Re: Ne zanima ga "zabava"
Citiraj:
Shiny prvotno napisa
Ne znam kako da formuliram naslov...
Uglavnom..Jana uopće ne zanimaju neke "fun" stvari kao većinu ostale djece!
Primjerice - kazalište, nema šanse. Pokušali opet (nakon godinu dana) ići u Malu scenu na Priču o oblaku - nije ni htio ući unutra. Ne plače ni ništa, jednostavno ne želi ući. Kaže da se boji. A prije samog odlaska smo pričali puno o predstavi, kako će biti, o čemu se radi, bla, bla...
Onda..recimo... luna park! Probali ići par puta. No way. Em mu je preglasno, na one vlakiće i autiće ne želi...ok, idemo doma...
Zatim...igraonice! Recimo oni dvorci za skakanje. Ma kakvi. Jednom je samo skakutao jer smo bili na jednom ročkasu ali to je bilo prije godinu dana. Kasnije, ni jedanput nije htio.
Bliži se Božić i sve one zabavne stvari u Zagrebu, poput vlakića na Trgu, Djeda Mraza, Božićnih koncerata, predstava...
...i mislim da na ništa nećemo ići.
Za vlakićima je lud, ali ovaj vikend kada je prošao pored nas i kada sam ga pitala hoćemo li se voziti, rekao je da neće. Prošetali smo malo do Trga i čim je čuo da je tamo neka gungula i da netko priča (mislim da je bila gužva oko Baltazara) odmah je htio da se vratimo i da idemo doma...
E sad, mislila sam da će se njegov strah od gužve i svega gore navedenog smanjiti, ipak će on za desetak dana 4 godine, ali nisam očito bila u pravu. Ok, nekih strahova se riješio..recim ušao je u more ove godine :))
Ono što me muči je to da li da ga i dalje vodim na takva događaja pa pod cijenu da odemo čim dođemo ili da jednostavno pričekam neka bolja vremena.
Možda mu jednostavno takve stvari nisu zanimljive (dok mami itekako jesu)
:mrgreen:
Jer, realno, on bi najradije bio cijeli dan doma, vozio autiće i igrao u hodniku nogomet!
ja nebi rekla da to njemu nije zanimljivo (ne znam kojem djetetu nisu privlačni lunaparci, vrtuljci isl) nego da se boji i bori sa svojim strahovima. Ide li u vrtić? Da li normalno funkcionira među više djece?
Citiraj:
Shiny prvotno napisa
Ono što me muči je to da li da ga i dalje vodim na takva događaja pa pod cijenu da odemo čim dođemo ili da jednostavno pričekam neka bolja vremena.
:mrgreen:
Jer, realno, on bi najradije bio cijeli dan doma, vozio autiće i igrao u hodniku nogomet!
Pričekajte bolja vremena ;)
Nije ni Andrej ljubitelj gužve, a na Djeda Mrazove i slična događanja više ne idemo (naučili smo na vrijeme) jer se boji kostimiranih figura.
Napredak je, ipak, utoliko što sad (5 g.) bolje kontrolira svoj strah. Prije godinu dana još je panično bježao kad bi u gradu ugledao povorku maškara. Prošli tjedan su im u vrtić došli kostimirani Hlapić i Gita (miševi, ofkors), i pričao mi je kako su bili, i kako ih je on gledao, ali se sklonio da bude dovoljno daleko od njih.
S druge strane, luna parkove i slične šareno-bučne gluposti obožava, ali to mu se isto razvilo s vremenom. Ali i tu zapravo ima nizak prag tolerancije na buku, samo to još ne zna dobro formulirati (ja prepoznajem o čemu se radi, pa prekidam "zabavu" na vrijeme, kao prava partibrejkerica).
Ako neke stvari zbilja ne voli, ja bih to poštovala. Ipak i djeca na taj način uspostavljaju svoje granice.
Citiraj:
Trina prvotno napisa
ja nebi rekla da to njemu nije zanimljivo (ne znam kojem djetetu nisu privlačni lunaparci, vrtuljci isl) nego da se boji i bori sa svojim strahovima. Ide li u vrtić? Da li normalno funkcionira među više djece?
Ide u vrtić, od prve godine života! Ali ni u vrtiću ne voli kada je predstava.
Što se tiče više djece, više voli igru jedan na jedan...kada mi dođemo u goste ili netko k nama nego recimo rođendan s dvadesetero djece.
Ja bi isto rekla da se bori s nekim svojim strahovima. Prošle godine kada nam je firma organizirala doček Djeda Mraza, išao je, bradica mu se tresla, ali je ipak dao pet Djedu i uzeo poklon...eh...
Meni se cini da je u ovome lezi odgovor na tvoje pitanje...
Tebi je sve to fora, vjerojatno si zamisljala kako cete se ti i tvoja djeca super zabavljati na takvim stvarima ... a kad ono - tvojem se djetetu ne da!!!
Mislim da to treba postovati. S druge strane, ako zelis nesto napraviti od onoga sto si navela - zasto mu to tako i ne kazes. Da su to TEBI super stvari i da bi voljela da ode s tobom.
Mozda ce htjeti, a mozda i nece...
Ako ne, onda "nabavi nekog necaka, kumce ili sl." kojem se ovo da pa uzivaj ti tamo s njim. A sa svojim djetetom radi ono sto se njemu svida.
A ukoliko te nesto pretjerano brine, porazgovaraj s psihologom u vrticu...