da čujem vaša mišljenja...
dakle ovako...ja i kompletna familija od MM-a smo u jako lošim odnosima, zapravo skoro ni ne komuniciramo...postoje veliki problemi koji su se jednostavno na njihovu inicijativu stavili pod tepih...a ja ih nemam namjeru vraćat na sunce jer nisam ta koja bi trebala učiniti 1. korak...
e sad...oni su skloni tome da svoju ljubav i prema svojoj djeci i prema unucima i valjda prema poštaru pokazuju isključivo na materijalan način- dakle, kupovinom skupih igračaka, robe i sl.
mojeg sina su u 13 mj. vidjeli niti 10 puta (kako koji pojedinac iz familije) ali su mu zato do sada nakupovali hrpetine igračaka i markirane robice...neku nikada nije ni obukao..
već dosta dugo govorim MM-u da im kaže da mu više ništa ne kupuju osim ako će mu baš nešto trebati...takav dogovor imam i sa svojima i kad mu žele nešto kupiti posavjetuju se samnom oko mojih tj. njegovih potreba, veličine i sl...
danas opet- oni su u Trstu i zovu MM-a da pitaju koji broj noge mali ima da mu kupe između ostalog tenisice- ja kažem nemoj da mu kupuju tako nešto na slijepo- ionako ima dovoljno cipelica a i mora ih probati...
naravno da su oni izignorirali našu molbu i vjerojatno mogu opet očekivati pun šleper nepotrebnih stvari...
kao 1.- ne želim da moje dijete u životu gleda na njih kao nekoga kod koga će uvijek moći dobiti sve i svašta...a moji grozni roditelji ga ne obasipaju s tim svim- tako će dijete to protumačiti
kao 2. ne cijene moj i MM-ov stav oko toga
kao 3. ne želim uzet paket tih stvari i baš i baciti i li pokloniti nekome jer bi s tim još više potpalila vatru među nama
kako i na koji način se nosite sa takvim izazovima, ako ih itko uopće ima??!!
Re: da čujem vaša mišljenja...
Citiraj:
GrgurovaMama prvotno napisa
kao 1.- ne želim da moje dijete u životu gleda na njih kao nekoga kod koga će uvijek moći dobiti sve i svašta...a moji grozni roditelji ga ne obasipaju s tim svim- tako će dijete to protumačiti
Ne stignem sve komentirati, ali samo ovaj istaknuti dio.
Tatina strana je bila "imućnija" od mamine, tako da sam od njih kao klinka dobivala uvijek nešto, za razliku od mamine strane, pogotovo što kao dijete hranu ne doživljavaš kao poklone ili čarape :mrgreen:
I nikad, ali baš nikad ih ja i buraz nismo zbog toga manje voljeli ili da nam je to smetalo ili ne daj Bože mislili da su zbog toga grozni.
Mislim da je stvar u odgoju roditelja i usađivanju vrijednosti djetetu koje će kužiti onda što je važno, a što nevažno. Bar mislim da je to ono što smo mi kao klinci kužili i stoga nismo imali zaključke navedenog tipa.
A i mama je ko papiga ponavljala kako treba biti skroman i kako je najbitnija ljubav, obitelj itd., isprala nam je mozak time.
Re: da čujem vaša mišljenja...
Citiraj:
GrgurovaMama prvotno napisa
kao 2. ne cijene moj i MM-ov stav oko toga
kao 3. ne želim uzet paket tih stvari i baš i baciti i li pokloniti nekome jer bi s tim još više potpalila vatru među nama
!!
1. tvoj odnos prema materijalnom i tvoj odgoj će presuditi tome, bez obzira koliko oni toga nakupovali
2. nikad i neće
3. pa potpali vatru ako se TM slaže sa tim
bezobrazni ljudi će reagirati kad im se obratiš na njihovom jeziku: bezobrazno