porodiljni i nova trudnoća
na porodiljnom sam s 10-mjesečnim djetetom i istovremeno ponovo ostala trudna. mogu li automatski nastaviti s komplikacijama kad mi istekne godina dana ili se moram vratiti na posao pa onda na čuvanje i novi porodiljni?
koliko mjeseci moram raditi, tj. koliko isplaćenih plaća moram imati da bi mi se izračunao prosjek i da opet od hzzo-a dobivam iznos svoje pune plaće.
može i link!
:)
Re: porodiljni i nova trudnoća
Citiraj:
Eowyn prvotno napisa
istovremeno ponovo ostala trudna
He, he... kako mi je drago zbog ovoga! :heart:
Citiraj:
Eowyn prvotno napisa
na porodiljnom sam s 10-mjesečnim djetetom i istovremeno ponovo ostala trudna. mogu li automatski nastaviti s komplikacijama kad mi istekne godina dana ili se moram vratiti na posao pa onda na čuvanje i novi porodiljni?
koliko mjeseci moram raditi, tj. koliko isplaćenih plaća moram imati da bi mi se izračunao prosjek i da opet od hzzo-a dobivam iznos svoje pune plaće.
može i link!
Ja sam sad u istoj situaciji :)
[quote="Ally"]
Citiraj:
Eowyn prvotno napisa
može i link!
Ja sam sad u istoj situaciji takoder! Imala sam punu naknadu na rodiljnom,4.250, ali na komplikacijama u 1.trudnoci sam bila na 831kn,minimalac :/ .
Nisam imala dovolno staza jer sam radila(prijavljena) tek 2mj prije odlaska na komplikacije. Sad me muci radni staz i naknada koju mogu dobiti na komplikacijama ako me ginic posalje opet na bolovanje i naknada na rodiljnom.
:? :?
Da li se rodiljni racuna u takav staz, i bolovanje? Sta racunaju u potreban staz od 12mj neprekidno ili 18mj s prekidima?
(radim od 9.5.2006., 10.7.otisla na bolovanje,rodiljni poceo 21.10. i jos mi traje 2mj)
S porodiljnog na porodiljni
Drage moje totalno sam u problemu!!!
Naime, moja Franka je 24. 09. navršila godinu dana a ja sam u osmom mjesecu trudnoće (trebam roditi 30.11.) Stalno sam zaposlena u dobro stojećoj firmi i sad sam na godišnjem odmoru (OD 25. 9. do 30. 10.) dakle bit će mi isplaćena 1 plaća i onda idem opet na novi porodiljni. Molim Vas recite mi kakva su sada moja prava? U prvoj trudnoći primala sam normalno 4250 za prvih 6 mjeseci i 2500 za drugih no hoću li sada primati minimalac ili što! To je oprostite totalno apsurdno jer ja čitav radni vijek izdvajam velike novce za zdravstveno osiguranje i bilo bi prilično glupo da sad završim na minimalcu jer sam zadnja tri mjeseca na porodiljnom tj. nemam nikakav prosjek! Stalno pričaju rađajte a onda te sj... na svakom koraku!
Molim ako netko zna ili ima objašnjenje da mi se javi! HVALA!