oprostite ako se o ovom govorilo,ne mogu naći,ali upravo sad me moj tata uvjerava kako u doktoru piše da je dojenje za djecu stariju od 3 god štetno,čak iza zube,nadam se da je moj tatanešto krivo pročitao
Printable View
oprostite ako se o ovom govorilo,ne mogu naći,ali upravo sad me moj tata uvjerava kako u doktoru piše da je dojenje za djecu stariju od 3 god štetno,čak iza zube,nadam se da je moj tatanešto krivo pročitao
u raznim knjigama svašta piše
pa nije ti valjda "doktor u kući" autoritet za dojenje?
naravno,al nisam mogla vjerovat da to piše,eto glupa ja
ne mora biti autoritet, ali i ja počnem puno razmišljati ako čujem nešto kontradiktorno, a općenito nemam o tome neko znanje ili iskustvo... inače, ni sama nisam sigurna da li treba pustiti djecu da cike do kad žele ili ih u nekoj dobi iznad 3 (?) treba pokušati pomalo odvikavati... anyway, moj bebač je odbacio ciku na dnevnoj bazi sa 6. mjeseci, a još 2. mjeseca je cikio po noći, tako da nemam iskustva...u svakom slučaju, to da je štetno, ne može bit istina, jednostavno nije logično, tako mi kaže zdrav razum... :)
ha čuj, ja sam čula i da je dojenje nakon 18 mjeseci štetno, i to na tv-u, iz usta liječnice.Citiraj:
rokobj prvotno napisa
e sad, jesam li joj "povjerovala"?
nisam
hej haj lakše malo nitko nije glup! Glupo je to što se takve stvari olako pišu u magazinu koji je dostupan širokokj populaciji! Normalno da nemaju svi toliko samopouzdanja kao naša Lutonjica pa da odmah odkantaju takve izjave kao nešto čime se ne treba uopće zamarati...Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Zato draga rokobj na sreću postoji ovaj forum gdje se možeš lijepo informirati i saznati takve stvari i dići svoje samopouzdanje. A ne ga još potkopati i misliti da si glupa zato što vjeruješ u članak napisam u kakti "ozbiljnom časopisu". Samo ti pitaj, što više pitaš to više znaš i sigurnija si u sebe i imaš više argumenata kad te napadaju ti "dobronamjerni" ljudi :love:
pusa sun velika,potpuno si u pravu i hvala,ovo da dojenje šteti zubima mije najsmješnije i nisam povjerovala u tekst,ali to je ko ozbiljan magazini dosta ljudi to čita,ja znam jako malo žena kojima sve preko 6mj nije produženo dojenje,to su rekli mojoj frendici u rodilišti u pž,sve preko 6mj ne treba,lutonjice pusa,ali Roda radi u razvijenijim mjestima ovdje u provinciji je užas
ma joj, nije ti u zagrebu ništa bolja situacija što se tiče "pametnih" savjeta, nema to veze s mjestom gdje živiš :/
nama je, npr. zubarica rekla da dojenje šteti zubima, jer kao zara ima "karijes bočice", a nakon što sam rekla da zara nikad nije imala ni bočicu ni dudu, odgovor je bio da noćno dojenje isto tako šteti zubima :roll:
ja sam kod pedijatrice u čekaoni na istom zidu našla reklamu za adaptirano mlijeko i natpis majčino mlijeko je super,isto tako i u bolnici,na ulazu reklama za formulu i vodu za dojenčad,što god to bilo
isto!Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Šteti manje nego adaptirano, ali ipak šteti. Navodno i dugotrajno cicanje bočice s vodom šteti jer slina ima zaštitnu ulogu a tako se uklanja.
No najveću štetu čini kontakt sa slinom osobe koja ima karijes (lizanje žličice i sl.) jer dijete u ustima ima slabiji imunitet pa bakterije brže obave posao.
za razliku od adaptiranog majčino mljeko sadržava neki enzim koji koliko-toliko štiti caklinu
da, ali ako je to mlijeko cijelu noc u ustima, to je gotovo isto kao da je bocica s necim drugim, a gore nego da je bocica s vodom.
moje dijete ima karijes bocice a nikad nije imalo bocicu. redovito pere zubice i ima dobre prehrambene navike.