Koliko vremena provodite bez djece (ako imate tu mogucnost)?
Mislim da je o ovome bilo govora jednom davno, ali u nekom nevezanom topiku (ispravite me ako grijesim) ... naime, zanima me koliko vremena vi, roditelji, provodite bez vase djece?
Na ovo me potaknuo primjer jedne obitelji, nasih prijatelja, koji si cesto, recimo bar jednom mjesecno, a nekad i cesce, priuste vikend ili cak tjedan dana bez djece. Djeca odu kod bake i djeda (zive u okolici grada), maminih ili tatinih, ili na more s njima. Za to vrijeme roditelji se naspavaju, odmore, obave neke vece poslove u kuci ili odu na neki izlet ili putovanje (recimo ovo ljeto an jedrenje ili jednom prije na par dana po Evropi) ...
Neki si to mogu priustiti (imaju zive bake i djedove ili druge rodjake i priajtelje koji stanuju blizu), neki ne mogu (nemaju ih ili zive daleko), no sad me zanima koliko se to uklapa u vase vidjenje obiteljskog zivota? MZ i ja si cesto mastamo o kojem slobodnom vikendu (na zalost, zbog stanja kod djedova/baka, to si ne mozemo prisutiti cesce od 1-2 puta godisnje), no recimo cijeli tjedan bez djece mi je malo previse, nedostajali bi mi (a vjerojatno i mi njima) ...
Malo zavidimo tim prijateljima na slobodnom vremenu, ali nam je i tesko odvojiti se od nasih klinaca ...
(za nas je to cisto akademsko pitanje kad si i ne mozemo prisutiti vise, no bas me zanimaju odgovori ...)
Kako je kod vas?