, ali ako je nekome "prazno" ne moraš ga raditi samog, nego predinstaš luk na ulju... ili češnjak na maslinovom, s travama po želji... ili ubaciš unutra masline, sirovi paradajz, malo maslinovog i bosiljka... ma nađeš svoju kombinaciju!
nego ženo, kad si stigla sve ovo nakuhati???Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Pa produzeni vikend! :D I ukljucila turbo-motore.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Umijesala sam kus-kus u onaj moj dzumbus od povrca, pa nisam takav tulipan da dam muzu sam kus-kus :namig.
Znaci, slana voda. OK. Ko pita ne skita.
trebala sam odmah napisati, sorry :posram:
Ja sam neki da n izmislila nešto s kus-kusom. Samo da kažem da ste me zarazili s njim, stalno gledam da ga nekako uguram u jelovnik.
U woku sam pržila: prvo mrkvu i grašak, dodala mahune i tikvice(naravno sve sitno isječeno) i to toliko dok nije dobilo onako fini okus i miris. Dodala sam curry-a, sojinog umaka i prepržene sezamove sjemenke. Još da sam imala, a nisam, dodala bi i ulje od sezama, jer mi je nekako fino pasalo. Pomiješala sam s kus-kusom. Mljac!
Danas sam radila pastrve s pečenim krumpirima u rerni i juhu od oslića s heljdom.
Moram priznati da sam počela izmišljati recepte i sve mi bolje ide. :roll:
Zagorio mi grah!!I to turbo!Sad moramo jesti ono što je ostalo od jučer-burek od tikvica.Znači,danas smo na dijeti..šmrc!
mi danas jedemo ostatke s jučerašnjeg rođendana,samo juhu još kuham.
pekli smo roštilj,biftek u lisnatom sa šampinjonima i pršutom,domači zeleni rezanci u umaku parma,krumpir salata po receptu golog kuhara koja je ispala mrak fina,biskvit od tikvica,mufine,crnu tortu(sandrinu)i kolače koji mi nisu baš uspjeli. ;)
Ja sam sinoć dečkima za danas skuhala mahune čušpajz, a MM samo treba ispeći faširane šnicle.
Ja sam danas kuhala juhu i povrće sa piletinom u lisnatom tijestu. Ivancice, slikala sam ;)
Neću komentirat impozantan ostatak spiska, čak ga nisam htjela ni kvotat.Citiraj:
dolega prvotno napisa
Kaj ide u salatu? Ja radim običnu, s lukom, octom, uljem, soli i paprom. Nekad dodam malo paprike...
ja cu danas napraviti salatu od pomidora i paprike, u to ubaciti paket mozzarele i zaciniti. koje blazenstvo po ovoj sparini. to sam jela i jucer. najvjerojatnije cu i sutra. cudno je to s trudnickim zeljama....
deckima moram nesto smisliti...
Dolega, sta je to? Jel kolac ili nesto normalno? Ajde opisi, trazim recepte za korisno upotrijebiti tikvice?Citiraj:
dolega prvotno napisa
U subotu cini mi se: salata sa piletinom. Uzivali totalno.
Prvo kupus tanko izrezala i posolila pa pustila da stoji dok sam ostalo cistila i rezala.
Ostalo je zelena salata, mladi luk, prasa, celer listici i stabljika iz sredine, pomidori, persin, bosiljak, pa zacinila klasicno so, maslinovo i ocat. Slozila, promjesala i na vrh izrezane jos prije pecene pilece filee pa posula zapecenim sjemenkama ne znam cega. Krupnije nego sezam. Mozda Dille zna: pijnboompitten.
Onda improvizirala pesto. Ocerupala bosiljak i promiksala u maslinovom sa dodatkom sezama i sjemenki odozgo. So isto.
Bilo vruce i bas dobro sjelo. Na putu prema plazi navece muz hvalio takvu klopu jer se bas lijepo najedes a opet se mozes kretati (voziti do plaze :cerek: ). Moram potvrditi jer na plazi nas je docekao strasni vjetar, onaj pravi nizozemski, ali smo svejedno jurcali za zmajem i pokusavali ga pustiti. Nije nas klopa dotukla.
Ali zmaj i vjetar je. :cerek:
Naravno da zna - pinjoli.Citiraj:
Lilly prvotno napisa
:smajlic ubija zavidnim pogledom:Citiraj:
Lilly prvotno napisa
pinjoli! Kakvo ridikilus ime! :cerek:
Za danas se snalazimo sa pastom od juce. Po njoj je dinstani patlidzan, tikvica i pome.
A ja bih lijepo molila recepte ze sljedece delicije:
piletina u lisnatom tijestu - janoccka
biftek u lisnatom sa šampinjonima i pršutom,domaci zeleni rezanci u umaku parma, biskvit od tikvica - dolega
burek od tikvica- martinova mama
Mi cemo danas karfiolu na leso i piletinu na grill tavi.
Evo recept za burek od tikvica.Nije kaloričan kao ostali i meni je super ali MM se mršti na njega.Treba :3 tikvice srednje veličine
brašno,mlijeko,peršin
kopar(ne mora)
150 gr svježeg kravljeg sira
1 žica vegete
4 žlice ulja
6 listova za savijaču
Za umak:3 jaja,1 žličica ulja,1 žličica mlijeka i 1
žličica kiselog vrhnja
Tikvice se ogule i naribaju,posole i ocijede a zatim im se doda mlijeko,brašno,ulje,peršin sir,kopar i kravlji sir te vegeta.Sce se dobro promješa.Za umak se pomiješa mlijeko,ulje jaja i kiselo vrhnje. Kore se rašire na stol i premažu sa umakom.Premazane kore se slože u posudu koja je prethodno nauljena i na njih se list po list odvaja i stavlja mješavina sa tikvicama(kao kod ostalih bureka).Kad se završi,premaže se s ostatkom umaka.Peče se oko 1 sat na 200 stupnjeva.Dobar tek!
rekoh, u idućih godinu - dvije sigurno ću ih isprobati. u međuvremenu, javi kakvi su... :namig:
ali jesi vidjela kako se hvalim sa šampitama, odlično su uspjele! :smajlić odbacio lažnu skromnost i hvali se svakome tko naiđe:
:smajlić koji kolači oči od čuđenja i nevjerice:
Ma di je taj post?
burek od tikvica?!?! :smajli-bosanac se upucao u glavu:
Pa to je pita tikvenjača, a kad tikvice malo "ostare i porastu", onda pita - bundevara.
na topicu o šampitama :beeelj:
dakle, ovim bezobraznim smajlićem profućkala si poziv na hlađenje na našem friškom balkonu! a još ću razmisliti i da ti nikinu svekrvu natovarim za vrat, onda si nadrapala! :odvalj:
super su mi ovi novi smajlići!Citiraj:
apricot prvotno napisa
:smajlić koji skriva oči od srama:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
hihi, pazi da tweety tebi ne sjedne za vrat, ipak smo mi u ¨rodbinskim vezama¨
Za danas pasulj sa suvim rebrima, a za dezert jagode sa slagom. :D
Dillie ići će recept na portalu... Može?
Ja sam danas brzinski...
Ispekla piletinu na vodi. Poriluk, tikvice i mrkvu dinstala na maslinovom ulju. Salata od krastavaca, rajčice i crveno luka.
Sve su pite pitice....samo je burek pitac :mrgreen:Citiraj:
martinovamama
--------------------------------------------------------------------------------
Evo recept za burek od tikvica
Nemate pojma kako je nama u Bosni smijesno kad cujemo naprimjer burek sa sirom. Jedan je burek a ostalo su pite :D