hranjenje izdojenim mlijekom
prvo dijete sam iskuljucivo dojila do 8 mjeseci i ukupno dojila do druge godine, uglavnom bez ikakvih komplikacija. nisam se nikada izdojavala, nismo ni znali sto je to bocnica jer je nikada nismo koristili. ali s m. se isto tako doslovce nisam ni razdvojila cijelih prvih godinu dana.
uskoro nam stize nova beba i mislim da cu ovaj put htjeti mrvicu drugacije.
npr. razmisljam o tome da bebu ponekad ostavim baki i odem s m. do grada. u tom slucaju bi trebalo bebu hraniti izdojenim mlijekom.
postoji li uopce dobar nacin za to?
mislim da ne dodje do konfuzije bradavice i slicnih komplikacija.
naravno ne planiram to odmah nego kad se dojenje uhoda nakon par mjeseci.
sto mi preporucujete? hranjenje iz casice izdojenim mlijekom? koliko se brzo bebice nauce na to? koliko je to uopce dobro?
Re: hranjenje izdojenim mlijekom
Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Mislim da nećeš, 8) , kao ni prvi put, samo čekaj da se beba rodi, pa ćeš vidjet da sam u pravu :lol: .
Inače, znaš da je dojene klince moguće ušutkati :heart: i na Marsu, pa štrucicu nećeš ni primijetiti uz sebe, kako će ti biti dobra!
Šalim se. Izdojiš i čuvaš mlijeko u hladnjaku. Mada ja to nikad nisam radila, dobro ti dođe kasnije ako poželiš raditi neke bebi-delicije ;)
Re: hranjenje izdojenim mlijekom
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Mislim da nećeš, 8) , kao ni prvi put, samo čekaj da se beba rodi, pa ćeš vidjet da sam u pravu :lol: .
znas da je ovo i meni proletilo kroz glavu...mozda si u pravu...
pa ipak nekako mi se cini da bih tako rado otisla s m. do grada malo cesce, odvela je u neku igraonicu, u kazaliste, ima toliko stvari za koje je ona sada zainteresirana, a koje nisu za malu bebu. osim toga stalno imam osjecaj da smo ne znam kaj propustile jer sam u ovoj trudnoci morala dosta mirovati pa je puno vremena provodila s bakom.
i tako... ne znam sto ce i kako ce biti, hvala cure na iskustvima.
jos bih voljela da mi se javi netko tko je hranio malu bebicu na casicu.
flasice su mi antipaticne, jednom sam dala m. vodu na (kršitelj koda)ovu flasu dok je bila bolesna, i nakon toga me prvi i jedini put u zivotu par put posteno ugrlizla za bradavicu. a i citala sam o tom hranjenju na casicu i da je to bolje, pa me bas zanimaju konkretna iskustva.