zabrinuta mama vs. coolerica
U koju skupinu spadate?
Ja sam definitivno u prvoj i u zadnje vrijeme se pokušavam malo skockati zato jer sam skužila da sam pretjerala i da to više nije dobro kak sam mislila.
Da objasnim o čemu se radi. P. se nikad nije razboljela, uvijek pazim da je prikladno obučena, da nije predugo vani ako je hladno, da se ne zadržavamo puno tamo gdje ima bolesnih. Do sad nikad nije imala temperaturu, ni najmanju prehladu, ništa. Vidim po drugim mamama u okolini da su klinci prehlađeni, imaju upale uha, vani su bez kape kad puše vjetar i uopće se oko toga ne uznemiraju.
Puže samo po stanu, naravno nikad ju ne bih pustila da puže po vani. Ne brišemo stalno pod, ali joj nakon nekog vremena na podu idem prati ruke i pazim da ih ne stavlja u usta. Na te stvari malo manje pazim od mm-a koji se više brine zbog bakterija. Ima onih koji pužu po parku, po cesti, po kafićima, stavljaju u usta sve što stignu i mame se baš ne zabrinjavaju.
Mene zapravo najviše brinu ozljede i zbog toga mi mm prigovara da sam preopterećena. Npr. kad se počela dizati uz namještaj, ja sam uvijek bila uz nju. Ostavila sam ju samu na puzzlama i nešto radila par metara dalje samo kad sam vidjela da se zaigrala, čim se digla ja sam bila kraj nje. Par puta mi je pala i lupila se glavom po podu (po tepihu) i baš mi je grozno bilo zbog toga. Kad je bila starija, udarila se 2-3 puta i po parketu. S 14,5 mjeseci je prohodala, ali još ni sad nije baš sigurna i ponekad izgubi ravnotežu i padne, pogotovo kad se okreće, nešto nosi s obje ruke i sl. Sad ju već pustim kad je na tepihu, ali i dalje sam uvijek kraj nje kad hoda po stanu. Ima dobre obrane i sve to, i nema problema kad je na većem prostoru, ali kaj ako padne i udari po rubu stola ili kreveta ili po ormariću u hodniku, ili glavom u zid, ili štok od vrata? Znam da se većina zbog toga uopće ne uznemirava ali ja si to ne mogu zamisliti. Izbjegavam onaj topic o padanju bebe s kreveta jer to ne mogu ni čitati.
Ponekad sam stvarno zavidna cool mamama koje mogu smireno reći “ništ mu nije, samo ima 38,5 temp jer je malo prehlađen“ ili „ima čvrgu na glavi jer je pao na pod s kreveta“ ili „dijete mi je pokupilo drek na cesti i pojelo“ (mislim da je ovog zadnjeg bilo na forumu).
Ima li još ovakvih ili ste uglavnom cool? Ako niste, kako se nosite s tim?