U prvoj trudnoci samo sam iscitavala tekstove s Foruma, ali sad imam konkretan problem. Prva trudnoca zavrsila je carskim rezom jer je dijete bilo u poprecnom stavu ( ne zadak, nego vise Janoca Kostelic u laufu ! ). Nitko me nije nista ni pitao, i tako sam pregledana u bolnici vise puta jer sam u 32. tjednu naglo hospitalizirana radi tromba u nozi, ali do termina to se bilo sredilo. Izraziti sam protivnik svega sto nije prirodno, tako da mi je carski jako tesko pao, i fizicki i psihicki, radi svega vec opisanog od drugih na Forumu. Sad mi se druga trudnoca blizi kraju, termin je za 21 dan, to je tocno 22 mjeseca nakonh prvog poroda, i opet ista stvar - dijete je u poprecnom stavu, gotovo dijagonalno uglavljeno !
Nesretna sam radi toga, nadam se da se jos moze okrenut, a lijecnik koji me vodi zna koliko zelim vaginalni porod. Medjutim, na zadnjem pregledu savjetovao mi je da na vlastitu odgovornost ipak krenem na vaginalni porod, pa ce u slucaju problema doktor koji bude na porodu izvrsit carski rez, ALI - ne zato jer ja zelim vaginalni porod, nego zato jer " i ovaj put nosim curicu a moj lijecnik "zna" ?! da obitelj mog muza zeli sina, pa sto cu ako nakon drugog carskog, prilikom treceg opet rodim kcer, i vise necu smjet radjati ?! " Moram naglasiti da taj lijecnik koji me vodi ambulantno uopce nepoznaje obitelj mog muza, samo njegovog brata iz mladosti, i cijela prica nema nikakvog temelja, dapace, svi su se razbijesnili kad sam im ispricala jer se radi o intelektualcima. Muz mi je zatrazio da odmah promijenim lijecnika jer ovaj svakako nije profesionalan, a jos manje strucan ako tako olako zeli mene i kcer izloziti riziku, pogotovo jer sam ne bi bio na porodu vec neki bolnicki lijecnik.
Jako mi je tesko, jer naravno, ne zelim da mi se ista dogodi mom zdravom djetetu radi pogresnog nacina poroda, iako bih htjela pokusati vaginalni porod, ne radi primitivizma svog dosadasnjeg lijecnika, nego radi sebe, mogucnosti da budem odmah uz dijete, i da se brze oporavim, jer me doma ceka jos jedna malena zeljna paznje, kojoj ce vec i dolazak seke bit sokantan.
Ima li itko iskustva s uspjesnim vaginalnim porodom nakon carskog unatoc stavu zatkom ili poprecnim polozajem ? Jako mi je potrebno ohrabrenje, jer sad mi muzeva obitelj vise misli da me glupan od lijecnika opteretio svojim idejama, nego da ja zbilja zelim izbjeci carski rez.